Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dlaczego zniknela platnosc karta jest tylko blik i przelew w przelewach niema mojego banku co jest
@nat_not Pierwszy akapit regulaminu Allegro Pay: " * W ramach Allegro Pay przyznamy Ci Twoje Środki, które możesz wykorzystać na Zakupy na Allegro. Możesz płacić nimi w dowolnym momencie wybierając wygodną dla siebie opcję Spłaty: w ciągu 30 dni lub dzieląc płatność na wygodne miesięczne Spłaty - 3, 5, 10 a nawet 20 Spłat. Każda z tych opcji będzie wymagać zawarcia z Allegro Pay sp. z o.o. odrębnej Umowy Allegro Pay, która zgodnie z przepisami prawa JEST KREDYTEM KONSUMENCKIM."
Nad regulkaminem Allegro Pay jest regulamin Allegro, ale, że Allegro Pay jest umową o kredyt konsumencki to podlega Ustawie o kredycie konsumenckim. Kredytodawca, z tego co wiem ma obowiązek informowania kredytodawcy o jakiejkolwiek zmianie w umowie, zwłaszcza, jeśli działa na niekorzyść kredytobiorcy. Czyli mamy rozumieć, że Allegro złamało warunki wszystkich umów kredytowych zawierającej zapis w pkt. 5 odnośnie płatności partą? Bo na to wygląda. Jest tam wyrażenie "spłatę ZREALIZUJESZ korzystając z...", a nie zrealizuję. To jest działanie na niekorzyść kredytobiorcy, w dodatku LOSOWO WYBRANEGO - czyli bez podania przyczyny.
takie logiczne argumenty z reguly nie odnosza skutku.
Moze by tak z Tuskiem on ma uklady w parlamencie europejskim.
Przepraszam ale jestem tak wkurzony ze niewiem co robic
Dzień dobry,
Mam ten sam problem brak możliwości spłaty allegro pay zapisanymi kartami, dostępne opcje spłaty blik i przelew bankowy. Proszę o odpowiedź jak długo potrwają te testy terminy spłaty mam do 10 stycznia
Proszę natychmiast przywrócić płatności kartą
a przelejesz mi te pieniądze na konto? bo aktualnie ich nie mam:)))) żenada. Straciliście wiele u mnie oj wiele:) a takich jak ja będzie też wielu. Wynikiem tego testu będzie to, że takie numery tak wkurzają nas klientów, że tracicie wiarygodność . Nanana
Witam! Jak długo będzie niedostępna płatność kartą? Gdybym wiedziała o tym przy zakupie nie skorzystałabym z allegro pay
I co dalej z płatnością kartą kredytową???? Jak nie uruchomicie tej opcji to przechodzę na zakupy do **piiip** też są dostawy za darmo.
Dlaczego spłaty allegro pay nie można wykonać kartą ?
Allegro Pay proszę o przywrócenie płatności kartą za raty ludzie nie mają jak zapłacić rat. A tu idzie długi weekend.
Brak możliwości zapłaty kartą ma związek z testem prowadzonym obecnie na wybranej losowo grupie klientów. Test potrwa miesiąc.
Jak widać po poniższych wpisach, wynik testu jest już chyba znany..
Test ma na celu sprawdzenie jak wielu użytkowników uda się **piiip**ć za jednym razem.
Pytanie, czy taki "test" nie nadaje się do UOKiK? Chyba ostatnia kara była zbyt niska.
Doklanie jaja sobie robicie z ludzi po to korzystalem od dluzszego czasu z tej opcji bo moglem placic karta i przez to bardzo rozciagac sobie platnosc za zakupy a teraz jestem w bagnie bo bede musial zaplacic z glownego konta i miec naliczone odsetki i mozliwosc braku srodkow do zycia bo wy sobie testy robicie gdzie w regulaminie jest wyraznie napisane o platnosciach karta. Prosze o mozliwosc odblokowania takiej platnosci inaczej sam sie pofatyguje zeby sprawe zglosic.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
To co robi Allegro to są normalnie JAJA !!!
Blokowanie płatności kartą, blokowanie niektórych szybkich transferów (np. mTransfer) to jest jednostronna zmiana warunków umowy zawartej z klientami; nawet bez ich wcześniejszego poinformowania...
UOKIK i jeszcze większa KARA !!!!!
Witam Allegro zablokowało możliwość płatności kartą itp. Ale czym się przejmujecie u komornika napewno będzie taka możliwość i nie tylko.... Pozdrawiam
Jeśli allegro lubi testowanie, to ja przyłączę się i przetestuję działanie UOKiK. Testowałem go w latach ubiegłych i działał b.dobrze, bo wygrałem m.in. z mbankiem i playem, zobaczymy jak to wygląda obecnie. Poza tym czas na pożegnanie z allegro pay, będę płacił tylko kredytówką, bo czas spłaty jest dłuższy, będzie to dla nich kara, bo umowa z obsługującym usługę bankiem uzależniona jest od ilości klientów. Potrafią sobie strzelić w kolano, po karze jaką im zasądzili.
Ja właśnie napisałem skargę do UOKiK, wszystkich objętych "testami" zapraszam do tego samego.
Wystarczy wejść na stronę UOKIK, kliknąć "elektroniczna skrzynka podawcza", zalogować się do EPUAP, przekleić poniższy wzór i koniecznie podpisać.
Szanowni Państwo,
Firma Allegro, oferująca usługę AllegroPay (opóźniona płatność za zakupy w serwisie), wbrew regulaminowi wyłączyła "wybranej grupie użytkowników" w ramach prowadzonych testów możliwość płatności kartą.
Testy nie były zapowiedziane wcześniej, nie wprowadzono stosownych zmian w regulaminie, nie da się z nich zrezygnować. Punkt regulaminu, który uległ złamaniu:
Regulamin usługi Allegro Pay (https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-pay-lD8OAPk4Lu6), § 6, punkt 2:
"W Panelu Allegro Pay będziesz mógł dokonać Spłaty wierzytelności objętej Umową Allegro Pay (w tym niektórych przeterminowanych wierzytelności przeniesionych do firmy zewnętrznej), korzystając z szybkiego przelewu, BLIK lub karty płatniczej przy czym ta ostatnia opcja będzie dla Ciebie dostępna tylko przy terminowej Spłacie. Za tak dokonaną Spłatę nie pobierzemy opłat ani prowizji, a Spłata dotrze do nas od razu."Pomimo zachowania terminowej płatności ja, oraz wielu innych użytkowników, nie mamy możliwości płatności kartą. Tutaj pracownicy Allegro informują o prowadzonych testach:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-pay/brak-platnosci-karta-za-allegro-pay/td-p/499809
Liczę na Państwa reakcję w tej sprawie.
Z poważaniem,
Krótka wymiana emaili z allegro
Witam.
Żądam wyłączenia testów, dzięki którym nie mamy możliwości spłaty allegro pay za pomocą karty i pozostałych rodzajów płatności (oprócz blik i przelewu).
Na test nie wyrażałem zgody (nikt mnie nie pytał) i jest to utrudnienie dla mnie i dla pozostałych 'testowych' użytkowników. Proponuję poczytać komentarze na społecznosc.allegro.pl
Jestem z wami od ponad 20 lat, nigdy nie było takich numerów
ref:_00D24aE05._5003VVwciX:ref
Odpowiedź
Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość.
Zgodnie z regulaminem Allegro Artykułu 8;8.13:
"Spółka może prowadzić testy nowych usług, procesów lub funkcjonalności na Allegro lub testy dotyczące zmian obecnych usług, procesów lub funkcjonalności na Allegro. Testy mogą mieć wpływ na korzystanie z Allegro przez Użytkowników, w tym na sposób wyświetlania Ofert w wynikach wyszukiwania. Testy mogą być prowadzone wyłącznie przez czas i w zakresie niezbędnym i proporcjonalnym do osiągnięcia celu testu. Spółka prowadzi testy wyłącznie w celu rozwoju Allegro, dostosowywania się do zmian rynkowych, dostosowania się do zmian w przepisach prawa lub ulepszania świadczonych usług."
Nie mamy obowiązku informacyjnego informować o testach.
Niestety mimo chęci nie jesteśmy w stanie włączyć ponownie metody płatności kartą.
W dalszym ciągu można skorzystać z bezpłatnych dostępnych popularnych metod jak BLIK, szybki przelew online czy przelew tradycyjny.
W razie pozostałych pytań - zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
A teraz wniosek który sam się nasuwa
Spłacę powoli i zrezygnuję, lokalnie jestem w stanie kupić w tych samych cenach (albo taniej) tylko muszę trochę poszukać. Korzystałem z allegro bo było w miarę wygodne, ale to co robią pokazuje gdzie mają klienta...
Szkoda tych 21 lat