anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu środków za zakup z Allegro Pay

d0r0ta88
#7 Wielbiciel#

Kupiłam telefon z AllegroPay, niestety nigdy nie został wysłany. Sprzedawca poinformował mnie że allegro przetrzymuje pieniądze, gdzie już spłaciłam telefon, więc mi go nie wyśle. Napisał abym zrezygnowała z zakupu, tak też zrobiłam jednak allegro już prawie tydzień nie zwraca mi pieniędzy. czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Czy proceder przetrzymywania pieniędzy często się zdarza na aukcjach? to jest niezgodne z prawem.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Chwila kupiłaś telefon na raty, zapłaciłaś pieniążki poszły do sprzedającego, spłaciłeś go ? telefonu nie otrzymałaś, sprzedajacy zwrócił środki które trafiły do Allegro Pay i tam są? dobrze opisałem? Jeżeli jest tam nadpłata to Ty wypełniasz swoje dane w panelu opcje zarządzaj nadpłatami i środki trafią do Ciebie.

oznacz moderatorów

d0r0ta88
#7 Wielbiciel#

Wszystko się zgadza oprócz zwrotu środków 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@d0r0ta88 Jeśli płaciłaś Allegro Pay, środki od razu trafiły do sprzedającego. Nie przetrzymujemy ich, jak pisze sprzedający. W przypadku rezygnacji z zamówienia, powinnaś otrzymać zwrot pieniędzy od sprzedającego. Podaj mi numer zamówienia. Sprawdzę czy zlecił zwrot.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

d0r0ta88
#7 Wielbiciel#

c54de700-7022-11ee-ba41-fdf845d07610

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak zeszły z konta  limitu Allegro Pay to wszystko wskazuje że trafiły do sprzedającego. Może on nie wie jak je szukać?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@d0r0ta88 Przykro mi, ale sprzedawca nie zlecił zwrotu środków. Skierowałam sprawę do odpowiedniego zespołu. Zaczekaj proszę na odpowiedź drogą mailową. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#
oznacz moderatorów