Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
14 lipca kupiłam dwie koszule, po zakupie zadzwonił sprzedający i po wywiadzie na temat rozmiaru, stwierdził, że XL będzie za mała i zakup tej jednej sztuki został anulowany i pieniądze zostały zwrócone. Po odbiorze przesyłki z rozmiarem 3XL, okazało się jest za duża i została odesłana. Zgodnie ze statusem zwrotu, sprzedający odebrał ją 21 lipca i jest w trakcie weryfikacji u niego. Po kontakcie ze sprzedającym uzyskałam informację, że nie otrzymał zwrotu koszuli. Zgłaszając problem na allegro i próbując rozpocząć dyskusję, wyskakuje komunikat, że zwrot środków został nadany, ale ten zwrot dotyczy rozmiaru XL, a nie 3XL z tego zakupu dwóch sztuk. Co w takim przypadku zrobić, żeby odzyskać pieniądze?
Moze zwykly blad, wysyłaj towar do nadawcy a paźniej zrobisz dyskusje
Towar został wysłany 17 lipca i odebrany 21 lipca, ale sprzedający twierdzi, że go nie dostał.
Zrob dyskusje, pozniej allegro protect
Podaj sprzedawcy numer przesyłki, niech sprawdzi dokładniej. Mogło się zdarzyć, że sprzedawca nie zauważył zwrotu, ale też tak, że kurier oznaczył przesyłkę jako dostarczoną, mimo, że jej nie dostarczył.
Jeżeli sprzedawca stwierdzi, że paczki nie dostał, to złóż reklamacje do przewoźnika, o zaginięcie przesyłki. Zresztą - możesz zrobić od razu jedno i drugie.
A z dyskusją pomogą Ci Moderatorzy, prawda 🙂 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Przesyłka została zwrócona przez paczkomat Inpost.
@zolwik799 sprawdziłam przesyłkę zwrotną dla tego zamówienia i zgodnie ze statusem została doręczona do sprzedawcy 21.07. W tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest założenie dyskusji ze sprzedawcą. Możesz to zrobić tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje. W razie potrzeby możesz skorzystać z funkcji [poproś o pomoc allegro].
Dziękuję za informację, problem jest w tym, że nie mogę założyć dyskusji, ponieważ wyskakuje komunikat, że zwrot środków został nadany. Pewnie z uwagi na to, że w jednym zakupie były dwie sztuki, gdzie za jedną został zwrot środków wykonany po anulacji zakupu.
Powinieneś zgłosić reklamację przesyłki, że nie dotarła do adresata (pomimo że tak pokazuje śledzenie). Niestety tracking nie ma wartości dowodowej, a kurierzy potrafią wbić status "doręczono" i nawet nie być u odbiorcy (bo wtedy ma zapłacone za doręczenie).
@zolwik799 widzę, że dwukrotnie kupowałeś od tego samego sprzedającego koszule. Jedno zamówienie zostało anulowane, a środki zwrócone (całościowo). Sprawdź, czy próbujesz otworzyć dyskusję do poprawnego zamówienia, czyli: 24c23710-60cf-11f0-89e4-0140dfd5a8a2. Jeżeli tak, daj znać, pomożemy w otworzeniu dyskusji.
Tak, łącznie kupiłam cztery sztuki, przy dwóch zakup był od razu anulowany po konsultacji ze sprzedającym i środki zostały zwrócone. Jedną zostawiłam bo pasowała, a czwarta za duża została odesłana i właśnie za nią nie było zwrotu środków. W jaki sposób zgłosić do Inpostu brak przesyłki u sprzedającego, mimo statusu, że dostarczono? Próbuję otworzyć dyskusję do poprawnego zamówienia.
@zolwik799 W tej sytuacji najlepiej zgłoś to sprzedającemu. Otwórz dyskusję do prawidłowego zamówienia. Jeśli chcesz samodzielnie reklamować przesyłkę Inpost, skontaktuj się w tej sprawie z pomocą Inpost.
Jeśli chodzi o okienko, które Ci się pojawia- jak klikniesz krzyżyk powinieneś normalnie założyć dyskusję 😉
Dziękuję za podpowiedź, faktycznie zamykając okienko, udało się rozpocząć dyskusję 🙂