Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje na allegro produkt kupujący chce zapłacić przez allegro pay czy muszę po swojej stronie aktywować usługę allegro pay czy można to ominąć
Kupujący musi aktywować Allegro Pay nie ty. Tam są tylko warunki np. że najniższa kwota to 30zl z dostawą.
Ok czyli wystawiam ofertę na np: kup teraz i kupujący będzie miał możliwość zakupu allegro pay i po mojej stronie wątek się kończy?
@arkusm Jeżeli masz konto firmowe i aktywne Przelewy24, oraz nie wystawiasz towaru w kategoriach wyłączonych z Allegro Pay, to tak.
Czyli jako osoba fizyczna nie mogę sprzedać z opcją allegro pay , ta opcja jest tylko zarezerwowana dla firm prowadzących działalność??
@arkusm Dokładnie tak, masz to napisane w podlinkowanym niżej artykule.
@arkusm Nie masz większego wpływu na to, czy Twój towar będzie dostępny w opcji Allegro Pay. Musisz sprzedawać z konta firmowego i mieć aktywne Przelewy24. Zobacz, kiedy jeszcze Allegro Pay jest niedostępne dla kupujących; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-pay/kiedy-nie-skorzystasz-z-allegro-pay-MMWO6jr04Sg
Wiesz, co jest zabawne? Że masz rację i jednocześnie jej nie masz - tak przynajmniej twierdzi Allegro.
Cytat z Pomocy, który wkleiłeś, jest jednoznaczny - konto musi być firmowe. To samo pisała gdzieś tutaj bodaj @la_nika , że bez firmowego konta ani rusz.
Ale:
1) @mr_oma tutaj
pisze tak: Nie ma tutaj znaczenia status konta Sprzedającego (konto firmowe lub zwykłe)
Wypowiedź Mai można jeszcze wytłumaczyć, bo jest z marca - było inaczej, ale się zmieniło🤔
2. Jak jednak wytłumaczyć to:
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-pay-lD8OAPk4Lu6
?
Aktualny regulamin Allegro Pay w paragrafie 3 punkcie 3 stwierdza, co następuje:
Możliwość skorzystania z Allegro Pay będzie dostępna w ramach Ofert, o których mowa w § 3 ust. 1 Regulaminu, udostępnianych przez Sprzedających wybranych przez Allegro.pl i spełniających między innymi poniższe warunki:
1) posiadających aktywne Konto Firma lub Zwykłe, z wyłączeniem Konta Junior, na Allegro;
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
No to jak to jest naprawdę? Ja stawiam, że @xyz96 pisze prawdę, a regulamin jest do poprawki. Mam rację?
Bez konta firmowego nie masz za bardzo co szukać, jak chcesz sprzedawać na tej platformie.
@Kasiulki2 Że też chciało Ci się zgłębić temat i udało Ci się znaleźć te rozbieżności, naprawdę to doceniam 🙂 Wydaje mi się, że ja nie mam racji, czyli w aktualnym regulaminie nie ma błędu.
Nic osobistego z tym zgłębianiem - czysta ciekawość, poza tym nie lubię rozbieżności.
Cały czas stawiam na to, że masz rację, a regulamin się myli, bo nikt go nie uaktualnił😊
Moderatorzy rozsądzą.
@Kasiulki2, zweryfikuję to i dam Ci znać. 🙂
@Kasiulki2, dzięki za zwrócenie na to uwagi. Artykuł w Pomocy jest aktualny. Rozbieżność znajduje się między zapisami regulaminu a możliwościami technicznymi serwisu.
W regulaminie znalazła się już informacja o tym, że sprzedawca może posiadać zarówno konto firmowe, jak i zwykłe, natomiast pracujemy nad zapewnieniem tej funkcjonalności w zgodzie z wymaganiami regulatora.
Momencik, bo nie do końca rozumiem...
Chodzi Ci o to, że Pomoc mówi, co jest teraz, a Regulamin o tym, co powinno być i staramy się, żeby było jak najszybciej? Czyli że Allegro Pay zostanie udostępnione dla zakupów na zwykłych, niefirmowych kontach?
A druga sprawa, żeby nie mnożyć wątków - czy przekroczenie kwoty 30 zł w wypadku jednego zakupu od kilku sprzedawców (np. przez Koszyk) uprawnia kupującego do skorzystania z Allegro Pay?
@Kasiulki2 testujemy i wdrażamy dostępność Allegro Pay dla kont zwykłych, ale robimy to stopniowo. Na razie opcja ta nie jest jeszcze dostępna dla wszystkich kont zwykłych.
Co do drugiej sprawy - aby skorzystać z Allegro Pay, płatność musi być większa niż 30 zł (w koszyku może być kilka zakupów).
No, takie odpowiedzi to ja lubię😁 Wszystko rozumiem od razu, po jednym przeczytaniu...
@mr_oma Czy możesz to napisać po ludzku? Warunkiem dostępności Allegro Pay jest teraz posiadanie konta firma, czy nie?
Co mam zrobi\c gdy kupujący chce kupić przedmiot z mojej aukcji przez allegro pay a ja nie mam tej allegro pay. czy jet taka możliwość i jak to zrobić
@norbi19801 Nie masz na to większego wpływu. Musisz tylko mieć aktywne Przelewy24. Jeśli masz konto zwykłe, nie firma, to teoretycznie Twoje oferty też mogą być dostępne z opcją Allegro Pay, ale praktycznie tej opcji możesz nie mieć.
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-pay/kiedy-nie-skorzystasz-z-allegro-pay-MMWO6jr04Sg
Sprzedajesz na Lokalnie - tam w ogóle nie ma Allegro Pay.
jak aktywować przelewy 24