Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy allegro może samodzielnie pobierać z karty płatniczej banku pieniadze (nie chodzi mi o karte pay) gdyż z konta bliskiej osoby zgineły pieniadzę na kwote 800zl w różnych kwotach jest napisane allegro zabrało pieniadze dlaczego tak się stało ? Jakich przyczyn
Nie, Allegro nie może samo nic pobrać.
Jedną z możliwości jest np. karta zapisana na koncie i np. włamanie na konto Allegro chociaż nie wiem jak wygląda potwierdzanie płatności w takim wypadku, czy jest wymagane czy nie.
Jakiego rodzaju są to transakcje? BLIK / przelew / płatność kartą?
Też jestem ciekaw 🙂
@Client:126679683 teoretycznie mogą, bo na przykład za Smarka sami sobie pobierają😉, ale o takich kwotach, to jeszcze nie słyszałem🤔
Pewnie na to pytanie Ci nie odpowiedzą, tyko poproszą abyś skonsultował się z odpowiednim działem
Może, może. W sytuacji włamania na konto to na pewno.
Robię dużo zakupów i mam zapisaną formę płatności Google Pay.
Gdy kliknę zapłatę, nie muszę nigdzie niczego potwierdzać. Po prostu się opłaca.
Więc jeśli byłoby włamanie na konto, to rzeczywiście jeśli ktoś by zapłacił z użyciem moich danych, wyglądałoby to tak jakby Allegro samo sobie pobrało pieniądze bez mojej wiedzy.
taka trasakcja była nie ma nic szczegółowego
@Client:126679683 W twoich zakupach nie widzę zamówienia na taką kwotę. Skontaktuj się proszę z nami przez formularz. Załącz potwierdzenie bankowe. Nasi doradcy będą mogli zweryfikować sprawę z operatorem płatności.
@Client:126679683 Na Twoim miejscu zastrzegłbym kartę albo ją usunął i zamówił nową, skoro Allegro mówi że nie widzi u Ciebie zamówienia na taką kwotę a Ty nic nie wiesz na temat tej płatności. Moim zdaniem to wygląda jak by ktoś zapłacił Twoją kartą za swoje zakupy. Mogę się oczywiście mylić, ale nawet jeśli się mylę to kartę bym zastrzegł.
Tak, karte zablkowała siostra tylko bylo z jej allegro taka sytuacja nie z moim kontem allegro tego sorki nie dopisałem
No to niech siostra napisze tutaj ze swojego konta to miła Pani Admin wyjaśni i sprawdzi
🙂
@Client:126679683 każ siostrze zmienić hasło do Allegro i wylogować wszystkie urządzenia. Najlepiej włączyć logowanie dwuetapowe. Niech sprawdzi maile, tam może mieć dane transakcji. Może poprosić tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt o odkrycie ukrytych aukcji.
Jeżeli uzna, że to było włamanie i kradzież to trzeba pójść na Policję...
Jest dokładnie tak jak pisze @Client:35386082
Sprawdzałem e-maila nic nie mogłem znaleźć
Nie wiem jak jest u Ciebie ale jeśli ktoś przejął Twoje dane logowania do Allegro, to równie dobrze możesz mieć jakieś backdoora na komputerze i ktoś przejął dosłownie wszystko co mógł. Jest taka możliwość. Jakiego używasz antywirusa na tym komputerze czy siostra jakiego używa? Czy nie zauważyliście dziwnego działania przeglądarki albo komputera, jak na przykład myszki która sama się rusza choć nie powinna?
Bardziej używa telefonów
Na telefonie jeszcze łatwiej złapać jakiś syf (wirusa). Zwłaszcza bez antywirusa.

@Client:139094695 tak jak poprosiła Nicol w wypowiedzi wcześniej, prześlij nam proszę te zrzuty, ale przez ten formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - tutaj na publicznym forum nie możemy Ci pomóc w tej sprawie.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, Po opłaceniu raty produktu w nocy zostały mi zabrane pieniądze z konta bankowego po przez allegro w kwocie 803,64 w różnych kwotach 6 transakcji co 2 minuty z jakich przyczyn to się stało chciałbym zrobić reklamację proszę o sprawdzenie i zwrot pieniędzy załączam dowody

@Client:139094695 @Czy to jest powiązane z tym wątkiem?