anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę korzystać z paypro przy płatnościach

MAMY ROZWIĄZANIE!
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
LEW433
#21 Demiurg#

Pay Allegro na raty>nie musisz.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Janusz_druch Jeśli masz na myśli Allegro Pay, to oczywiście nie musisz korzystać z tej opcji płatności. 🙂 

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Nie  chodzi mi Paypro SA, (spółkę finansową) który przejmuje moje pieniądze aby przesłąc do sprzedającego 

Sam mogę wystawić przelew do sprzedającego bez pośrednika, który nie jma żadnych gwarancji bankowych. 

Czy  to Allegro ma z nimi umowę ??

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Janusz_druch Przelew należy zlecić przez Allegro Finanse, czyli nie na konto sprzedającego, ale za pośrednictwem operatorów płatności. Możesz wybrać PayU lub Przelewy24. 

ko_alka_0-1681224305396.png

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Czy paypro SA jest moderatorem płatności Allegro skoro jest to teras spółka duńska niezależna od Allegro  ?? 

Poza tym ja korzystam IPko i mogę bezpośrednio płacić  na konto sprzedającego a nie  na  konto pośrednika, który nawet  nie  ma gwarancji  bankowych ???? poniżej

Janusz_druch_1-1681225166866.png

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Janusz_druch Serwis Przelewy24 należy do PayPro. Umożliwia szybkie i wygodne płatności na Allegro. Jeśli chcesz, to możesz zmienić operatora płatności na PayU klikając w link [Zmień], który wyświetlimy na stronie z podsumowaniem płatności, przed przejściem do zapłaty.

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

PayU jest forma "karty kredytowej"  mnie żadne kredyty nawet w tej formie nie interesują. 

Chcę płacić sprzedającemu na jego konto, 

Rozumiem, że  nie  ma takiej możliwości przy zakupach na allegro -  nie  jest  dobre jak jakaś spółka bez gwarancji bankowych włada  naszymi przelewami.

Ja na pewno nie  zaryzykuję dużych kwot.

pozdr jd

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dzięki takiej formie płatności masz ochronę Allegro.

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Gdyby Paypro było częścią allegro  a nie zewnętrzną spółką akcyjną to bym w to uwierzył. 

pozdr jd 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nikt Cię nie zmusza do kupowania na Allegro.

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Zgadzam się z Twoją wypowiedzią, tylko po to dyskutujemy aby usnąć pewne obawy o powierzeniu naszych pieniędzy spółce akcyjnej  zewnętrznej a nie np: firmie Allegro

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Większość płatności internetowych idzie przez "jakiegoś" operatora płatności.

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Ja staram się płacić bezpośrednio na konto sprzedającego i nie mam problemów.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Ok. taka twoja wola. Ja wolę kupić bezpośrednio> prywatni. Firma > bywa różnie.

oznacz moderatorów
Janusz_druch
#7 Wielbiciel#

Dzięki za dyskusję - możemy cieszyć się, że każdy ma prawo wyboru co i gdzie i jak kupuje 

pozdr jd

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów