anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mam zapłacić za przedmiot który anulowałam i nawet go nie otrzymałam ?

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Witam 

Zakupiłam przez Allegro Pay przedmiot którego zakup anulowałam po kilku godzinach. 
Wciąż widnieje informacja że mam za te kolczyki zapłacić. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

mirex2005
#12 Orędownik#

@Klandestino bo sprzedawca nie spłacił twojego kredytu a kredyty się spłaca. Pisz do sprzedawcy o zwrot pieniędzy.

oznacz moderatorów

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję za informację. Zaraz napiszę. 
Dziwne sytuacje są z tym Allegro Pay albo ja tego nie rozumiem,  kupiłam plecak, odesłałam, otrzymałam zwrot na konto Allegro Pay  jako zasilenie środków i to powinna być sprawa załatwiona. Dlaczego mam mimo wszystko za ten plecak zapłacić, ja go nie mam 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Klandestino 

Ale otrzymałaś już odpowiedź od @mirex2005 . Zakupy nie robisz od Allegro tylko na Allegro. Tu jest bardzo dużo, różnych sprzedających.

oznacz moderatorów

mirex2005
#12 Orędownik#

@Klandestino to może spłata dotyczy innego zakupu?

oznacz moderatorów

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Nie. Napisałam jeszcze raz do Allegro o wyjaśnienie tej sytuacji .Nie mam zamiaru płacić za kolczyki które nawet do mnie nie dotarły czy plecak który zwróciłam.

oznacz moderatorów

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Napisałam do sprzedawcy i otrzymałam taką odpowiedź ''Dzień dobry, zamówienie jest anulowane, wpłata została zwrócona przez Allegro Finanse. Prawdopodobnie przez błąd systemu otrzymuje Pani maile o ponownej płatności.''

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Klandestino poproś go o kod zwrotu z systemu allegro jeśli nie masz maila o zwrocie od allegro. System też księguje wpłaty trochę albo ma bugi 
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  podaj moderacji nr zamówienia to jak się Panie pojawią to ci sprawdzą czy zwrot był i się saldo kredytu wyzerowało ze zwrotem

oznacz moderatorów

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Raz dwa się tym zajęli, przed chwilą wpłynęły pieniądze za kolczyki a plecaka z tego co widzę już nie muszę opłacać 🙂 

Dzięki  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Klandestino Ale tak to działa, to zakup na raty i podpisujesz  umowę z kredytodawca a nie z Allegro ani sprzedającym, dopóki ten zwrot, anulowanie nie zostanie zaksięgowane rozliczone to na Tobie spoczywa splata rat.https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-pay/allegro-pay-zwrot-lub-anulowanie-zakupu-przedmio...

oznacz moderatorów

Klandestino
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję.

oznacz moderatorów

mirex2005
#12 Orędownik#

@Klandestino czyli jeszcze kupiłaś kolczyki 

oznacz moderatorów