Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dlaczego mam zmniejszony limit
Ponoć Allegro weryfikuje zdolność kredytową i obniża limity w ramach odroczonych płatności.
Inflacja a i mało zakupów, o powód możesz także zapytać,https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc wielu o tym pisze tu.
@tom-t70 zgodnie z nową ustawą, która weszła 18.05.2023 Allegro musi przeprowadzać weryfikację zdolności kredytowej na podstawie danych BIK. W związku z tym przyznany limit środków mógł ulec zmianie. Zachęcam Cię do zapoznania się z artykułem.
Dlaczego Allegro zabiera ludziom więcej pieniędzy niż maja przyznane ?
Jeśli ktoś ma limit np. 1000 zł, wykorzystał 500 zł to zostaje 500 zł, które można tej osobie odebrać.
Ciesz się, bo się nie zadłużasz.
Właśnie odwrotnie,
Robia debet, masz oddać to czego nie pożyczałeś.
Miałeś np 500. To teraz masz - 400 do oddania jeszcze.
Odpowiedz z szablonu, jak zawsze. Mam dobra zdolnosc kredytowa i bardzo dobry rating w biku. Nigdy nie spoznilem sie z zadna platnoscia i aktywnie korzystam z uslugi. Wiec dalej chxialbym poznac powod obnizenia.
Zmiana banku na brukselski , właśnie doczytałam jak mi odrzuciło zakup na raty . Nie spojrzałam na niebieską ikonkę na telefonie niestety . ogólnie mnie tak obcięli o 2/3 . z 2950 jak pamiętam lub trochę więcej na 1300 złotych . W Polsce jestem kredytowa na 50 000 złotych jako osoba samotna ale nie w tym Brukselskim banku który teraz przejął Pay . Były to bardzo dobre płatności bo nie musiałam podawać szczegółowych danych karty itp. Teraz się zastanawiam jak to będzie , bo już w przeszłości Allegro miało usługodawcę ratalnego który podsyłał fałszywą stronę do logowania się do mojego banku PKO BP w celu spłacenia raty. Sprawa zgłoszona do banku i do Allegro . Nie zostałam okradziona ale odstraszyło mnie to do kupowania na raty w Allegro . Pay zaczęłam używać niedawno i teraz jestem zaskoczona , czyżby były jakieś wyłudzenia kredytów na klientach Allegro w starym systemie ? żeby tylko nie w nowym !
A to jak masz 50000 to po co Ci jeszcze Pay?
Pay bylo wygodne, zakupy szybko sie robilo z odroczona platnoscia i wszystko bylo pod kontrola. A tak to ciagle skladanie wniosku i czekanie na decyzje ? nawet jak i 50 000 ma ?
Ja spłacilem wlasnie 370 i jeszcze 58 na minusie jestem teraz, a do oddania na minusie mialem 360 zl tylko.