anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zgłosić zgon

anetaszremska
#7 Wielbiciel#

Witam dnia 27.12.2024. Zmarła moja mama wiem że kupiła pralkę na Allegro pay nie mam dostępu do mamy konta na Allegro i do gmaila nie znam PINu .Jak skontaktować się ze sprzedawcą pralki Allegro pay.Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@anetaszremska Najlepiej prześlij do Allegro akt zgonu

oznacz moderatorów

anetaszremska
#7 Wielbiciel#

Dziękuję tak zrobię 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@anetaszremska  Powinna umowa być na mailu, masz dostęp? a jak nie to musisz skontaktować się tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@anetaszremska  Nie słuchaj LWA  nie  powinnaś włamywać się do konta zmarłej, nie powinnaś też czytać jej korespondencji mailowej. Nie powinnaś też płącić rachunków za zmarłą.

Z  zasady długi osoby zmarłej są umarzane, tak robią na przykład operatorzy gsm.  Nie wiem jak postąpi Allegro, formalnie będzie mogło dochodzić od spadkobierców.  Jeśli się pochwalisz że jesteś  spadkobiercą  to może Allegro zażąda od ciebie spłaty ale dopóki się nie przyznasz do spadku to prędzej dług będzie przeterminowany niż Allegro się dowie kto uzyskał spadek.

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Potwierdzam. Nie słuchać LWA. Celebryta Gadanowy.

Po zmarłych rodzicach nie odziedziczyłem żadnego długu. Zarówno po ojcu jak i mamie, wszystkie ich zobowiązania zostały anulowane i nie weszły do postępowania spadkowego.

Nawet jeśli jest to dług ratalny, można dobrowolnie przenieść prawa cesją do umowy.

Allegro Pay, gdy tylko miną terminy spłaty będzie kontaktowało się wszelkimi metodami łączności. Można cierpliwie czekać. 

Unikniemy postępowania komorniczego.

Jak dawno ten sprzęt AGD został kupiony i czy już dostarczony ? Używany ? 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@anetaszremska Kredyt (a Allegro Pay jest de facto kredytem) powinien być ubezpieczony na wypadek śmierci kredytobiorcy. 

W tym wypadku najlepiej poprosić o pomoc nasze panie moderatorki, powinny wskazac tok postępowania:  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@anetaszremska Napisz wiadomość przez formularz, który wskazał @LEW433. Doradcy sprawdzą szczegóły i przekażą Ci wszystkie informacje.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@anetaszremska  Oczywiście napisz na ten kontakt, załącz skan aktu zgonu, niech zamkną konto,  ale w żadnym wypadku nie informuj Allegro że  wiesz cokolwiek o zobowiązaniach zmarłej. To ich problem, jeśli  będą  coś ci wmawiać wtedy  masz prawo napisać że ustosunkujesz się do  żądań  spłaty gdy  przyjmiesz spadek, a do tego długa droga.

oznacz moderatorów