Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jeśli allegro pay dopiero zostało aktywowane otrzymam jeszcze kupon -100zł na rowery przy zakupie z allegro pay? Na tą chwilę 48h po aktywacji nie mam go na koncie.
Hej. Dziś aktywowałam allegro pay. Dostanę kupon - 100 zł w kategorii rowery?
@dzagussss przyznaliśmy Tobie kupon. Znajdziesz go tutaj.
Ja również nie otrzymałam kuponu. Allegro pay aktywne i używane. Bardzo proszę o sprawdzenie 🙂
@pop74 zgłosiłem do weryfikacji.
Wracam do Was z informacją o kuponie.
"Kupony zostały przyznane 17.06 użytkownikom, na podstawie ich aktywności na platformie. Nie ma żadnych warunków, które muszą spełnić — nie przyznajemy tych kuponów dynamicznie. Jeśli go nie otrzymałeś/aś automatycznie, nie możemy go przyznać."
Jeśli przyznaliśmy Tobie kupon znajdziesz go w tej zakładce.
Czyli kupony rozdane losowo 17.06, bez warunków, bez przejrzystości, bez możliwości odwołania. Jak ktoś się załapał to super, jak nie to trudno. Regularne zakupy, Allegro Pay, Smart? Nie mają znaczenia. Allegro wie lepiej. Idealny przykład akcji jak zniechęcić lojalnych klientów.
Powiem tak. Kpina. Ja ze swojego konta zamawiam coś non stop...mama absolutnie nic. Ona ma bon ja nie... Szkoda. Tak się nie robi.
No zgadza się bo oni tym kuponem chcą zaktywizować Twoją mamę 🙂
wszystko jest policzone na ich obroty
Witam, jeśli założyłam opcje Allegro Pay oraz wykonałam już jeden zakup (który od razu spłaciłam) to otrzymam jeszcze kod rabatowy w wysokości 100zł na kategorie rowery?
@Client:135705170 jest to osobna promocja i jeśli spełnisz jej warunki zapisane w regulaminie to nie widzę przeszkód, żebyś otrzymała kupon.
@KOGIEL_T oczywiście. Ten kupon można wykorzystać wyłącznie przy wyborze płatności przez Allegro Pay (czyli opcji zakupów z odroczoną płatnością – RRSO 0%).
Oznacza to, że kupon nie zadziała przy zwykłym przelewie, BLIKU, kartach czy innych metodach płatności – tylko przy Allegro Pay.
Dodatkowo: kupon ważny jest 14 dni od daty jego otrzymania.
@gdvorek wyłącznie w z użyciem🤔, a po jakiemu to😁
@KOGIEL_T cóż za uszczypliwość 😊
Oczywiście zgłosiłem ten błąd to odpowiedniego zespołu z prośbą o poprawę.
@gdvorek to nie żadna uszczypliwość😉, ja myślę, że warunki powinny być jasne i klarowne, bo później są pytania typu "a czemu ja nie mam?"
A jakie to są warunki? Bo wydaję mi się, że wszystkie spełniłam a kuponu dalej nie mam.
@Client:135705170 nie masz, czy podczas zakupów🤔
@Client:135705170 pytasz jakie są warunki i wydaje się Tobie, że je spełniasz?
Zgłosiłem do weryfikacji, że nie masz kuponu. A tutaj znajdziesz wszystkie informacje.