Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tylko 169zł ale ileż można! Miesiąc się dopraszam, 4 osoby z Allegro już to załatwiały i nic, olewka. Do kogo mam uderzyć? Jakiś menago z Allegro, UOKiK, Policja?
Tutaj ostatnie obiecanki jakie dostałem na maila:
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Niestety z przyczyn technicznych, w tym momencie nie mam możliwości zweryfikowania informacji o nadpłacie, o które Pan prosi. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.
Gdy tylko będę miała taką możliwość, wrócę do Pana z odpowiedzią, w kolejnej wiadomości. Zrobię wszystko, aby Panu pomóc i wyjaśnić kwestię nadpłaty.
Dziękuję za wyrozumiałość.
Pozdrawiam
// Weronika [edycja]
Zespół Allegro
@unicorn_ Niestety na Gadane nie jesteśmy w stanie pomóc w tej sprawie. Nie mamy dostępu do danych dotyczących finansów na Twoim koncie. Konieczne jest kontynuowanie rozpoczętej korespondencji mejlowej.
to ja mam odpisać na ten mail weronice która obiecała odpisać jak już zrobi wszystko?
Ok, odpisałem z pytaniem gdzie moja nadpłata. Czy to wystarczy? Ironicznie pytam 🙂
@unicorn_ zapytaj Weroniki, czy ma już taką możliwość, bo może nie zapłaciła za internet, albo ją zwolnili, bo nie chciała pracować stacjonarnie😉
Festiwal rozwiązywania problem przez wysyłanie standardowych formułek trwa:
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Jeśli na Pana koncie Allegro Pay występują zaległości, nadpłata w pierwszej kolejności zostanie rozliczona na ich poczet.
W pozostałych przypadkach:
1 – w ciągu 14 dni zwrot trafi na tę samą metodę płatności, którą spłacał Pan umowę Allegro Pay (np. karta lub BLIK),
2 – jeśli nie będzie to możliwe – pieniądze przelejemy na numer rachunku wskazany w panelu Allegro Pay do zwrotu nadpłat lub ten, którego użył Pan przy aktywacji usługi.
Jeśli nie podał nam Pan jeszcze rachunku do zwrotu nadpłaty, może Pan go uzupełnić w panelu Allegro Pay.
W tym celu:
1 – Proszę, aby w Panelu Allegro Pay wybrał Pan przycisk Opcje (na komputerze lub przeglądarce w telefonie) lub przycisk z symbolem trzech kropek (w aplikacji mobilnej).
2 – Znajdzie tam Pan rubrykę „Zarządzanie nadpłatami”.
3 – Proszę wpisać tam dane do zwrotu, jeśli do tej pory Pan tego nie zrobił.
Pieniądze trafią na konto maksymalnie w ciągu 3 dni roboczych od momentu wprowadzenia danych.
Jeśli numer konta nie zostanie podany, nadpłatę możemy rozliczyć na rzecz aktywnych umów Allegro Pay – zaczynając od tej z najbliższym terminem spłaty.
Jeżeli moje wyjaśnienia nie rozwiały Pana wątpliwości, szczegółowych informacji mogę udzielić jedynie po dodatkowej weryfikacji. Zachęcam, aby napisał Pan do nas na czacie lub samodzielnie zamówił rozmowę poprzez ten link.
Mam nadzieję, że moje wskazówki Panu pomogą — zrobiłem wszystko, żeby Panu pomóc.
Pozdrawiam
// Adam
Zespół Allegro
20 paź 2025, 13:50 (2 dni temu)
Dzień dobry,
proszę o jeszcze chwilę cierpliwości.
Weryfikujemy Pana sprawę z naszym działem technicznym.
Wrócę do Pana z odpowiedzią, gdy tylko otrzymam więcej informacji.
Pozostańmy w kontakcie.
Pozdrawiam
// Wiktoria [edycja]
Zespół Allegro
11:02 (35 minut temu)
@unicorn_ sprawdziłam Twoją korespondencję. Obecnie sprawa jest weryfikowana przez dział techniczny. Jak tylko będziemy mieli dalsze informacje, przekażemy je w korespondencji. Zapewniam, że Twoja sprawa nie "leży odłogiem", Wiktoria działa i stara się jak najszybciej rozwiązać problem, z którym się zgłosiłeś.