Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Od dwóch tygodni próbuję spłacić allegro Pay, i caly czas wyskakuję błąd.
Czy na smarfonie czy na komputerze jest to samo.
Allegro wysyła mi już e-mail'e o windykację, a ja nie mogę nic zrobić.
Skontaktuj się tu i wyjaśnij sprawę
Napisałem tam 3 razy i nie dostałem żadnej odpowiedzi, stad mój post skierowałem tutaj.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Oto dowód jak wasi doradcy pomagają użytkownikom, żadnej pomocy z i h strony, użytkownik napisał trzy krotnie i nie otrzymał żadnej odpowiedzi i zwrócił się o pomoc tutaj na forum
@Client:49193753 Widzę jedną wiadomość wysłaną z Twojego konta w tej sprawie (nr 56417393).
Jaki jest komunikat błędu, który pojawia się przy próbie spłaty?
@Client:49193753 Czy masz zaktualizowaną aplikację do najnowszej dostępnej wersji?
Oczywiście, że tak.
Dzwina sytuacja, ponieważ zapłaciłem za 3 przedmioty, a odsetki za ich nie zaplacenie dalej zostały, i mogłem zapłacić tylko za te przedmioty a odsetki dalej się naliczają.
Spróbuj zaktualizować aplikacje odinstaluj i zainstaluj ponownie.
Mi również czasami pojawia się taki komunikat gdy wchodzę na stronę allegro, lecz po kilku minutach znika,
Próbowałem, tak jak pisałem wcześniej, nie działa ani na komputerze, ani na telefonie. Wyswietla się ten sam błąd.
Wyłącz telefon na jakieś 5 minut może pomoże i wtedy ponownie spróbuj
Niestety, żadne z powyższych prób nie dało rezultatów. Nadal nie mogę nic zrobić.
Sprawdź swoją skrzynkę email, masz tam maile od Allegro—dla każdego zakupu jest podany indywidualny numer konta do spłaty zwykłym przelewem.