Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dosłownie 2 dni spóźniłem się z jedną ratą wynoszącą niecałe 40 zł i już mam zablokowany, wypracowany długi czas, limit na poziomie 7000 zł.
To moje pierwsze od ponad 2 lat opóźnienie, spowodowane opóźnieniem wynagrodzenia w pracy, nie z mojej przyczyny.
Pominę już absurd tego, bo nawet chwilówki dawały więcej czasu na uregulowanie, po prostu licząc odsetki, a tu taki klops.
Moje pytanie do administracji i społeczności o wasze doświadczenia. Po uregulowaniu raty, jest szansa na powrót limitu 7000 zł czy odzyskany limit będzie mniejszy i ile allegro to zajmie?
Pozdrawiam miłego dnia.
@Luxury1987 jeżeli jest to pojedynczy przypadek, i opóźnienie w spłacie nie jest długie, Twój limit powinien zostać odblokowany w kwocie, jaką miałeś przyznaną. Natomiast więcej informacji możesz uzyskać kontaktując się przez formularz. Doradca będzie miał wgląd w Twoją sytuację związaną z limitem i będzie mógł udzielić bardziej precyzyjnej odpowiedzi.
Połonczenie wszystkich zakópów w allegro pay
Na ten moment nie mogę tego zrobić i w sumie nie wiem, w czym miało by to pomóc. W sensie, mniej rat, zwiększy zdolność kredytową? Cóż, od poniedziałku będę ich zamęczać telefonami, bo konsultanci email tylko potrafią kopiuj wklej jakieś szablonowe odpowiedzi, które nie są na temat.
Połonczenie wszystkich zakópów w allegro pay @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
,,łoncz,,
najlepiej sznurkiem, śmiało...
Jeżeli masz już zawarte umowy kredytu z opcją spłaty w ciągu 30 dni lub w ratach 0%, możesz wydłużyć termin spłaty pojedynczej umowy lub połączyć wybrane umowy i płacić za nie niższe raty. Do wyboru masz od 3 do 30 miesięcznych rat.
Aby to zrobić musisz spełnić kilka warunków:
To moje pierwsze od ponad 2 lat opóźnienie, spowodowane opóźnieniem wynagrodzenia w pracy, nie z mojej przyczyny. z całym szacunkiem skąd oni mają o tym wiedzieć, a po drugie to można powiedzieć że mało ich to obchodzi.Limit pytasz tu i wyjaśniasz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc
Więc tak. Limitu aktualnie nie oddadzą bo nie.
Widzą w historii spłat, że zadłużenia już nie ma, ale w bik jest informacja o 40 zł zaległości, które sami wpisali bo 2 dni opóźnienia, mimo braku wcześniejszych problemów to już zbrodnia.
Ech pozostaje mi pospłacać w najbliższym czasie to co zostało do końca i wrócić do chwilowek. Tam wiedzą, że zgodnie z prawem, bik muszą wpisać po 90 dniach braku aktywności w spłacie, a nie po 2 dniach.
Dziękuję za informacje.
Na Pay masz 7tys zł? Ja od samego początku robię setki zakupów spłacam dużo szybciej nigdy nie zawaliłem a mam zaledwie 4200zł malo bo nie mogę kupić pc laptopa czy komórki...
Miałem bo mi zablokowali ten limit, no właśnie baaaardzo długi czas bik czysty, zakupów w ciul, ostatnio zamówiłem te karty kredytowe pay by w razie godziny W do tych 7 tysięcy opłacić sobie choćby medycynę, w końcu wchodziło na nią praktycznie wszystko ale no 2 dni opóźnienia i blokada do tej pory nie odzyskałem tego limitu. Na infolinii typ mi mówi, że jakieś zadłużenie wpłynęło i musieli zablokować, tyle, że sprawdzając raport bik (raz na pół roku można za darmo, polecam sobie to przejrzeć) mam zadłużenie tylko z allegro pay, więc wychodzi na to, że zablokowali mi allegro pay, bo mam raty w allegro pay, a aktywowało się to w systemie, bo jak wyżej, spóźniłem się raz o 2 dni z ratą. Cały śmiech polega na tym, że nawet chwilówki blokują dostęp dopiero po 90 dniach, więc allegro ma gorszą restrykcje od takiego boćka.
To chyba nie wina allegro tylko Aion Bank czy jak oni tam mają, bo ta kasa z pay nie jest z allegro tylko z jakiegoś banku co mają umowę.
Możliwe, że nie doczytałem o tym, w sumie dzięki, przydatna informacja.