anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatności kartą allegro pay

resistdj
#11 Animator

Witam.

Mam pytanie odnośnie możliwości płatności kartą allegro pay. 

Nie do końca rozumiem, dlaczego w jednym sklepie istnieje możliwość płatności, a w innym nie?

Konkretnie chodzi o Steam. W sklepie PlayStation czy Nintendo mogę normalnie płacić kartą Allegro Pay, na platformie Steam za każdym razem wyrzuca błąd. Przy próbie płatności otrzymuję taką wiadomość sms:

"Transakcja karta Allegro Pay w PAYPAL *STEAM GAMES zostala odrzucona z powodu platnosci w walucie innej niz PLN."

W każdej z tych trzech wymienionych platform mam walutę ustawioną na PLN. Czasem dla odmiany otrzymuję sms:

"Transakcja zostala odrzucona. Karta Allegro Pay nie obsluguje tego typu transakcji. Skontaktuj sie z nami, jesli chcesz wiedziec wiecej."

Informacja że nie obsługuje tego typu transakcji, natomiast takie same transakcje w sklepie PS czy Nintendo już są obsługiwane? O co tu chodzi?

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@resistdj Konsultuję Twoje zgłoszenie. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

resistdj
#11 Animator

I ?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@resistdj Bardzo mi przykro, ale muszę Cię poprosić o napisanie do nas w tej sprawie przez formularz. W tym wypadku niezbędna będzie dodatkowa weryfikacja, której nie mogę przeprowadzić na forum. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów