Dzień dobry, reklamacja jest już po terminie , allegro dało czas na odpowiedź sprzedawcy dziś do 11.45, do tej pory nie ma odpowiedzi, proszę o @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ informację w jaki sposób mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy z ochrony kupujących.
@Wrotka6 Podaj, proszę, numer zamówienia lub dyskusji.
nr zamówienia b1c09261-3424-11f0-b7f3-9570cf7cfff1
11:45?? od kiedy czas na rozpatrzenie liczy się co do minuty?
Sprzedawca ma na wydanie decyzji 14 dni kalendarzowych od następnego dnia po zgłoszeniu reklamacji. Czy do godziny 23:59 czternastego dnia. I nie ma znaczenia o której godzinie reklamacja została zgłoszona, liczą się pełne dni, ale Allegro wie lepiej i wprowadza w błąd kupujących.
b1c09261-3424-11f0-b7f3-9570cf7cfff1
@Wrotka6 Dziękuję. Jeśli masz możliwość ponownego wezwania do dyskusji pracownika Allegro, proszę, żebyś to teraz zrobiła.
poprosiłam jeszcze raz pracownika Allegro
dzień dobry, czy możecie mi pomóc jak skontaktować się z Allegro bo ustawili czat ,żebym czekała na informację od sprzedającego i nie mogę już nic zrobić
@Wrotka6 messenger / whatsup / formularz kontaktowy
@Wrotka6 gdzie otrzymałaś taką informację?
nie otrzymałam informacji po prostu nie mogę wezwać pomocy , mam czekać cierpliwie aż sprzedający sie wypowie, chociaż trwa to już od 21 grudnia
@Wrotka6 Poczekaj proszę w tej sytuacji na kontakt sprzedawcy. Kontynuuj korespondencję w dyskusji. Ja niestety nie mam mocy, aby przyspieszyć tę sprawę.
Widzę, że doradca Allegro czuwa nad całą sprawą i wypowiedział się wczoraj.