Dzień dobry,
W zeszłym roku w lipcu, ze względu na to, że czasem kupowałem coś na fakturę skuszony "dodatkowymi rabatami" przy opcji Allegro Business postanowiłem aktywować to konto (tylko do zakupów). Szybko jednak okazało się, że w moim przypadku totalnie się to nie sprawdza, głównie ze względu na bardzo duże ilości jakie trzeba kupować, żeby z owych rabatów skorzystać. Bardzo szybko przestałem korzystać z tej opcji.
Dopiero wczoraj dostrzegłem główny problem tego konta, mianowicie ze względu na aktywację Allegro Business moje całe konto zyskało status FIRMOWE przez co straciłem możliwość zakupów na raty.
Doczytałem w poprzednich postach, że czasem udawało się użytkownikom powrócić do statusu PRYWATNE.
Czy jest możliwość żebym mógł usunąć Allegro Business i wrócił do statusu PRYWATNE?
Wiem, że mogę założyć nowe konto, ale obecne mam od 18 lat i nie chcę rezygnować z tej historii, a tylko usunąć część firmową, która nie sprawdziła się w moim przypadku.
Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam
@Krzyvvy ale Ty nie masz konta firmowego tylko zmień zakładkę 🙂 drugi minus że w wioku biznes nie widzisz ofert prywatnych, bez faktur itp.
W ustawieniach widnieje jako firmowe i brak w koszyku opcji na Raty.
@Krzyvvy przy loginie nie masz oznaczenia firma, może nie zweryfikowane ? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
W danych konta widnieje tylko taka informacja i poniżej, że konto jest firmowe.
Jednak meritum sprawy jest takie, że chciałbym to zlikwidować ze względu na brak możliwości korzystania z rat przy zakupach prywatnych oraz z samego faktu niekorzystania z Allegro Business.
@gdvorek zerkniesz w konto 🙂
@Krzyvvy Twoje konto ma status firmowego bez weryfikacji. Napisz proszę przez ten formularz, w sprawie przekształcenia konta na zwykłe. Jeśli będzie to możliwe, doradcy zmienią ustawienia na Twoim koncie.
Bardzo dziękuję, właśnie wysłałem zapytanie przez ten formularz.