anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sprzedaz za 100,00 zlotych

papcio1951
#9 Pomysłodawca
Szanowne Allegro
Mam do odbioru 100, 00 złotych za sprzedany przedmiot  na Allegro lokalnie i nie mogę ich odebrać. Jestem osobą prywatną i nie mogę ich odebrać z mojego konta bankowego. Dlaczego!
papcio1951
Chyba poruje te 100,00 złotych bo dzisiaj na czabot pani poleciła mnie wystąpić ze sprawą 
papcio1951
oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Masz aktywowane konto do wypłat, to warunek żeby je wypłacić!

oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

moje konto do wyplat bylo aktywne do momentu gdy musiałem na nowo wyslać zdjęcie dowodu osobistego. W chwili gdy podałem PESEL to poproszono mnie z jakiego dokumentu mam ten PESEL to przy zaznaczeniu że to dowód osobisty to pokazała się czarna plama. W rozmowie z czabotem gdy wszystko wyjaśniłem to pani mnie poradzia bym założył sprawę. A moje pytanie czy w ten sposób Allegro zarabia bo takich przypadkow jest na pewno niemało.

papcio1951

ps. to już wole podarować te 100,00

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ponieważ tam PESSELu i nr dowodu nie powinno się wysyłać

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@papcio1951 Nie, Allegro w taki sposób nie zarabia. Blokadę nałożył operator płatności, bo dokonuje dodatkowej weryfikacji, która jest dla bezpieczeństwa Twojego i Twoich środków. 

Przekazałam sprawę do odpowiedniego zespołu.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@papcio1951 Proszę, spróbuj ponownie załączyć dokument z poziomu innej przeglądarki, w karcie incognito. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

No i co Allegro wczoraj minał miesiac jak nie otrzymuje pieniedzy z Pay-U brak mnie slow juz nie wierze w uczciwosc ale pomożcie odzyskc wiare w A llegro 

papcio1951

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @papcio1951. W innym wątku otrzymałeś od nas informację, że brakuje zdjęcia drugiej strony dokumentu, przez co operator płatności nie może dokończyć weryfikacji. Czy już dosłałeś zdjęcie rewersu dokumentu w ustawieniach wypłat? 

Marysia
oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

Zdjecie rewersu wyslalem odwrotnie i od tego czasu cisza. Nie chce mnnie sie wierzyc w ucciwosc tej firmy szukaja tylko byle biednego emeryta wykonczyc nerwowo  i bym zrezygnowal z tych pieniedzy

papcio1951

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@papcio1951, PayU poinformowało nas, że od 10.01.2025 nie otrzymali od Ciebie zdjęcia tyłu dokumentu. Dołącz zdjęcie przez panel Ustawienia wypłat -> przez ''Przejdź do PayU''. 

Marysia
oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

A teraz co wymysla bo mineły kolejne dni i zadnego kontaktu maiowego z nimi (Pay-U) nie ma i pieniedzy tez nie ma bardzo prosze Allegro o definitywne rozwiazanie tej zenujacej sprawy bo to jest czysta kpina ze strony Pay-U. Albo prosze o przelanie tych moich pieniedzy przez Przelewy24

papcio1951

oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

A tak wogole to kupujacy musi dokonywac wplaty przez Pay-U

papcio1951

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@papcio1951  nie musi, ale może

oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

Przed chwila czatowalem z moim bankiem i wydaje mnie sie podejrzane to zadanie z Pay-U bo oto co mnie powiedzieli a raczej napisali  

Dzień dobry, mam na imię [edycja]. O czym porozmawiamy?
[edycja]15:59
Dzien dobry rozmawialem przed chwila z pania[edycja] i chyba nie przedluzylem tej rozmowy bo nagle wszystko sie przerwalo czy moze pan wrocic do rozmowy bez ponownego nprzedstawienia mojej sprawy chodzi mnie kontakt z Pay-U[edycja]16:03

Chciałbym pomóc, Panie[edycja], ale nie mam dostępu do Pana poprzednich rozmów. Prosiłbym o krótki opis sprawy, postaram się pomóc
[edycja]16:04
Czy w ostatnim tygodniu ktokolwiek z Pay-U kontaktowal sie z Wami w sprawie autentycznosci mojego kontabo z Pay-U zadaja pytanie o autentycznoscv konta
[edycja]16:08
chodziim o moja wspolprace z Allegro
[edycja]16:09

Sprawdzenie aktywności konta jest podczas płatności przez Pay- U. Jeśli nie zlecał Pan płatności przez Pay U i nie wybierał potwierdzenia tożsamości za pomocą Mojego ING to w inny sposób nie przekazujemy do pośrednika informacji o statusie rachunku
[edycja]16:10
bo Oni chca zdjecia mojego dowodu osobistego tyl i przod
[edycja]16:11

Niestety nie mogę potwierdzić czy taka prośba jest zgodna z bezpieczeństwem Pana danych. Najlepiej jeśli poprosi Pan o inną formę weryfikacji tożsamości. Przykładowo przez przelew bankowy
[edycja]16:12tak wiec prosze Allegro o natychmiastowe wyjasnienie tej mojej sytuacji i przeslanie je na moj e-mail
papcio1951[edycja]
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@papcio1951  to teraz proponuję, abyś porozmawiał z botem BGZ i zapytał się dlaczego z PKO nie chcą Ci przelać pieniędzy😉,

Dziewczyny usuńcie dane Pana Dominiaka  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

codziennie mam taka informacje "

Potwierdzenie tożsamości

Nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane
O wyniku weryfikacji i odblokowaniu środków finansowych, które Cię dotyczą, na adres: papcio1951@gmail.com" pytam sie jak dlugo az wreszcie  ja sie wycofam to o to chodzi Pay-U czy Allegro
 papcio1951
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@papcio1951 Twoje konto do wypłat jest aktywne. Kiedy otrzymałeś wskazane powiadomienie? 

Proszę, ze względów bezpieczeństwa nie podawaj na forum publicznym takich danych, jak adres email. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

papcio1951
#9 Pomysłodawca

o 13.20

dzieki papcio1951

oznacz moderatorów