anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup został zwrócony, a na moim koncie figuruje jako zakup do spłaty

Client:79706425
#1 Nowicjusz
  • W dniu 25.07 br zrobiłam zakup z Allegro Pay,następnie zrobiłam zwrot do sprzedawcy. Sprzedający twierdzi ,że anulował zakup i zrobił zwrot środków przez cashbak .W szczegółach zakupu jest informacja ,że zwrotzostał dokonany w całości. Jednak dalej na moim koncie widnieje jako zakup do spłaty. 
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:79706425 bo się musi zwrot zaksięgować co trwa do 4 dni roboczych 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria ty faktycznie źle luknąłem czyli zwrot nigdy nie wyszedł albo umowa kredytu poza pay i kasa wrociła na konto ale już o spłatach się zapomniało ewentualnie niepełna kwota zwrotu poszła

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Client:79706425najlepszym rozwiązaniem będzie otworzenie dyskusji ze sprzedającym, w której możesz wezwać naszego doradcę, by wsparł Cię w rozwiązaniu sprawy. Instrukcję, jak rozpocząć dyskusję znajdziesz w tym artykule

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matt_rose tylko mu powiedz moderatorze o co ma pytać w dyskusji? Zwrot od sprzedawcy nigdy nie został zlecony czy np się nie udał czy może był pomniejszony

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@az1rael Z tego co sprawdziłem, w naszym systemie nie znajduje się zlecenie zwrotu za zakup, o którym wspomina @Client:79706425.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

bartek.s
#7 Wielbiciel

Podłączam się do tematu. Także mam wrażenie, że za zwrócone i niby rozliczone produkty nadal płacę w kolejnych ratach. Zestawienie w AP jest tak zagmatwane, zwłaszcza w przypadku zakupu kilku produktów u różnych dostawców w ramach jednej transakcji AP, a zwrotu tylko części z nich.
Następuje zwrot towaru, sprzedający przyjmuje i potwierdza  zwrot, mam informację, że spłacone a ten zakup nadal widzę w Allegro pay dalej do spłaty. 

chciałbym zestawienie wszystkich moich zakupów w ramach AP z jasną informacją o zwrotach, kwotach do spłaty i spłaconych ratach. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@bartek.s odpowiedziałam Tobie w tym wątku😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów