Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:79706425 bo się musi zwrot zaksięgować co trwa do 4 dni roboczych
@az1rael to zakup z lipca
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mdrogeria ty faktycznie źle luknąłem czyli zwrot nigdy nie wyszedł albo umowa kredytu poza pay i kasa wrociła na konto ale już o spłatach się zapomniało ewentualnie niepełna kwota zwrotu poszła
Cześć @Client:79706425, najlepszym rozwiązaniem będzie otworzenie dyskusji ze sprzedającym, w której możesz wezwać naszego doradcę, by wsparł Cię w rozwiązaniu sprawy. Instrukcję, jak rozpocząć dyskusję znajdziesz w tym artykule.
@matt_rose tylko mu powiedz moderatorze o co ma pytać w dyskusji? Zwrot od sprzedawcy nigdy nie został zlecony czy np się nie udał czy może był pomniejszony
@az1rael Z tego co sprawdziłem, w naszym systemie nie znajduje się zlecenie zwrotu za zakup, o którym wspomina @Client:79706425.
Podłączam się do tematu. Także mam wrażenie, że za zwrócone i niby rozliczone produkty nadal płacę w kolejnych ratach. Zestawienie w AP jest tak zagmatwane, zwłaszcza w przypadku zakupu kilku produktów u różnych dostawców w ramach jednej transakcji AP, a zwrotu tylko części z nich.
Następuje zwrot towaru, sprzedający przyjmuje i potwierdza zwrot, mam informację, że spłacone a ten zakup nadal widzę w Allegro pay dalej do spłaty.
chciałbym zestawienie wszystkich moich zakupów w ramach AP z jasną informacją o zwrotach, kwotach do spłaty i spłaconych ratach.
@bartek.s odpowiedziałam Tobie w tym wątku. 😊