anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłosiłam zwrot ale jednak towaru nie odeśle czy po terminie wysyłki mogę rozłożyć zakup na raty?

Patrycja579
#1 Nowicjusz

Witam zakupiłam towar zgłosiłam zwrot lecz po namyśle jednak chce go zostawić Czy jak upłynie termin wysyłki  czy bede  mogła ten zakup podzielić na raty niestety teraz nie ma tej opcji przez ten zwrot 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Patrycja579 zgodnie z przepisami przedmiot nie jest Twój. Jak chcesz zatrzymać poinformuj sprzedawcę. A zakup spełniał warunki rozłożenia na raty w allegro pay ?

oznacz moderatorów

Patrycja579
#1 Nowicjusz

Tak wie że nie wysyłam  a buty 400 zł kosztuja  więc kwalifikuję się na rozłożenie (przed tym zgłoszeniem zwrotu miałam możliwość rozłożenia ) więc chyba muszę czekać do terminu wysłania

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

Towar nie jest już Twój, allegro nie pozwoli CI za niego zapłacić w ratach.

Ale może Modelatorzy coś doradzą:  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Patrycja579
#1 Nowicjusz

A jak nie odeśle to czyj jest ,bez sensu to zrobili 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Patrycja579 

Oczywiście, zgodnie z przepisami tak to wygląda, ale doprecyzuję: Allegro Pay to osobna usługa finansowa, więc mimo zgłoszenia zwrotu nadal jesteś zobowiązana do spłaty zawartej umowy.

Możesz skontaktować się ze sprzedawcą i ustalić, że towar zostaje u Ciebie i w takiej sytuacji dalej spłacasz go w ramach Allegro Pay. Nie będzie jednak możliwości rozłożenia tego zakupu na raty, bo po zgłoszeniu zwrotu ta opcja zostaje wyłączona.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Patrycja579
#1 Nowicjusz

A w jakiś cudowny sposób nie da rady anulować tego?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Patrycja579 

Nie mam takiej możliwość. Tu bardziej chodzi o przepisy prawa. 

Jeśli zależy Ci na rozłożeniu tej umowy na raty to jedynym rozwiązaniem będzie zwrot towaru i zakup ponownie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Patrycja579 cudów nie ma tylko sztywne zapisy w Ustawie Konsumenckiej , nie jest to widzimisię sprzedawcy  ,ani allegro , rozwiązałaś umowę  ,pstryk ... światło zgasło .

oznacz moderatorów