Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam Mam mega dziwną sytuację. Posiadam małe zadłużenie w allegro pay około 40 zł, jednocześnie miałem zwrot środków za oddany produkt. Co robi Allegro ? Zamiast pokryć dług w allegro pay, oddaje pieniądze na konto, co najlepsze nie na konto podane w ustawieniach do zwrotu nadpłaty , tylko na konto, z którego opłacono produkt. Na dzień dzisiejszy środków nie mam, a konsultanci nie chcą pomóc. Po co więc podajemy konto do zwrotu nadpłaty ? Co to za akcje ?
Normalna procedura Allegro. Zwrot pieniędzy od sprzedawcy zawsze trafia tam skąd była płatność, na konto, na kartę, na blika.
Allegro Pay to osobne rozliczenie.
Kupujący na Allegro nie ma 'salda' tylko osobne rozliczenia.
A pieniądze za zwrócony produkt masz na tym koncie z którego płaciłeś, jeżeli nie ma już tego konta (bo zamknąłeś je w banku) to wrócą do Allegro i musisz to z nimi wyjaśnić, wtedy Ci oddadzą.
Wcale tak łatwo nie jest jak to mówisz. Po pierwsze po co podawać w takim razie konto do zwrotu nadpłaty w allegro pay ? Po drugie zespół allegro nie jest zbyt pomocny, przeczytaj post poniżej
Na Allegro nic nie jest łatwe. Ostatnio nawet zapłacenie za zakupy było trudne.
Męcz ich dalej o informacje, gdzie dokładnie przesłali te 40 zł. Muszą móc się dowiedzieć i udzielić informacji. Trochę Ci to pewnie zajmie, ale szczerze życzę powodzenia!
Dziękuję za miłe słowa i odpowiedź☺️ tutaj zawsze można spotkać sympatycznych ludzi. Szkoda tylko, że allegro utrudnia sobie proste sprawy. Masa ludzi zaangażowana, żeby oddać parę groszy 🤣
@hammer16 z tego co widzę, cały czas prowadzisz korespondencję z naszym zespołem w zgłoszeniu 175612886242801001, więc co dokładnie oznacza, że konsultanci "nie chcą pomóc"?
Oznacza to, że dostaję odpowiedzi w stylu, że mam iść do banku bo Wy nic nie zrobicie, pieniądze są wysłane ale nie wiecie na jakie konto (sami konsultanci to stwierdzili). Czy nie było logiczne spłacić zadłużenia w allegro pay?? Albo przelać na konto podane w allegro pay ?? Ostatnia odpowiedź od Waszego zespołu brzmiała na dzień dzisiejszy nic nie zrobimy. Czy uważasz, że każdy zwrot powinien kończyć się rozmową z Waszym zespołem ? Rok temu miałem podobną sytuację.