Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Doradzie coś bo nie wiem co robić a sprzedawca nie odpisuje na wiadomości ani meile
Nie odbieraj przesyłki to wróci do nadawcy. Ewentualnie odbierz i nadaj zwrot.
Serio wróci jak nie odbiere? A pieniądze allegro pay też zwrócą? Bo to przez allegro pay kupiłem
@Client:108816846 Oczywiście, jak nie zwróci to Ty wróć tu a pomożemy.
@Client:108816846 Proste, jak zakup od firmy albo podlega zwrotowi i został wysłany po odstąpieniu od umowy zakup- anulowaniu bądź zwrotowi- nie odbierasz. Po rezygnacji z zakupu sprzedający powinien niezwłocznie zwrócić Ci środki wg Allegro w 2dni a wg prawa do 14dni max.
No ja bo zwróciłem o 11:29 to wtedy nie był wysłany tylko nagle został wysłany o 14:50 czyli już po ale to znaczy to że nie muszę jej odbierać i wróci do nich i zwrócą normalnie hajs allegro pay?
Tak, przecież Ci napisałem.
Sorry ale strasznie zestresowany jestem
@Client:108816846 Już wyjaśniam. Musiałeś zaznaczyć zwrot, ponieważ zamówienie już było w realizacji (chodzi mi o status samego zamówienia, a nie przesyłki), w przeciwnym wypadku miałbyś do wyboru opcję anulowania zamówienia. Sprzedawca mógł niezauważyć znaczonego zwrotu, skoro zamówienie było w realizacji. Metoda dostawy to Paczkomaty InPost, a więc zwrot, również nieodebranej przesyłki jest darmowy. Natomiast uprzedzam na przyszłość, gdybyś nie odebrał paczki innego przewoźnika, to sprzedawca może zostać obciążony kosztami zwrotu nieodebranej paczki i ma prawo odliczyć tę kwotę od kwoty, którą ma zwrócić Tobie.
Siema Ej słuchajcie bo przyszły mi do paczkomatu dwie przesyłki ,tylko że właśnie jedną wczoraj zwróciłem tylko sprzedawca nie wiem nie sprawdził że ja ją zwróciłem przed nadaniem i ją nadał a drugą chcę odebrać tylko są jednej skrytce obydwie, bo tę co zwróciłem chciałem zostawić paczkomacie i właśnie nie wiem czy jak otworzę skrytkę to się będzie równało sie odebraniem jej a bardzo chciałbym ją zostawić i odebrać tą drugą.
Doradzie coś proszę
@Client:108816846 W tej sytuacji koniecznie musisz odebrać obie przesyłki.
Następnie tą paczkę której nie chcesz musisz nadać w paczkomacie kodem zwrotu który otrzymałeś.
A muszę coś płacić? Bo to już będzie lipton że nie wiem co
@Client:108816846 Zwrot InPost jest darmowy.
Serio zwrot jest darmowy? A wyjaśnisz mi jak to zrobić bo ja nie wiem a wolałbym bym się już nie denerwować więcej przed świętami
@Client:108816846 Musisz wypełnić formularz zwrotu dostępny w szczegółach zakupu i tam wybrać metodę dostawy InPost. trzymasz wtedy kod zwrotu.
@Client:108816846 Proszę, nie twórz nowych wątków o tym samym temacie, tylko kontynuuj jeden.