anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[14.07.2025] E-mail od Allegro: "Wkrótce możemy usunąć Twoje konto"

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:62860256
#1 Nowicjusz#

Dostałem maila że moje konto  w ciągu 30 dni będę miał zablokowane 
Z powodu nie wystawiania przedmiotu na sprzedaż
Nic nirnwystawiam na sorzedaż ponieważ nie mam takiej potrzeby rownież żadnych zakupów  ale dużo kupuje i regularnie więc co jest powodem blokady konta?

Czy będzie zablokowane ?

Nie jestem pewien ale podejrzewam fałszywego maila niby zestrony allegro 

Z poważaniem

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:62860256, czy jesteś w stanie pokazać treść tego maila?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

Przed chwilą otrzymałem taką samą wiadomość. Linki prowadzą do strony t.allegro.pl...

Konto mam od ponad 20 lat i kupuje regularnie. Ostatni zakup wczoraj.

Zrzut ekranu_14-7-2025_214728_poczta.wp.pl.jpeg

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@raddeli_2004 pewnie masz kilka kont na allegro. Sprawdź czy login we wiadomości się zgadza.

oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

Bzdura. Nie mam i nie miałem innych kont.

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@raddeli_2004 uwierz były tu juz tylu użytkowników, którzy zarzekali się, że nie mają kilku kont a potem okazywało się, że mają po kilka.

oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

No to ja nic nie pamiętam abym miał jakieś inne konta. No ale cóż... może...?

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@raddeli_2004 a jaki login masz we wiadomości. Ten, który teraz piszesz?

oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

zupełnie inny niż obecny.

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@raddeli_2004 czyli jednak jest inne konto 😉

oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

no teraz zgupłem. 🙂 Ale wciąż nie pamiętam.

oznacz moderatorów
ewasz6
#8 Zapaleniec#

tez dostałam,  słowa "załozyc nowe" sa podświetlone, a przy wysylaniu jest komunikat Twój post został zmieniony, ponieważ w treści wiadomości znaleziono nieprawidłowy HTML. Usunięto nieprawidłowy HTML. Sprawdź wiadomość i wyślij ją, gdy uznasz, że jest ona prawidłowa.

na Twoim koncie od dawna nie było żadnego zakupu ani wystawionej oferty. Dlatego niedługo możemy rozwiązać z Tobą umowę. Wiadomość ta dotyczy konta Allegro założonego na mejla, na którego dostajesz tę wiadomość.

Zauważyliśmy, że od dłuższego czasu nie korzystasz z konta zarejestrowanego na tego mejla. Będziemy rozwiązywać umowy na kontach, na których nie ma żadnego zakupu lub wystawionej oferty przez co najmniej:

• 5 lat od rejestracji konta lub
  • 10 lat od ostatniej transakcji na koncie.

Co to dla Ciebie oznacza

• Jeśli niczego nie kupisz ani nie wystawisz na sprzedaż w ciągu 30 dni od dnia, w którym dotarła do Ciebie ta wiadomość – automatycznie rozwiążemy z Tobą umowę. Oznacza to, że za 30 dni usuniemy Twoje konto i wszystkie dane, które na nim są.
  • Jeśli nie chcesz już korzystać z Allegro na tym koncie – nie musisz nic robić.
  • Ta wiadomość dotyczy wyłącznie konta założonego na mejla, na którego dostajesz tę wiadomość. Jeśli masz inne konto Allegro – ewentualne informacje o nim przekazujemy Ci na mejla przypisanego do konta.

Jeśli usuniemy Twoje konto – zawsze możesz załozyć nowe

Pozdrawiamy
Zespół Allegro

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Z informacji, które uzyskałem, te wiadomości są prawdziwe i zostają one wysłane do kont, na których nie ma żadnego zakupu lub sprzedaży przez co najmniej:

- 5 lat od rejestracji konta lub

- 10 lat od ostatniej transakcji na koncie

Dotyczą one wyłącznie konta założonego na adres e-mail, na który otrzymaliście te wiadomości, dlatego upewnijcie się, czy nie posiadacie jeszcze innych kont i czy to właśnie ich nie dotyczy ta informacja.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
raddeli_2004
#2 Obserwator#

Nie mam innych kont i nie miałem. Od ponad 20 lat używam tylko i wyłącznie jednego konta.

oznacz moderatorów
Client:46662196
#7 Wielbiciel#

Trochę to absurdalnie brzmi, nie kupiłem na swoim koncie od ponad 5 lat i konto nadal stoi, tymczasem konto mojego brata co ostatni raz zrobił zakup z 2/3 miesiące temu dostał taką informację.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:46662196 najprawdopodobniej brat otrzymał e-mail na adres przypisany do innego konta, nie tego, na którym robił zakupy 2-3 miesiące temu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
garikus67
#7 Wielbiciel#

Cześć. Jak mam rozumieć ten komunikat? Na zdjęciu.

1000131184.jpg

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Hello there @garikus67, what is your question? 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@matt_rose  Wiadomość jest  dziwna, prawdopodobnie fałszywa.

W wiadomościach od Allegro jest zawsze taki komunikat:  

Każdy e-mail od Allegro zawiera Twoje imię, nazwisko i login (jeśli masz je w swoim koncie). Jeśli podejrzewasz, że e-mail jest fałszywy, skontaktuj się z nami.

Albo Allegro wprowadziło kolejne udoskonalenie,  albo  użytkownicy z poza UE nie posiadają  imion i nazwisk.

Wypadało by sie jakoś odnieść do zgłoszenia.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@br.  no w sumie dziwna wiadomość, bo w miejscu na czerwono powinny być dane

alll.png

oznacz moderatorów