Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem maila że moje konto w ciągu 30 dni będę miał zablokowane
Z powodu nie wystawiania przedmiotu na sprzedaż
Nic nirnwystawiam na sorzedaż ponieważ nie mam takiej potrzeby rownież żadnych zakupów ale dużo kupuje i regularnie więc co jest powodem blokady konta?
Czy będzie zablokowane ?
Nie jestem pewien ale podejrzewam fałszywego maila niby zestrony allegro
Z poważaniem
Masz kilka kont na allegro i te których nie używasz zostanie zamknięte.
Czesc, mail otrzymalem 14.07. Tresc. Ponizej, dodam ze jestem aktywnym kupujacym.
na Twoim koncie od dawna nie było żadnego zakupu ani wystawionej oferty. Dlatego niedługo możemy rozwiązać z Tobą umowę. Wiadomość ta dotyczy konta Allegro założonego na mejla, na którego dostajesz tę wiadomość. To fejk? |
Zauważyliśmy, że od dłuższego czasu nie korzystasz z konta zarejestrowanego na tego mejla. Będziemy rozwiązywać umowy na kontach, na których nie ma żadnego zakupu lub wystawionej oferty przez co najmniej:
Co to dla Ciebie oznacza
|
Prawdopodobnie przy zmianie sprzętu założyłeś sobie nowe konto. Rekordzista miał podobno takich 16-ście zanim się zorientował wiec to nic szczególnego... Wejdą moderatorzy to sprawdzą ile ich masz, bo pewnie starsze usuwają.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@michal_maly27 na koncie, z którego piszesz masz zakupy zrobione w ostatnim czasie, więc e-mail otrzymałeś pewnie na inny e-mail, niż ten przypisany do konta, z którego piszesz, a informacja dotyczy konta, z którego nie korzystasz.
Ja nie mam żadnych kont, a maila dostałem na adres na którym zakupy robiłem 7 lipca. Nic z tego nie rozumiem
Cześć, @stalowyszczur1. Wiadomość dotyczy zapewne Twojego drugiego konta, o bardzo podobnej nazwie.
| ||
| ||
|
@zielonamila1 tak masz kilka kont allegro np. nieużywane fajer11
Od początku mam tylko jedno konto. To fajer11 nie jest moje, to jakiś tomasz pietrzak. Ale widzę, że wiadomości o likwidacji nieużywanego konta dostają inni. Jest to co najmniej dziwne.
@zielonamila1 w przypadku poczty o2, adresy e-mail w domenach o2.pl, tlen.pl i go2.pl dotyczą tej samej skrzynki, a do tego o2 kasowało nieużywane adresy e-mail. Czyli: ktoś założył konto w Allegro na adres w domenie o2.pl, następnie przestał go używać, adres został odzyskany, a wtedy Ty zająłeś ten sam login w domenie tlen.pl. Z tego powodu trafiają do Ciebie maile adresowane na fajer1@ w którejkolwiek z tych domen.
Dostałam e-maila że nie używałam konta prawie 10 lat i je usuną, a ja co tydzień coś zamawiam, od kilku lat mam smarta. Dlaczego przychodza mi takie wiadomości? E-mail podany jest przypisany do mojego konta Allegro z którego korzystam regularnie. Wie ktoś co mogę z tym zrobić?
@angelka1995 login nieużywanego konta masz w e-mail
Dzięki
Dostaję powiadomienia na mejla z Allegro,że moje konto zostanie zlikwidowane.
Powodem jest to że nie odnotowano żadnych zakupów i sprzedaży od długiego czasu.
Tylko,że ja cały czas kupuję przez Allegro....
Więc pytanie brzmi : o co chodzi?
@swiatus1 Chodzi o to, że masz dwa lub więcej kont.
W mailu jest podany login konta o którym mowa.
Też ostatnio otrzymałem takiego maila (już drugiego przypominającego) gdzie zamiast imienia, nazwiska czy loginu jest jakiś numer "Client:...". Znalazłem tutaj dwa tematy poruszające tą kwestię i nic konkretnego się z nich nie dowiedziałem 😕
Tyle postów i nikt nawet nie wspomniał, że na jednego emaila nie da się założyć drugiego konta allegro (nie mówiąc o kolejnych). Fakt... nie wiem jak było kiedyś ale obecnie... przed chwilą chciałem założyć drugie konto allegro na swój mail i zamiast maila aktywującego nowe konto dostałem takie z treścią:
"miło widzieć Cię ponownie 🙂 Wygląda na to, że masz już konto na Allegro zarejestrowane na ten adres e-mail. Nie pamiętasz hasła? Zaraz się tym zajmiemy!"
Także podejrzewam, że jeśli jakimś cudem kiedyś założyłem drugie konto na ten sam email (szczerze w to wątpię) to zostanie ono usunięte (nie zależy mi na nim). Domyślam się, że większość z Was ma podobne podejście (zarzekamy się, że nie mamy drugiego konta ew. tego nie pamiętamy).
Dziwi mnie też, że moderatorzy jakoś o tym nie pomyślą, nie wspomną czy w ogóle posiadanie dwóch kont na jeden email jest możliwe. To by uprościło rozkminkę w tym temacie a rezultatem pewnie by było stwierdzenie, że są to jakieś fałszywe emaile ew. prawdziwe dotyczące kont na których nam niezależy (stare, zapomniane) i niech zostaną usunięte.
@Skaarj_PL to ponownie przypadek poczty w o2, który opisywałem powyżej. W Allegro da się założyć osobne konta na ten sam login, ale w różnych domenach - o2.pl, tlen.pl i go2.pl - ale maile będą trafiały na tę samą skrzynkę. Dzieje się tak, ponieważ o2 swego czasu (nie wiem, czy nadal) kasowało nieużywane adresy e-mail i potem ktoś inny mógł je zająć.