anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[14.07.2025] E-mail od Allegro: "Wkrótce możemy usunąć Twoje konto"

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:62860256
#1 Nowicjusz#

Dostałem maila że moje konto  w ciągu 30 dni będę miał zablokowane 
Z powodu nie wystawiania przedmiotu na sprzedaż
Nic nirnwystawiam na sorzedaż ponieważ nie mam takiej potrzeby rownież żadnych zakupów  ale dużo kupuje i regularnie więc co jest powodem blokady konta?

Czy będzie zablokowane ?

Nie jestem pewien ale podejrzewam fałszywego maila niby zestrony allegro 

Z poważaniem

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25
Client:44052296
#21 Demiurg#

Masz kilka kont na allegro i te których nie używasz zostanie zamknięte.

oznacz moderatorów
michal_maly27
#7 Wielbiciel#

Czesc, mail otrzymalem 14.07. Tresc. Ponizej, dodam ze jestem aktywnym kupujacym.

na Twoim koncie od dawna nie było żadnego zakupu ani wystawionej oferty. Dlatego niedługo możemy rozwiązać z Tobą umowę. Wiadomość ta dotyczy konta Allegro założonego na mejla, na którego dostajesz tę wiadomość. To fejk?

Zauważyliśmy, że od dłuższego czasu nie korzystasz z konta zarejestrowanego na tego mejla. Będziemy rozwiązywać umowy na kontach, na których nie ma żadnego zakupu lub wystawionej oferty przez co najmniej:

• 5 lat od rejestracji konta lub
  • 10 lat od ostatniej transakcji na koncie.

Co to dla Ciebie oznacza

• Jeśli niczego nie kupisz ani nie wystawisz na sprzedaż w ciągu 30 dni od dnia, w którym dotarła do Ciebie ta wiadomość – automatycznie rozwiążemy z Tobą umowę. Oznacza to, że za 30 dni usuniemy Twoje konto i wszystkie dane, które na nim są.
  • Jeśli nie chcesz już korzystać z Allegro na tym koncie – nie musisz nic robić.
  • Ta wiadomość dotyczy wyłącznie konta założonego na mejla, na którego dostajesz tę wiadomość. Jeśli masz inne konto Allegro – ewentualne informacje o nim przekazujemy Ci na mejla przypisanego do konta.
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Prawdopodobnie przy zmianie sprzętu założyłeś sobie nowe konto. Rekordzista miał podobno takich 16-ście zanim się zorientował wiec to nic szczególnego... Wejdą moderatorzy to sprawdzą ile ich masz, bo pewnie starsze usuwają.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@michal_maly27 na koncie, z którego piszesz masz zakupy zrobione w ostatnim czasie, więc e-mail otrzymałeś pewnie na inny e-mail, niż ten przypisany do konta, z którego piszesz, a informacja dotyczy konta, z którego nie korzystasz. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
stalowyszczur1
#1 Nowicjusz#

Ja nie mam żadnych kont, a maila dostałem na adres na którym zakupy robiłem 7 lipca. Nic z tego nie rozumiem

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @stalowyszczur1. Wiadomość dotyczy zapewne Twojego drugiego konta, o bardzo podobnej nazwie. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów