Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
jestem długoletnim użytkownikiem portalu Allegro.pl i do dzisiejszego dnia uważałem go za portal profesjonalny. W dniu dzisiejszym niestety Allegro wplątało się w politykę i zablokowało swoim klientom dostęp do książki Rafała Ziemkiewicza "Cham zbuntowany". Informację tę przyjąłem z prawdziwą przykrością. Blokując dostęp swoim klientom do pozycji o treściach konserwatywnych Allegro - niestety - wpisuje się w podział polski na Polaków prawomyślnych i nieprawomyślnych. Jednocześnie nie przeszkadza Allegro sprzedaż książek lewicowych klasyków takich jak Adolf Hitler czy Mao Tse Tung !!!
Wszystkich użytkowników miłujących wolność słowa namawiam do stanowczej reakcji na ograniczanie wolności przez Allegro.
Za pomocą tego medium powiadamiam menadżerów Allegro, że poważnie rozważam zakończenie kupowania przez Wasz portal.
Z poważaniem
Marek Gorajdowski
Na czym polega ta blokada? Ja bez problemu mogę ją kupić.
Chodzi o pozycję "Cham niezbuntowany" dla mnie jest niedostępna. inni użytkownicy również o tym informują. Allegro na TT poinformowało oficjalnie:
Dziękuję za info,
wygląda na to, że przywrócili - to dobra wiadomość.
Pozdrawiam
Przywrócili - również z poziomu wyszukiwarki Allegro już można ją znaleźć.
Popieram w 100%. Nie ma mojej zgody na wprowadzanie komunistycznych, totalitarnych standardów w Polsce. Allegro, ocknijcie się, albo stracicie klientów. My may dokąd iść. Wy już nie.
Kto to My, Wy?
Wątpię by więcej niż 1% kupujących przejmowało się fanatykami zarówna z prawa, lewa czy drzewa.
Jak będą chcieli tę książkę a nie będzie jej na Allegro to kupią ją gdzieś indziej.
PS
Ja ją mogę kupić to nie wiem co za problem mają inni.
Chyba że to taka wasza mini akcja promocyjna z tym postem 😉
Nie, rzeczywiście nie mogłem wyszukać tej pozycji - moja intencja była szczera. Co do akcji promocyjnej to się zgadzam, ale nie sobie ją przypisuję tylko Allegro! Na Twitterze zawrzało.
@margoro0 Ziemkiewicz -lepiej jakby milczał
@margoro0 Z tym Hitlerem to tak nie do końca. Kiedyś w sprzedaży miałem dwa tomy książki "Wiek Hitlera" której autorem był Leon Degrelle. Allegro próbowało mi uwalić sprzedaż tłumacząc się donosem złożonym przez Stowarzyszenie Nigdy Więcej. W sumie udało mi się je sprzedać, ale do dzisiaj nie wiem czemu uczepili się akurat mnie.
post to czysta propaganda człowieka bez wiedzy jak kupować przez internet za pośrednictwem Allegro.
A propos propagandy, tak tu to zostawie:
I od razu widać, kto stoi za "reklamą" tych jego wypocin. Ziemkiewicz to [edycja] Dawno sam siebie zniesławił.
Drogie Allegro. Doszły mnie słuchy, że zablokowaliście sprzedaż książki „Cham niezbuntowany” Rafała Ziemkiewicza. Mam nadzieję, że to tylko jakaś pomyłka, a nie że naprawdę postanowiliście cenzurować jednego z najbardziej szanowanych współczesnych polskich pisarzy na podstawie pomówień neobolszewickiej organizacji. Proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo jeśli jednak to nie pomyłka ale świadome działanie, to nie będę chciał dłużej mieć z Wami nic wspólnego, do czego też będę namawiał swoją rodzinę i znajomych.
@borneo1973 a nie lepiej samemu sprawdzić ?
Książka została przywrócona do sprzedaży, co nie zmienia faktu, że autor został zniesławiony i domaga się publicznych przeprosin:
https://dorzeczy.pl/kraj/143109/ziemkiewicz-nie-spodziewalem-sie-ze-moi-wrogowie-sa-tak-glupi.html
Tymczasem Allegro nabrało wody w usta i udaje, ze nic się nie stało.
@borneo1973 Daj już spokój tego gościa anie nie da się słuchać ani oglądać !!!Plecie głupoty i jeszcze ma takich co go słuchają i to jest przerażające
Ziemkiewicz to [edycja]. Sam siebie dawno juz zniesławił.
A to pisarz jest? Raczej pisowski propagandzista.