anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ja chcę moja paczkę !!!

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Numer zamówienia

d9a5d0b1-caa6-11f0-aebc-15fc4cdb1e3d

Screenshot_1.png

Siedzę sobie w domu i czytam gadane i mówicie, że nie ma mnie w domu???

Ma opóźnienie to ma ale niech przynajmniej bezczelnie nie kłamie!!!

Naprawdę potraficie do szału doprowadzić

Najśmieszniejsze , że do godziny 14-stej nie miałam prądu, bo pozrywało przewody oraz telefonu, bo padła bateria i kurier DPD  dostarczył bez problemu 4 paczki również z Allegro.

Teraz prąd i telefon już mam i NIE MA MNIE NIBY W DOMU? A sprawdźcie sobie że piszę, ze stacjonarnego  stałego kompa. A kilka minut przed paczką nawet komuś "w punkt" dawałam.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Żenada. 

W ogóle od kiedy mi DHL losujecie? Do tej pory tylko DPD miałam i Pocztę, tamte dochodziły. A to pierwsza paczka i...

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Screenshot_2.png

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki Ty nie MASZ BYĆ W DOMU tylko umożliwić kurierowi dotarcie pod Twoje drzwi .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ciii mąż latał i odśnieżał. Ten punkt też zaliczony xD

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki przepraszam Cię za tę sytuację. Za chwilę nasz pracownik skontaktuje się z Tobą w sprawie Twojej przesyłki. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ta chwilka coś trwa...

Dobrze, że jeszcze pół paczki mam.xDPs. jeśli paczka wróci do nadawcy, a mnie wczoraj skończył się smark i nie zamierzam go przedłużać to dopiero zobaczycie wkurzonego klienta... 

Jedna jedyna paczka DHL Delivery - to się w głowie nie mieści...

_HolaOla_

@AnnaG-Antyki wiadomość mailową wysłaliśmy na adres powiązany z kontem, z którego zrobiłaś ten zakup i jest to inne konto niż z to, z którego tutaj piszesz. Jak obiecałam, maila wysłaliśmy godzinę temu, więc sprawdź proszę swoją skrzynkę.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ ukryj zdjęcie bo są tam dane Anny 😄

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11  to są dane firmy o numerze NIP: 9680878811, więc są publiczne😉

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@kostas11 racja, dziękuję Ci pięknie za zwrócenie uwagi!

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nawet nie zwróciłam uwagi na te dane ale to i tak rzeczy ogólnodostępne. A maila fakt rzeczywiscie dostałam, przegapiłam w pospiechu najpierw. Jednak głosi, że weryfikują z oddziałem... Więc może kiedys tam zweryfikują coś... Ale ma gościu plusa, bo to nie wklejka... Zauważył płeć i nawet literówki są... 😂

"
Dzień dobry,

kontaktuję się z Panią w sparwie przeysłki AD01DP4BR0.

Bardzo przepraszam za opóźnienie w jej doręczniu.

Werfyikuję z oddziałem, co się z nią dzieje i kiedy zostanie dostarczona.

Jak tylko uzyskam odpowiedź, wróćę do Pani mailowo.

Życzę Pani miłego dnia!  "

Nie chciało mu się przynieść to mógł leń chociaż do automatu wrzucić, w samym centrum miejscowości sobie stoi, więc chyba przejeżdzał obok...

Ech sprawdzałam zawsze punkty. Jednak kuriera losowało mi tylko DPD i Pocztę. Tu nie sprawdzałam. Na chybcika zrobiłam sporo zakupów, bo mi się nie chciało szukać po necie i mam za własną głupotę. Sama tłumaczyłam ludziom, żeby zawsze sprawdzać...

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki ile bram, domofonów i pięter musi przejść kurier by dostarczyć paczkę?

dzwonek działa?

u nas w Szczecinie są takie miejsca, gdzie by dotrzeć do mieszkań w oficynie kurier musi przejść ogrodzone podwórko lub dwa bo się wspólnoty pokłóciły, 2 bramy z domofonami i dojść na 5 piąte piętro w starym budownictwie

oczywiście z ciężką karmą dla kota i zakupami agd - gdzie słyszy w drzwiach - mieszkam wysoko więc zamawiam sobie towar z dostawą 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To zależy z której strony podjedzie xD. Ale brama zawsze otwarta. Drzwi główne różwnież zawsze otwarte.

Dzwonek działa ale dodam, że nie działał po południu gdy dostarczał DPD, gościu walił mi do okna i paczki dostarczył. DHL podobno był o 15:30, gdzie od 14-stej już prąd miałam....

Dziś również pocztex juz był, DPD był choć w pełnym busie najmniejszej paczki nie znalazł i wróci z nia później, DHLa z wczorajszą oczywiście nadal nie widać. Coś obstawiam, że albo się nie pojawi i zwóci do nadawcy albo pojawi dopiero jak juz będę musiała isć paczki nadać.... Ale w sumie córka w domu, bo chora więc i tak tej wymówki nie dostanie...

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki  nie denerwuj sie .jest jeszcze szansa

Naszą paczke do żabki kurier z doręczającego oddziału  od razu zwrócił do nadawcy. 

Statusy: "wydana do doręczeni" i od razu "zwrot do nadawcy"

Zarówno ja jak i odbiorca nie wiemy dlaczego

Paczka wróciła i pojechała inpostem. Po miesiącu otrzymałem odpowiedź na reklamacje

"bardzo przepraszamy, błąd kuriera, pracujemy i szkolimy kurierówa by doręczali paczki"

To także był DHL.......

Wiec w Twoim przypadku jest jeszcze nadzieja 😉

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_Likos_ w tym problem, że ja się już nawet specjalnie nie denerwuje. Krzyczę, bo cicho nie bedę jak znowu źle się dzieje. Ale ogólnie jestem zwyczajnie tak zniesmaczona, że nawet odpowiednich bluzgów w słowniku brakło. Gdyby to była jedna na ileś paczek to bym zrozumiała ale nie jedna jedyna DHL. I naprawdę nie jestem jakas wymagająca. DPD jedną wczorajszą dostarczył dopiero dzisiaj, bo zwyczajnie zeskanować nie mógł. Drugą dzisiejszą dostarczy później, bo znaleźć nie mógł. I nie czepiam sie, bo wozi i nie kłamie i słowa nie powiem nawet jak dowiezie ją w poniedziałek.. A DHL rżnie głupa...

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@AnnaG-Antyki

AAllegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 26 listopada, czyli powinna dotrzeć do 1 grudnia. 27 listopada pojawił się jednak status "awizo" a to wstrzymuje bieg terminu gwarantowanego na doręczenie przesyłki. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie rozumiesz. Nie czepiam sie o termin, nigdy się go nie czepiałam. Problemem jest kłamstwo kuriera. A gdyby dziś mnie naprawdę w domu nie było to przez jego kłamstwo straciłabym szansę na odebranie przesyłki. Bo jedna próba była choć jej nie było...

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Paczka dotarła. Sądząc po minie kuriera to skarga Allegro chyba też dotarła, no chyba że mina stanu paczki dotyczyła. Nawet dzień dobry, proszę i do widzenia usłyszałam🤣 Stan paczki określam ironicznie na celujący 😂 Dobrze, że trafił na kawę, bo jakby to była któraś z paczek z kuferkami na biżuterię dla małolat to by mnie... Szczerze w życiu kawy w takim stanie nie dostałam. Nawet jak inpost kiedyś mi taką samą paczkę B wkopał do skrytki A to wyglądała lepiej, są tu gdzie nawet foty tamtej na tym forum... Ogólnie sprawa zakończona, nauczka przyjęta, koniec z kurierami do małych paczek. 

Swoja drogą ktoś wie czemu jak DHL wozi z Te.. to takich jaj nie ma?

IMG_20251128_123918037.jpg

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Teraz ciekawostka. Paczka z Te.. Kurier Pocztex. Wpadka kurierska podobna lecz działanie kuriera zupełnie inne. Dzwoni telefon - odbieram i słyszę:

- Dzień dobry. tu kurier Pocztexu. Mam dla Pani paczkę. Niestety trochę przejechałem. Czy mógłbym podrzucić ją jutro?

- jasne, nie ma sprawy. Nic sie nie stanie.

Efekt wiem co i jak. Nie wnerwiam się...

Dlaczego chińczyki potrafią opanować własnych kurierów, a Allegro nie? W sierpniu paczki z Te.. dostarczane DHL też dochodziły bez problemu. A z Allegro wiecznie problemy... Ktoś tam na górze zauważył, że zniesmaczeni użytkownicy uciekają?