@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, proszę o pomoc
Odesłałem zegarek do sprzedawcy 8.12 w ramach reklamacji, sprzedawca ją odrzucił, a ponieważ sprawa nie została rozwiązana w terminie w Dyskusji, Allegro wypłaciło mi rekompensatę (pełna kwota) 22.12. Za te pieniądze kupiłem ponownie produkt nowy wolny od wad.
Teraz, po wypłacie, sprzedawca odesłał mi zegarek (nadanie 3.01, doręczenie dziś).
Proszę o jasną informację co mam zrobić w tej sytuacji, mogę zachować przedmiot naprawić go prywatnie na własny koszt i go sprzedać/zutylizować ?
Bo sprzedawca sam odesłał ten zegarek z informacją że reklamacja została odrzucona.
Z tego co wiem to zgodnie z regulaminem odrzucona reklamacja powoduje że dalej ja jestem właścicielem przedmiotu.
Ale nie wiem czy w tej sytuacji wchodzę w świadczenie nienależne.
kwestia co podpisałeś allegro występując do pok
W zasadzie to nic nie podpisywałem. Całą korespondencję z Allegro prowadziłem mailowo. Po czym otrzymałem od Alleegro informację że za 3 dni pojawia się pieniądze na koncie. I tyle.
oj chłopie
a może pod rygorem kodeksu karnego złożyłeś oświadczenie na gruncie kodeksu cywilnego, że masz prawdziwe wyrażone pieniężnie, zbywalne roszczenie, wymagane przepisami prawa wobec sprzedawcy?
i zawarłeś na to umowę z allegro
Cześć, @Client:37703604. Wypłata rekompensaty z Allegro Ochrona Kupujących to świadczenie nie mające mocy prawnej do rozwiązywania umów między stronami. Nadal jesteś właścicielem prawnym zegarka.