Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie ponieważ allegro pozytywnie rozpatrzyło mój wniosek o rekompensatę. Sprzedający odrzucił moją reklamację. Piszę teraz, że temat uważa za zamknięty ponieważ dostałem zwrot pieniędzy. Czy mogę się ubiegać o zwrot towaru ponownie do mnie ? Ponieważ uważam że cały czas jest on moją władnością a zwrot nie dostałem od niego. Z góry dziękuje za pomoc.
Nie możesz bo wg regulaminu allegro przejęło zobowiązanie sprzedawcy i wypłaciło ci rekompensatę towar jest allegro a ono ma go w zadku
trochę bez sensu bo gdybym miał te słuchawki a allegro przyznałoby mi zwrot nie musiałbym ich odsyłać
Allegro wypłaciło rekompensatę ale towar nie jest sprzedającego, ale jak go odzyskać?
Kupującego tez już nie jest należy do allegro na mocy przejęcia długu i allegro sobie może opłacić kuriera by im odesłali ale mają to gdzieś
@Legionista2019 może nie wiesz ,ale trochę się zmieniło w regulaminie protect , nie ma takiej możliwości żebyś zjadł ciastko i miał ciastko , Twoim obowiązkiem na żądanie sprzedawcy jest udostępnić wadliwy produkt do weryfikacji jeśli się nie zastosujesz nici z odszkodowania ,jedyna możliwa opcja żeby taki myk skończył się powodzeniem to brak kontaktu ze sprzedawcą .
a ...teraz @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Macie przykład próby wyłudzenia na Protect i w DALCZYM CIĄGU TWIERDZICIEE ,ŻE JEST OK? , to właśnie jest patologia wychodowana na kwi sprzedawców przy poklasku allegro
towar został wysłany do sprzedającego po czym odrzucił on reklamację.
@Legionista2019 Prawidłowo > żeby sprzedający rozpatrzył reklamację Twoim obowiązkiem jest odesłać towar do weryfikacji > potem to sprzedający decyduje czy ją uznać czy nie
@Legionista2019 A dwa grzybki w barszcz to nie za dużo? > chciałeś towar to nie trzeba było reklamować > ale Ty byś chciał przedmiot za darmo > nieładnie😳
@Legionista2019 ten cały Protect ma wiele problemów prawnych, ale istotną sprawą w tym przypadku jest czy sprzedawca został obciążony wypłatą odszkodowania, bo jeśli wypłacili Ci ze swoich to jak najbardziej towar należy do Ciebie i musisz opłacić koszty wysyłek i odebrać go od sprzedawcy 🙂
@Ziolko39 nie do końca dwa grzybki bo w tym przypadku i kupujący i sprzedawca chcą mieć jedno i drugie, mało precyzyjnie jest to uregulowane przez allegro, z jednej strony łamią prawo wypłacając kasę i podważając odrzuconą reklamację przez sprzedawcę, a z drugiej działają dla dobra i zadowolenia klientów 😞
Czytałem te regulaminy. Allegro każe sobie podpisać coś w ten deseń, że działanie sprzedającego (nie widzę powodu, by odrzucenie reklamacji miało być wyjątkiem) kupujący uważa za nielegalne i odsprzedaje Allegro prawo do swoich roszczeń za ich równowartość w gotówce. Jeśli Allegro zgodzi się roszczenia kupić, to potem sobie ich dochodzi ze sprzedającym, w ostateczności w sądzie jeśli ten pójdzie w zaparte, w ostateczności być może przegrywając i wychodząc stratnie. Kasa zostaje u kupującego, chyba że Allegro uzna, że zrobił ich w konia i zechce się sądzić.
Zarówno Allegro, sprzedający jak i każdy sąd wyśmieje wszelki możliwy argument, że sprzedający powinien przedmiot wysłać kupującemu, który wymusił wykonanie reklamacji sądowo lub groźbą sądu. Po reklamacji przedmiot zostaje u sprzedawcy.