Poziom kuriozalności przez pracownika Allegro w dyskusji osiągnął wyżyny, a namawianie do złożenia zawiadomienia o oszustwie do którego nie doszło na policji do procesowania wniosku jest już totalną abstrakcją.
W dyskusji przedstawiłem dokumentację zdjęciową, towar był niezgodny z opisem, cześciowo nie sprawny. Sprzedający odrzucił reklamację. Pracownik Allegro żeby procesować wniosek POK wymaga zgłoszenia na policję zawiadomienia o oszustwie które nie nastąpiło, jest to typowa droga cywilno prawna. Jestem od 20 lat na allegro, buliłem setki złotych prowizji, pierwszy raz złożyłem wniosek POK tylko po to żeby allegro namawiało usilnie do złożenia zawiadomienia które nie zaistniało. Towar jest obecnie u sprzedawcy, jak się zapytałem pracownika co mam powiedzieć na policji, czy że nie mam towaru w ogóle czy tylko częściowo bo miałem ale niektóre elementy były uszkodzone to brakło mu słów... przecież to jest parodia
Co Ci szkodzi złożyć na policję zawiadomienie wobec allegro, odpowiednie paragrafy już były podane na tym forum
Cześć, @karol_wsk! Rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa. Zgodnie z regulaminem Allegro Ochrona Kupujących, w szczególnych przypadkach możemy poprosić o zgłoszenie sprawy na policję. Przygotowaliśmy nawet wzór zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, z którego możesz skorzystać.
Rozumiem, że Twój wpis dotyczy zamówienia o numerze 142ac97b-0c1a-4bb4-91a0-81561075fa85 - nie jesteśmy tutaj w stanie dostatecznie zweryfikować sytuacji, ponieważ razem ze sprzedajacym przedstawiacie dwa skrajne stanowiska. Dlatego Twój przypadek wykracza po za nasze kompetencje jako serwis i poprosiliśmy o zgłoszenie na policję.
Zdecydowanie nie jesteście w stanie … kupujący przestawił zdjęcia, multum zdjęć, przestawił zdjęcia rozmowy w której sprzedający połowicznie potwierdza zgłaszane problemy .
Sa nova co mam zgłosić na policji ? Oszustwa którego nie było ?😆