Proszę o wyjaśnienie dlaczego moja paczka po zatwierdzeniu i upewnieniu się, że mam wybrany paczkomat ten co zwykle (jest podpowiadany automatycznie) z jakiegoś niezrozumiałego powodu uległ zmianie po dokonaniu transakcji. Dziwnym "zbiegiem okoliczności" problem ten sam co u innych - zmiana z InPost na DHL.
Numer zamówienia: ca11f9f0-19a5-11f1-abd3-8fb2959aa804
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Mikloveme Nie ma możliwości, aby metoda dostawy została zmieniona. Zamówienie musiało zostać złożone z taką metodą dostawy.
@Mikloveme Coś jednak zapewne zmieniłeś już po wybraniu metody dostawy ale przed ostatecznym sfinalizowaniem transakcji. Wtedy rzeczywiście automatycznie wraca sugerowana metoda dostawy. Ja obecnie bardzo dokładnie to sprawdzam i teraz już nie mam problemu. Ale potwierdzam, że miałam.
Po problemach jakie za każdym razem mam z przewoźnikami sugerowanymi przez allegro oraz głośną ostatnio akcją sprawdzającą przez UOKiK przykładam się do dokonywania świadomych wyborów podczas zakupów. Jestem absolutnie przekonana, że moje sposoby dostaw nie uległy zmianie i przy każdych zakupach się upewniam. Muszę to po prostu zacząć nagrywać. Ponadto jak raz zmienisz opcję dostawy to następnym razem proponuje się najnowsza - w moim przypadku dalej proponuje InPost, co jasno wskazuje na brak zmian z mojej strony...
No tak. A to, że istnieją podobne zgłoszenia to przypadek i to, że nigdy nie zamawiam paczek w to miejsce to również bez związku.
Ale dobrze, zakładając waszą uczciwość, muszą występować jakieś błędy - np. z działaniem aplikacji na androida. Proszę zatem o informację gdzie mogę dokonać oficjalnego zgłoszenia owego zajścia. @w_kiwi
@w_kiwi fajnie coś co istnieje wyrzucić ze swojej świadomości.
Wczoraj nie udała mi się płatność za zakup
po ponowieniu płatności allegro zresetowało wybrany paczko punkt
i wciskało swój syf wysyłkowy
czyli opcja mylenia nadal działa