Allegro usuwa niewygodne oceny kupujących

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. Kupiłem pewien produkt, wysyłka miała być do 3 dni . Po tygodniu braku informacji dlaczego zakup się przedłuża otworzyłem dyskusje i zarządzałem zwrotu pieniędzy. Nagle sprzedający się odezwał i wysłał paczkę czyli dostałem po ponad tygodniu ( gdzie czas realizacji był do 3 dni roboczych ). Numer paczki był utworzony wcześniej czyli sprzedający nie miał danego towaru. Oceny ogólnie dałem 5 ale sprzedającego nie polecam ze względu na nie wywiązywanie się z 3 dni wysyłki, gdzie takich komentarzy ma pełno . Po kilku dniach allegro usunęło komentarz ze względu na krzywdzący dla sprzedającego bez żadnego zapytania jak przebiegła transakcja . Czyli zakłamują sobie super sprzedawców. Można jakoś się odwołać od tego by komentarz wrócił ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN Coś Mi tu nie pasuje, Allegro nie usuwa takich komentarzy, usuwa jak naruszają regulamin albo obrażają.🤔 Następne pytanie czy ten termin był w ofercie czy wyliczony przez system Allegro?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dostawa w 4 dni robocze, towar wysłany przez sprzedawce dopiero 4 dnia roboczego wieczorem. Komentarz "przedłużającą się wysyłka , upominanie sie o zapłacony towar , brak informacji o opóźnieniach" zgodnosc przedmiotu z opisem -5, czas realizacji -2 gwaizdki . Dostalem informacje że został usunięty bo jest krzywdzący

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN, w zakupionej ofercie czas dostawy metodą Allegro Paczkomaty InPost to 4 dni robocze. Zakupu dokonałeś 8 lipca (piątek), a przesyłkę nadano 12 lipca (wtorek).
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Proszę nie wypisywać głupot na moja nie korzyść.
Paczka zarejestrowana na mój numer pojawiła się dopiero 13.07.2022 tj środa o godz 18:07 i to po prośbie o zwrot pięniedzy i dopiery wtedy zostałą wysłąna od nadawcy (nagle o 18 towar sie znalazł ?))
Kupiona 8 lipca o godz .9:30 więc też jest cały dzień na wysyłke lub jakas informacje

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dla klienta bardziej sie liczy kiedy przesyłka jest faktycznie nadana a nie kiedy ktoś wygeneruje sobie numer. Czyli idać tym tokiem to sprzedawca nada numer paczce, wydrukuje etykiete i wyśle za miesiac i też jest wszystko dobrze ? 32 godziny jednka robią róznice. Oceny dajemy też na tle innych sprzedawców więc czemu takie praktyki mają być na równi z firmami które bardziej oto dbają

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
to jak jest sens skalowania ocen, gdzie jeden sprzedawca się stara i wysyła w ciagu 24 h a inny wieczorem 4 dnia roboczego ? wg waszej logiki należy im sie ta sama ocena i usuwacie niewygodny komentarz "przedłużającą się wysyłka , upominanie sie o zapłacony towar , brak informacji o opóźnieniach"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN Jeśli sprzedawca oferuje wysyłkę w ciągu 4 dni a ty klikając KUP TERAZ zgadzasz się na te warunki to wybacz ale Twoje pretensje są nieuzasadnione.
Najwidoczniej sprzedawca ma jakieś powody aby nadawać w ciągu 4 dni a nie 24 godzin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN 13.07 to nadal mieści się w terminie podanym w ofercie - 4 dni robocze.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
teoretycznie tak , ale skoro zamawiasz w piątek rano a do środy wieczora nie masz informacji co z twoją przesyłka to nie jest to do końca profesjonalne zachowanie . Na tle innych sprzedawców gdzie kilka lat nie miałem takich problemów to nie jest uczciwe by za czas realizacji mieć dobra ocenę. Jaki wtedy jest sens skalowania tych ocen ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN Teoretycznie tak - nadal jednak wszystko jest zgodne z tym co znajdowało się w ofercie więc w czym problem? Jeśli oczekujesz szybkiej wysyłki to należny szukać ofert z szybką wysyłką.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dalej nie rozumiesz ? chodzi o usuniecie komentarza gdzie było to napisane . Dostawa w 4 dni dni robocze a wysłanie dopiero 4 dnia roboczego wieczorem przez sprzedawce to jest jednak różnica.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN Sprzedający deklarują czas NADANIA, nie czas dostawy. Czasem Allegro swoimi dziwnymi algorytmami wylicza PRZEWIDYWANE terminy dostawy i umieszcza je w aukcjach widoczne w kolorze zielonym - sprzedający nie maja na to wpływu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no ok ale na koniec 4 dnia z wysyłka to czas sie wydłuża do 5-6 dni i jest to czas do 4 dni więc dlaczego kupujący nie maja prawa informować się jak postępuje dana firma ? Po to chyba są komentarze i oceny a klient sam wybierze. Pisałem ,że jest to pierwszy przypadek od iluś lat ,pierwszy raz zamawiałem w tej firmie, z innymi nie miałem problemu więc dlaczego nie informować o tym innych użytkowników?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN Ale o czym informować? O tym, że sprzedawca wysłał paczkę zgodnie ze swoją deklaracją i zgodnie z tym co się zaakceptowało klikając KUP TERAZ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@TUTALIN na Allegro sprzedawcy wysyłający swoje przesyłki jak najszybciej są już teraz promowani na różne sposoby (stosownymi oznaczeniami, punktami w Jakości sprzedaży, które wpływają na kolejność ofert na listach itp.). Natomiast niektórzy z różnych przyczyn rezygnują z tych promocji i wolą wysyłać przesyłki w swoim tempie. I to też jest OK, dopóki stosowna informacja znajduje się w ich ofertach. W tym wypadku taka informacja tam się znajdowała, dlatego nie widzimy podstaw, aby pozwolić na dodatkowe ukaranie takiego sprzedawcy, który dotrzymał przecież wskazanego terminu wysyłki.
Menedżer Społeczności

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dawniej to człowiek się cieszył że paczkę otrzymał i towar był w środku a nie cegła. To była adrenalina takie zakupy na allegro, wielu tęskni za tymi czasami.
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »