anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro zwrot produktu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Kolchmi105
#7 Wielbiciel#

Hej, zwróciłem pewien przedmiot na zwykłym allegro, dałem wniosek o zwrot chwile po tym jak kupiłem ten przedmiot, zwrot pieniędzy dostałem w ten sam dzień a sprzedawca mi ten przedmiot na następny dzień wysłał, muszę ten produkt zwrócić do sprzedawcy? Jak nie zwrócę to allegro upomni się o oddanie pieniędzy?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Kolchmi105  odbierz i zrób zwrot

oznacz moderatorów
Kolchmi105
#7 Wielbiciel#

Najprawdopodobniej tak zrobię, tylko pytam z ciekawości, chciałbym znać różne opcje, co jeśli np. Przedmiot jednak mi się spodoba i chce go zostawić sobie? Zwroty zwykle są po wysłaniu produktów i tak zwykle miałem tylko w tym przypadku jest inaczej

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Kolchmi105 jeśli nie zwrócisz produktu to naturalnym powinnien być zwrot pieniędzy do sprzedającego, który mógł przez przypadek go wysłać. Jest to uczciwe.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Uczciwość mówi że jak jednak zdecydujesz sobie go przytulić to trzeba powiadomić sprzedawcę i za niego zapłacić ,chyba że wolisz aby sprzedawca podszedł do sprawy zgodnie z przepisami prawa.

oznacz moderatorów
Kolchmi105
#7 Wielbiciel#

Okej, chyba poczekam na jakąś odpowiedź sprzedawcy, nie jestem pewny czy dostałem pieniądze od sprzedawcy czy to allegro oddało pieniądze z myślą że przedmiot zwrócę, tu się za dużo nie dowiem, tym bardziej z moderacją

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Kolchmi105  zapewniam Cię, że to sprzedający zlecił zwrot kasy, ale musiał to zrobić przez Allegro, bo nie odzyskał by prowizji, Allegro ot tak sobie nie oddaje kasy

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Kolchmi105 nie ma co się denerwować i obrażać na moderację.

Sprawa jest prosta: jeśli zdecydujesz się jednak zostawić produkt, który miał zostać zwrócony, a pieniądze sprzedający zwrócił do Ciebie, to uczciwym i właściwym będzie je oddać sprzedającemu.

Napisałeś o sprawie na publicznym forum, więc warto też pamiętać, że nie chodzi już tylko o kwestie uczciwości, ale też o właściwe domknięcie transakcji — tak, aby wszystko było w porządku również z punktu widzenia platformy:)

Dobrego wieczoru!

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów