Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Jak już nieco doświadczony kupujący chciałbym zaproponować ankietę nt realizowania przesyłek przez Pocztę Polską a firmę Inpost.
Z mojego kilkuletniego doświadczenia i obserwacji wynika, że w ostatnim okresie jakość pracy tzn. szybkość i terminowość przesyłek realizowanych przez Pocztę znacznie wzrosła w stosunku do firmy Inpost, którą to pogrąża samo Allegro, czas realizacji znacząco się wydłużył m.in.poprzez darmowy Smart i zalanie paczkomatów.
Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Nie podziele się, od lat nie korzystam z usług PP, a Inpost do dla mnie totalna porażka. Wysyłam wyłącznie DPD. A jak klientowi nie pasuje, niech idzie gdzie indziej.
Ja prywatnie najchętniej korzystam z Paczkomatu - fakt, ostatnio sporadycznie paczka nie przychodzi na następny dzień, ale z drugiej strony trafiają się takie nadane w piątek, do odbioru w sobota. Kurier to raczej większe rzeczy których nie zgarnę do plecaka - co do firmy to w sumie obojętne, bo wszyscy w moim rejonie są ogarnięci i nie zmieniają się co chwilę. Jak mam wybór to biorę DPD bo znamy się 🙂
Z Pocztą Polską akurat na odwrót - listonosz doręcza co chce, gdzie chce, kurier pocztex unikam gdy 3 paczki pod rząd przeleżały po kilka dni w sortowni w Warszawie, a potem jeszcze dostawałem awizo zamiast przesyłki. Samo opóźnienie do przełknięcia, ale konieczności stania w kolejce na poczcie nie zdzierżę. Jedyny mój kontakt to z PP to paczki do Żabki gdzie też czasem odbieram, tutaj ok, podobnie jak w paczkomatach 1-2 dni.
Firmowo to inPost i DPD i bez większych zastrzeżeń - paczkomaty wydają mi się niezbędne w ofercie każdego poważnego sprzedawcy. Czy to się podoba czy nie. Chyba, że handlujemy gabarytami.
Dziękuję.
@Vryko Czyli kup albo [edycja]???
@LEW433 Allegro nie jest dla mnie jakoś specjalnie ważne, jako kanał sprzedażowy...więc w sumie - owszem. 🙂
Nie znam cię jako człowieka ale po tym uważam że to dobrze Zacytuje klasyka jest "pan zerem"
@HOLA OLA Czy słowo [edycja] jest cenzurowane ????
😄
@sagarysklep Tak bo napisałem słowo [edycja] w formie ogólnej a nie do osoby i zostało [edycja]???
@LEW433 Widzę, że to trudne, ale proszę, żebyś powstrzymała się od używania tutaj słowa, które zostało wyedytowane. Na pewno potrafisz znaleźć inny wyraz, który równie precyzyjnie wyrazi to, co myślisz.
@nat_not Oczywiście bo ty tak chcesz ale zapytaj profesora Bralczyka czy to słowo w formie kontekstu a nie do konkretnej osoby jest obraźliwe Przyda ci zawsze na przyszłość bo możesz nie zawsze mieć decydujący głos Pozdrawiam
Z punktu widzenia kupującego.
Z paczkomatu odbieram kiedy mam czas a jest ich tyle że z każdego miejsca blisko i do tego nikt nie widzi że coś kupiłem.
Poczta Polska jest upierdliwa bo większość przesyłek i tak musiałem biegać z awizem do placówki bo się listonosz spieszył albo w ogóle nie zabrał przesyłki tylko samo awizo.
Co do kurierów (wszelakich marek) to jakieś nieporozumienie. Przyjeżdża kiedy mu pasuje a nie mi. Albo wcale nie przyjeżdża a zaznacza że nikogo nie było. Albo co gorsza da sąsiadowi żeby mi przekazał a sąsiad zdąży przeskanować przesyłkę. Albo na etapie regulaminu (niektórzy) dodają że wcale nie muszą dostarczyć a tu się potem bujaj do bazy firmy +50km. Kurierzy tylko w wyjątkowych sytuacjach jak się coś do paczkomatu nie zmieści 😉
Dla mnie inpost wygrywa , przesyłkę nadam w paczkomacie kiedy mi pasuję nie muszę sterczeć na Poczcie
Chodzi o to, że w ostatnim czasie nastąpił duży spadek jakości świadczonych usług przez Inpost - opóźnienia!!!, natomiast Poczta Polska odwrotnie, duuuży postęp i szybko.