anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne odpowiedzi muszą być zakazane na allegro

Client:39273094
#8 Zapaleniec

Automatyczna odpowiedz w zgłoszeniu ma być zakazana w alegro.

W alegro jest coś takiego jak średni czas na odpowiedź,  i na podstawie tego szacuje za ile czasu odpowie sprzedawca i też od tego zależy ocena którą allegro przydziela sprzedawcom co jest bardzo przydatną statystyką.

Ale bardzo dużo sprzedawców robią całą to statystykę wraz z ocenami bezsensownymi kiedy używają botów które są odpowiadają natychmiast bezsensowne rzeczy jak "Otrzymaliśmy waszą wiadomość"

Teraz kolejny raz spotykam klienta który nie odpowiada przez kilka dni zamiast tego ciągle mam automatyczne odpowiedzi "Otrzymaliśmy waszą wiadomość"

I co dalej? Czy to jest odpowiedź? TAK? Ale czy jakkolwiek to jest pomaga kupującemu? NIE!

I teraz według alegro takie sprzedawcy są ocenianie najwyżej! co raczej nie odpowiada celam których chcieli osiągnąć wprowadzając oceny za szybką odpowiedź.

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35

DBESTSHOP
#9 Pomysłodawca

Ewidentnie nie rozumie xD ale nie wytłumaczysz komuś kto nie sprzedaje tylko kupuje 🙂 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@DBESTSHOP samo allegro korzysta z botów do odpisywania więc xD 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:39273094 Czyli wg Ciebie Allegro powinno przypominać obóz pracy > za....... 24/dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku, bez prawa do snu, odpoczynku, wakacji > tylko dlatego, że jakiś "nawiedzony" nie mogący spać "kupujący" ma ochotę zadać w środku nocy bzdurne pytanie > niedługo zaczniecie się domagać abym wstał o 2 w nocy i leciał do paczkomatu nadać przesyłkę > ciekawe czy Ty też pracujesz 24/7/365 jak próbujesz wymagać od innych?

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Nie musisz, Ale sprzedawca, który POTRAFI oczywiście, że ma mieć LEPSZĄ ocenę, I to dokładnie, dlaczego ta statystyka istnieje, jedynie co ma być zmienione, to automatyczne odpowiedzi od sprzedawcy mają być zakazane, używanie botów = ban na całej platformie, bo to jest to same co nakręcanie statystyki.

oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca

Sprzedawca, który "potrafi"?????? My to mamy ustawiać sobie jakieś głośne pobudki w nocy na dźwięk powiadomień z Allegro? Klient zada pytanie o 01:00 to myślisz, że każdy sprzedawca ma mieć całodobowe zmiany by ktoś odpowiadał na nocne wiadomości? Ty tak na serio @Client:39273094 ? Miej pretensje do Allegro na takie wymogi mają a nie do sprzedawców, którzy mogą stracić SS jeśli spadnie im ilość punktów za takie rzeczy, co może się wiązać ze spadkiem sprzedaży ogólnej. "Klient nasz Pan" - nie jak śpimy.

oznacz moderatorów

DBESTSHOP
#9 Pomysłodawca

a ty dalej nie rozumiesz 🙂 
Zauważyłeś może sprzedawcę dużego lub średniego który odpisuje o 2 w nocy? NIE MA TAKICH, są to boty typu autoresponder lub nowe boty ai. Statystykę wprowadzono bo chciano być jak amaaaaaazonka tylko że tam są inne przepisy dotyczące pracowników 🙂 W Europie pracownicy mają coś do powiedzenia, pracodawcę nie stać na pracownika nocnego żeby odpisywał poza tym że takiego się nie znajdzie bo nikt nie chce pracować w nocy lub w systemie zmianowym, pracownika nie możesz zmusić. 
Mały sprzedawca choćby stanął na głowie musi sam wszystko zrobić, a jak się robi wszystko i nic to się robi pomyłki, błędy, niedopatrzenia. Wy kupujący tego nie rozumiecie bo ty kupujesz i żądasz... A sprzedawca **piiip**ziela po 16 godzin dziennie żebyś to miał i czasem musi spać lub odpocząć a wymogów jakie mamy jest od cholery. . Allegro wprowadza głupie przepisy które nie weryfikują ludzie tylko BOTY AI i ciul ich obchodzi całokształt. Odpiszesz poniżej 2h -30pkt, zrobisz pomyłkę  -20 pkt. Nie nadasz przesyłki na czas bo kupujący nie podał koloru, wzoru i nie odbiera telefonu -40 pkt, kupujący wystawi negatywa za czas doręczenia przesyłki poczty którą promuje allegro i nie podaje prawdziwego terminu  kolejne punkty, allegro do tego jakieś upomnienie dorzuci  bo z pośpiechu czegoś nie zauważyłeś i finał jest taki że spadasz z trafności a jak z trafności spadasz to nie sprzedajesz i możesz się pakować i to nie przez siebie tylko bez kupującego który coś zapomni dlatego każdy trzyma się kurczowo każdego sposobu aby mieć zapas kilku punktów i tak tworzy się autorespondery i omija przepisy. Allegro sprzedawcę ma poniżej gumy w klapku bo ty spadniesz a inni zarobią a później inni spadną i kolejni i kolejni
Na twoje stwierdzenie odpisze ,,POTRAFI'' ten kto ma 10-30  paczek dziennie i trafiają sie normalni kupujący 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

To ty nie rozumiesz, co mi jak klienta obchodzi ze ty spisz, jesz czy robisz cokolwiek? 
Dobrze napisałeś za Alegro chce jak na **piiip**ie bo jak pisze tam do sprzedawców to mi najpóźniej 15 minut odpisuje ŻYWY CZŁOWIEK. I Nie interesuje mi to czy to chińczyk, czy Hindus, ze on nie śpi o tej godzinie, mi interesuje to ze napisałem o 2 nocy i 2 nocy otrzymałem odpowiedz. I to jest przydatne bo mogę zamówić odrazu przed otwarciem I czasami mam dostawę w TYM SAMYM DNIU, A na Allegro co mam robić? Może tez mam PRACE. Nie pomyślałeś o tym? jak mam zamawiać coś dla siebie w GODZINACH PRACY? czy ty myślisz ze mam specjalnie dla ciebie zaplanować urlop żeby zamawiac tylko kiedy tobie jest wygodnie? 

Wiec powtorze : "mi jak kupującego nie obchodzi to czym jesteś zajęty, mi obchodzi wygoda dla nie, a nie dla ciebie."
A między tym powtórzę inna rzecz : "Jak nie chcesz to nie musisz, ale ten który chce i potrafi ma mieć lepsze oceny niz ten co nie nie chce lub nie potrafi"

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A ...więc Panie @Client:39273094 z życia wzięte , miałem otwartą dyskusję w Wigilię 24 grudnia ok. godziny 18:00 , od tamtej pory odpowiedzi udziela autoresponder ... pozdrowionka dla Ciebie i wszystkich podobnie myślących .

P.S, wiem ,że zdania nie rozpoczyna się od ,, a więc ,,;;;allegro nie jest obowiązkowe .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:39273094 jeśli Ci nie odpowiadają zasady i regulaminy jakie są na tej platformie, nikt Cię nie zmusza do robienia tu zakupów 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:39273094 Ten temat wraca co jakiś czas za sprawą kolejnego "oburzonego" > za każdym razem kończy się tym samym > brak zakazu używania autorespondera > teraz też się tym skończy > a poza tym to ważniejsza jest jakość sprzedaży niż odpowiedzi na głupie pytania

Za chwilę ktoś napisze program autorespondera, który na każde pytanie będzie odpowiadał inaczej > wtedy nikt nie będzie wiedział czy to bot czy człowiek

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@DBESTSHOP @Ziolko39 @pwhydromet Dajcie spokój, dyskutujecie z osobnikiem o mentalności pięciolatka: "ma być" i "musi" tak jak ja chcę i juś! 👶

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TomBanknoter Masz rację > widziałem kiedyś w sklepie z zabawkami dziewczynkę, która położyła się na podłodze i krzyczała do matki > "jak mi nie kupis masyny to Ci nie będą jadła"🤣

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To jeszcze nie tak tragicznie. Mojej kiedyś czegoś odmówiłam w sklepie. To się uwaliła na środku chodnika centralnie pod komisariatem i wrzeszczała na cały regulator...Chciałaś kobieto też córkę, po latach stwierdzam, że jednak z synem takich problemów nie było... xD

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@AnnaG-Antyki czyli sugerujesz, że lepiej nie mieć dzieci 🤔

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Client:39273094 "używanie botów = ban na całej platformie" 

Proponuje całkowicie zlikwidować API ! Co to za używanie oprogramowania które wykonuje większość czynności za sprzedawcę. 

Z autorespondera korzystał głównie Oficjalny Sklep Allegro oraz inni duzi sprzedawcy - już widzę, jak allegro nakłada blokadę na swój własny sklep 🤣 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@Client:39273094 polecam melisę bo cię odkleiło trochę 🙂 

oznacz moderatorów