Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
19zł wysyłka, coś tam za opakowanie, kilka zł za podjazd kuriera. Zupełnie normalna cena wysyłki. Kupujący średnio czyta i chce zablokowania konta sprzedającego, który nigdzie nie ukrył kosztów przesyłki (nawet nie ma takiej możliwości bo o UX decyduje allegro). Koszty są widoczne w procesie zamówienia i słowo oszustwo nijak ma się do tej sytuacji. Blokada? Serio? Myślę że to stanowczo za mało. Celowałbym w karę więzienia i przepadek majątku.
@mateuszgibo poproszę numer oferty, której dotyczy ta sytuacja.
@mateuszgibo A może weź pod uwagę, że to sprzedający ustala koszt przesyłki, i nic nikomu do tego > jak Ci nie odpowiada to kupuj gdzie indziej > sprzedawca powinien zostać ukarany albo zablokowany, inaczej nie widzę możliwości dłuższego korzystania z tej platformy > to już jest całkowita paranoja > zabierz swoje zabawki i idź się bawić do innej piaskownicy.
Za chwilę napiszesz, że takiego sprzedawcę powinno się zakuć w dyby na rynku i wychłostać > a może od razu niech Allegro zatrudni kata⚔️ i zakupi duży pieniek > albo wzorem Francji postawi gilotynę🤣
Wszystko zależy od garbatu przesyłki.
Np paczkomat w gabarycie C to i koszt 20,99 zł a podjazd kuriera kosztuje 7,80 zł (Paczkomat Inpost i Allegro Paczkomat Inpost to dwie różne usługi z różnymi cenami).
Ogólnie jak nie masz umowy z firmą kurierską o nie korzystasz z wysyłki Allegro, to jest to normalna cena przy trochę większych paczkach.
@mateuszgibo „czy to normalne że sprzedający zarejestrowany w Polsce wycenia koszt przesyłki na 27,90 (bez znaczenia jaka jest to forma wysylki kurier, paczkomat itp)?”
Tak. Co tu nienormalnego?
”[…] nie powinno to być traktowane jak oszustwo?„
Nie. Oszustwo ma ściśle określoną definicję.
„[…] sprzedawca powinien zostać ukarany […]”
No ok, jaką karę proponujesz?
ja to w ogóle nie wiem jak ci sprzedający mają czelność brać cokolwiek za wysyłkę, przecież to powinno być za darmo😁
@KOGIEL_T HANDLARZE.