Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Viac kupujem na Allegro, a chcel by som kupovať na firmu bez DPH, ako na to ? Platiť zbytočne naviac DPH nechcem. Cez štát v rámci únie by to malo byť bez DPH, a to som nastaviť nevedel. Platba nie je možná u Vás bez DPH, čo ma omedzuje pri nakupovaní.
Dobrý deň, áno, pri cezhraničnom predaji sa uplatňuje reverse charge. V súčasnosti však musíte prípadné zníženie sumy bez DPH dohodnúť priamo s predávajúcim. Plánujeme však systémové riešenie, tak ako sme ho už implementovali na českej verzii webu v podobe Allegro Business - https://allegro.cz/pomoc/pro-kupujici/jak-nakupovat/jak-nakupovat-s-allegro-business-d2YLwVawDFW?srs...
ičo a dič ani neviem pridať, vypisuje to nasledovné po "pridať údaje" : "Maximálny počet fakturačných údajov je 0. Odstráňte alebo upravte aktuálne údaje." Neviem ako na to a čo to pre mňa znamená, skúšal som už všetko.
@segaaudio, údaje o svojej spoločnosti môžete nastaviť https://allegro.sk/moje-allegro/moj-ucet/udaje-o-ucte, približne v polovici stránky 🙂
No práve tam to nefunguje. Je tam toto (obr.pripojený
)
Formulár by mal vyzerať takto:
Aha takže musím zadať extra adresu aj na fakturáciu, som to spravil už to ide, ďakujem.
gratuluji, mě pořád nejde nalézt, to že firma je již ověřena a dokáže získat cenu bez dph, přes to že platby již proběhly
dobrý den, stejný problém řeším pro 2česká sro, bohužel návody nefungují a není s kým z alegra třeba po telefonu doladit nastavení (meil dotaz nekde zanikl)
Na Allegro.cz je situace o poznání snazší. Tam stačí využít možnost nákupu přes Allegro Business - https://business.allegro.cz/
Ve zmíněném návodu je uvedeno: "Bez ohledu na to, zda jste prošli ověřením nebo ne, konečné rozhodnutí o platné sazbě DPH je na prodejci, který nabídku na Allegro Business vystavuje." To je ale naprostý nesmysl odporující platným zákonům. V rámci EU si firmy, plátci DPH, účtují zásadně bez DPH. Na Allegru to ale nejde. Nejprve musím objednat a zaplatit cenu včetně cizí DPH, aby se objednávka vůbec dostala k prodejci. A pak bych ho měl zpětně žádat, aby vydal fakturu bez DPH? A cizí DPH mi složitě vracel? Proč jsem se tedy nechal jako plátce DPH Allegrem ověřovat? Dokud tuto strašlivý nedostatek nenapravíte, nebudou možné B2B obchody na platformě Allegro možné.
Jak jsme již konzutovali v jimén vlákně, @BEL_SRO, díky ověření můžeme efektivněji notifikovat prodejce, že se jedná o nákup, který se kvalifikuje jako nákup bez DPH. A jak jsme zmiňovali, máme samozřejmě v plánu i přímo v rozhraní webu a košíku toto ověření, a s tím i výši účtovaného DPH, reflektovat.
Prosím Vás tak to spravte ! Pre programátora to nie je problém, tiež píšen php skripty, dokázal by som to asi aj ja, ale máte určite šikovných ludí.
Už se na takové řešení těším. Do té doby se musím porozhlédnout po jiných tržištích.
Inak máš pravdu. Ja objednávam občas pár vecí, ale ak by som mohol tak ako sa má bez DPH, tak by som objednával o mnoho viac. Takže to dlho takto nebude fungovať, už riešim nákupi cez konkurenčné platformy, a keď si človek zvykne .......... Ešte je šanca to napraviť.