Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://www.dobreprogramy.pl/wielki-wyciek-hasel-z-polski-jest-ich-kilka-milionow,6903536391387872a
czy możemy czuć się bezpiecznie? allegro jakoś działa w tym temacie?
@LEW433 A co Allegro ma do tego? To nie jest wyciek żadnego z tych serwisów.
No działa zbiera jak największą bazę szczególnie dowodową. Jak wycieknie to zatonie...
Bezpiecznie mogą się czuć tylko ci którzy wiedzą jak tworzyć mocne hasła (inne do każdego serwisu), wiedzą aby nie klikać i nie instalować co popadnie itp.
Według doniesień serwisu zaufanatrzeciastrona.pl na cebuli pojawił się wpis z plikiem pl.txt zawierających kilka milionów danych do logowania. Wg. portalu wstępna analiza wskazuje na ponad 88 tysięcy rekordów z danymi do allegro.pl
Czy potwierdzacie wzmożony ruch na łączach ?
Jak zwykłe. Prawie zawsze można na Ciebie liczyć @LEW433
Aby tak dalej trzymaj rękę na pulsie.
👍
@Client:44052296 pewnie nie bo to nie z allegro wyciekły dane tylko z komputerów czy urządzeń użytkowników 😞 gdzie klikali co popadnie z nagrodami i konkursami 😄 Dziwię się że allegro czy inne serwisy proszą o skany dowodów itp. a potem płacz że to ktoś wykradł 😞
Z tymi skanami powinni coś zrobić, piszę się o tym od lat i nic się nie dzieje.
@Client:44052296 @kostas11 @LEW433 uspokajam, podjęliśmy działania, gdy tylko otrzymaliśmy pierwszy sygnał o wycieku danych z kont internautów. Sprawdziliśmy czy poszkodowani utracili także dane logowania na Allegro.
Zabezpieczyliśmy konta osób, które oceniliśmy jako zagrożone, aby uniemożliwić ich wykorzystanie. Możecie czuć się bezpiecznie.
Mimo wszystko zalecamy korzystanie z dwustopniowego logowania na Allegro (tutaj więcej informacji na ten temat), a także przechowywanie danych dostępowych w bezpiecznym managerze haseł.
Orzesz allegro podjęło działania i możemy czuć się bezpiecznie... Chyba dziwna jestem bo na taką wzmiankę od razu boję się bardziej...
W związku z ostatnią aferą z wyciekiem danych osobowych chciałabym dowiedzieć się czy moje dane jakimi dysponuje allegro są bezpieczne. Jeśli wyciekły co mogę zrobić.
@Skalikowska Tak, możesz czuć się bezpiecznie. Jeśli Twoje konto byłoby w jakikolwiek sposób narażone na niebezpieczeństwo już otrzymałabyś od nas wiadomość w tej sprawie. Jeśli jej nie otrzymałaś, to znaczy, że nie masz żadnych powodów do niepokoju.
@LEW433 i jak zwykle bicie piany o nic...
https://niebezpiecznik.pl/post/wyciek-z-wielu-serwisow-ktorego-nie-bylo/
"W opublikowanym pliku znajdują się więc dane tylko tych, którzy stealerem się zainfekowali i tylko z tych serwisów, na które z zainfekowanego komputera się logowali. Jeśli zainfekowany Jan miał konto w Allegro, Librusie i Facebooku, i na te serwisy się logował z zainfekowanego komputera, to jego hasła do tych serwisów wyciekły. Ale to nie oznacza, że Allegro, Librus czy Facebook zostały zhackowane lub są winne temu “wyciekowi”."
Nie ja opisuje wyciek danych tylko fachowy portal, więc nie każdy jest tak bezpieczny ja ty. A czy bawisz się w kucharkę "prezesa", nie maja sprawa. A jak nie było to tym lepiej dla nas i Allegro👩🍳.
@LEW433 dobreprogramy fachowym portalem od cyberbezpieczeństwa? Od kiedy?
"więc nie każdy jest tak bezpieczny ja ty"
Właśnie wychodzi, że każdy tak samo. Chyba, że instaluje co popadnie na kompie z niepewnych źródeł lub klika załączniki w scamerskich wiadomościach.