Witam Serdecznie
Zakupiłem manometr ciśnieniowy od Spliciarz_pl odesłałem, do tego Pana/firmy.
Po ponad tygodniu napisałem, pytanie o zwrot środków, że dalej nie otrzymałem.
Odpisali, że zwrot został wysłany. I na tym koniec, pieniędzy jak nie było tak nie ma, do spłaty prawie 900 zł . TO NIEDORZECZNE w tych czasach z ochroną kupujących na allegro. To dużo pieniędzy. Żądam rozmowy z firmą odpowiedzialną za oszustwo i nie zwrócenie środków. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak płaciłeś poprzez Allegro Pay, to nie dostaniesz zwrotu pieniędzy. Sprzedawca zwraca w takim przypadku pieniądze do Allegro Pay, a nie do ciebie. Sprawdź saldo Allegro Pay.
W przypadku płatności BLIK-iem lub kartą, zwrot pieniędzy otrzymasz przelewem od swojego banku (nadawcą przelewu będzie twój bank) lub jeżeli transakcji była na etapie blokady, to bank po prostu skoryguje saldo konta (nie będzie żadnego wpływu, po prostu nastąpi korekta salda i tyle).
20a2ea20-f1f3-11f0-b685-233db937ef9c
Wiem, że splata od strony sprzedawcy w allegro pay odejmuję i spłacę towar automatycznie. Ale to się nie wydarzyło, a już dawno powinno. Niektórzy sprzedawcy zaczęli chyba tak oszukiwać klientów.
Akurat sprzedawcy rzadko tu oszukują. Częściej problem jest po stronie Allegro, np zlecenie zwrotu nie zostanie wykonane, albo Allegro je anuluje. Oczywiście sprzedawcy Allegro nie informuje, że cofnęło zlecenie zwrotu pieniędzy dla kupującego.
Tak czy inaczej kto będzie tym organem, który dopilnuje uregulowania spłaty środków allegro pay po zwrocie towaru. Dyskusja była otwarta, drugiej nie można rozpocząć. A próba reklamacji nie działa, gdyż sprzedawca zlecił zwrot tydzień!! Temu.....
20a2ea20-f1f3-11f0-b685-233db937ef9c
Napisz do sprzedawcy i poproś o potwierdzenie zlecenia zwrotu. Nie musi być to przez dyskusję.
Ewentualnie poczekaj aż moderator sprawdzi co się stało.
Sprzedający zlecił poprawnie zwrot. Pewnie dotarł do Allegro Pay, bo takiej metody płatności użyłeś. Oczywiście chętnie to sprawdzimy, proszę napisz do nas przez formularz kontaktowy.