anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości kupna przedmiotu z uwagi na cenzurę krajową

tinkerbello
#7 Wielbiciel#

Witam, mam pytanie, na które szukam odpowiedzi.

Dlaczego takich aukcji jak poniższa jest na Allegro tak dużo, a sprzedawca nie daje możliwości kupować w Polsce? Nie ma opcji Dodaj do koszyka, ponieważ oferta nie jest skierowana do Polaków. Czy może mi to ktoś wyjaśnić, dlaczego wobec tego znajduje się ona dostępna na tym portalu? Z góry wdzięczna za odpowiedzi, jeśli temat jest komukolwiek znajomy.

https://allegro.pl/oferta/plakat-40x40cm-piekny-krajobraz-norweskiego-fiordu-13056536310

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Ziolko39
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@tinkerbello Sprzedający nie dodał w ofercie opcji dostawy do Polski, dlatego nie jest ona dostępna dla klientów z naszego kraju. Możesz zapytać go o to bezpośrednio. Jeśli nie jest to zamierzone działanie, pewnie doda metody wysyłki konieczne, żebyś mogła dokonać zakupu.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not czyli jak zdubluje i wystawię oferty tylko na rynek Czeski jak w tym przypadku to będą się wyświetlały wszystkim nawet w Polskiej wyszukiwarce ????

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Dopytuję jak będzie wyglądać widoczność tych ofert po uruchomieniu Allegro.cz. Dam znać, gdy dostanę odpowiedź.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

tinkerbello
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, że może być to niezamierzone działanie, lecz to zdecydowanie wpływa na wiarygodność Sprzedającego oraz zniechęca potencjalnych Kupców. Uważam, że to kwestia do rozwiązania przez Administrację portalu, nie kupujących - sprawdzenie, jaka jest przyczyna wystawienia takich ofert. Nie widzę tego, aby zdecydowany Kupiec za każdym razem miał prosić Sprzedawcę o udostępnienie wysyłki do jego kraju (to nie **piiip**s), podwojenie biurokracji. Jeśli komunikat na aukcji wyraźnie pokazuje, że do Polski te dostawy są zablokowane, to oznacza, że taka była odgórna decyzja autora aukcji i taki komunikat się pojawia proszę sprawdzić. To tak jakby ktoś otworzył sklep z butami na mojej ulicy i nie wpuścił mnie do sklepu, bo on sprzedaje tylko swoim. Nie chcę nic insynuować, lecz potencjalni Kupcy mogą tak reagować. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. 

oznacz moderatorów