anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości wyboru Paczkomatów Inpost

stom007
#9 Pomysłodawca#

Witam

Co się dzieje z paczkomatami Inpost? Nie ma możliwości ich wybrania przy finalizacji transakcji, nie ma wyboru nawet na mapie... Mimo że przed zakupem przy każdym z zamawianych przedmiotów jest taka możliwość. Sytuacja powtarza się kolejny raz a nie chce korzystać z żadnych przesyłek DPD (przesyłki przychodzą uszkodzone)... Allegro One (paczka niewidoczna w systemie, brak śledzenia)... Orlen Paczka ten sam problem co Allegro One. Co się dzieje z Paczkomatami Inpost? Dlaczego Allegro oszukuje i przy finalizacji transakcji zmusza do wyboru przesyłek rekomendowanych przez nich???

pozdrawiam

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Znając życie to zostałeś szczęśliwą ofiarą testów polegających na ukrywaniu inpostu. Masa ludzi piszę, że ich nie ma w końcu to główna konkurencja dla ona. Na pocieszenie albo i nie dodam iż testy z łączeniem ofert grupie testowej nie zakończyły się nigdy, mimo iż portal przez miesiąc informował ich że skończą wraz z końcem miesiąca xD Nie da się czegoś takiego wyłączyć.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 Proszę, dodaj zrzuty ekranu, na których widać, że nie ma możliwości wybrania na mapie paczkomatów InPost oraz wskaż numer oferty, o którą chodzi. Zrzuty powinny obejmować cały ekran, wraz z paskiem adresowym przeglądarki, datą i godziną. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

w_kiwi Fajny żart, jak mam to pokazać? Transakcja już jest sfinalizowana, nie robie zakupów co 5 minut... Nie mam jak tego udowodnić w tym momencie i nie wiem kiedy znowu bedę potrzebował coś kupić. Jestem z wami kupę lat, zapewniam jak by była taka opcja Paczkomat Inpost to bym ją wybrał. Wchodziłem również w mapę i tam nie było zaznaczonych dwóch paczkomatów które są obok mnie a oczywiście w każdej z ofert którą kupiłem była opcja paczkomatu Inpost :-] Ktoś tu kogoś w konia robi.... Następnym razem będę pamiętał o zrobieniu zrzutów... wyśle je do was oraz wyśle je również do Inpostu, żeby też wiedzieli co tu się wyrabia. Poproszę również Rzecznika Praw Konsumenta o opinie w tej sprawie.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 Nie jest to żart, skoro zgłaszasz problem to, proszę Cię o jego przedstawienie. Zdajesz sobie sprawę, że możesz wykonać zrzuty ekranu z podsumowania transakcji i nie przechodzić to płatności? 🙂 Nie jest prawdą, że uniemożliwiamy wybór metody InPost, jeśli jest ona dostępna w ofercie. A jeśli faktycznie taki problem wystąpił, to jest on do zweryfikowania przez Dział Techniczny. 

Dodatkowo brak dostępności konkretnych automatów, tak jak wspomniałeś, wskazuje na ich wyłączenie przez przewoźnika ze względu na awarię lub przepełnienie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi Co do awarii lub przepełnienia paczkomatów następnym razem i to sprawdze w Inpoście czy w danym momencie było przepełnienie czy awaria, nie ma problemu. 

oznacz moderatorów