Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zniknął mi Nest bank z listy. Mam cofać się w rozwoju i płacić zwykłym przelewem?
@SolarHLS @sjamro W naszym regulaminie nic się nie zmieniło. Nadal można płacić przez Allegro Finanse, które jest wspierane przez dwóch operatorów - PayU i Przelewy24. Nie można jednak dokonywać szybkich płatności przez Nest Bank. Możecie korzystać z przelewu tradycyjnego (w opcji zapłaty przez Allegro Finanse) i wykonywać przelewy internetowe bezpośrednio ze swojego konta w Nest Bank.
ale to są jakieś jaja, żeby nie można było korzystać z szybkiego przelewu przez Nest Bank.... robiłem setki przelewów z Nesta na allegro i nigdy nie miałem problemów a teraz usuwacie go bez poinformowania i jakąś ściemę walicie, że nie spełnia wymagań technicznych? przelew tradycyjny trwa nawet do 2 dni więc to zasadniczo opóźnia transakcję. allegro schodzi na psy, ah sorry, obrażam psy.
nie przywrócą Nestbanku to trzeba na wykopie i paru innych portalach ładnie to pokazać (oczywiście obiektywnie), niech inni użytkownicy ocenią czy zwijanie listy banków z szybkich płatności to rozwój czy upadek allegro.
w 2021 jako kolejny feature płacenie zwykłym przelewem zamiast szybkiego przelewu, sorry, nie kupuję tego!
Ciekawe na jaki okres ten bank przywróciliście, bo to jest już chyba 3 raz jak przywracacie płatność z tego banku.
Czy to jest jakiś żart usunięcie banku Nest? Może nie Nestbank a Allegro nie spełnia standardów, chyba w 2021 robienie zwykłych przelewów za zakupy mija się z celem. Proszę o odpowiedź jakich standardów technicznych nie spełnia Nestbank. Równocześnie informuję, że przy braku przywrócenia Nestbanku do szybkich płatności poinformuję na kilku portalach o tym fakcie jak to allegro rozwija (zwija) płatności.
To nie jest normalne usuwać banki, chyba trzeba kupować bezpośrednio u sprzedawców, tam też można płacić przelewem zwykłym i jest taniej bo bez prowizji allegro.
@psibrat, @zgora123, mogę Was jedynie zachęcić do korzystania z pozostałych możliwości opłacania swoich zakupów. Tak jak mówiliśmy wcześniej, wciąż możecie korzystać z płatności poprzez Allegro Finanse (PayU oraz Przelewy24). Aktywna jest również opcja przelewu tradycyjnego i przelewu internetowego, który można dokonać bezpośrednio ze swojego konta w Nest Bank.
Rozumiem jednak Wasze rozczarowanie, dlatego pozwolę sobie Wasze uwagi skierować do odpowiedniego działu. Mam nadzieję, że mimo tych niedogodności zostaniecie w Allegro.
Witam. I są już jakieś wieści? To posunięcie ze strony allegro bardzo mi skomplikowało korzystanie z serwisu. Uważam to za co najmniej mało rozsądne - tak samo jak brak jakichkolwiek informacji w tym temacie.
I co z tym szybkim przelewem do Nest Banku? Będzie czy nie?
zrobiłem wczoraj zakupy i zapłaciłem przelewem tradycyjnym z allegro przez PayU i co? przelew poszedł, kwota z banku mi się odjęła a allegro twierdzi, że płatność została anulowana!!!!! i żebym ponowił płatność. Płatność zostałą wykonana przez PayU wpisująć dane podane przez allegro i teraz nie mam kasy, nie mam towaru i co dalej?
przywracać ten szybki przelew do Nest Banku bo się wku*wie na maksa.
Co mam teraz zrobić żeby odzyskać kasę albo dostać opłacone zamówienie?
@michallusr, nic od mojej ostatniej wiadomości nie zmieniło się w tej sprawie.
@psibrat, nie planujemy na ten moment przywrócenia Nest Banku do szybkich przelewów. Z tego, co widzę, Twoja płatność została anulowana dokładnie 8.01.2021 o godzinie 11:53:26. Wpłata powinna wrócić na Twoje konto w ciągu kilku dni roboczych.
Czyli jednym słowem LIPA!
Widać allegro ma w poważaniu wygodę kupujących. Zapomnieli, że to klient jest królem. Ja już więcej w takim razie smarta nie kupię i jak znajdę coś ciekawego, to będę dogadywał się ze sprzedającymi bezpośrednio, a jak dogadam się z nimi, żeby sprzedali mi coś bezpośrednio bez prowizji dla allegro, to cenowo wyjdę na to samo lub podobnie.
Widać ewidentnie, że NestBank nie zgodził się na dyktaturę allegro i za karę został wywalony. Jako klient tego banku nie zamierzam się godzić na taką dyskryminację, bo to nie jest tak naprawdę kara dla banku, tylko dla mnie jako klienta.
@bombel-08 @kytorr @michal-las @zgora123 @slawek010988 @sjamro @SolarHLS @galy0 @Andrzej_Danilows
We współpracy z Nest Bankiem i po wielu wiadomościach od Was zdecydowaliśmy o przywróceniu szybkiej płatności dla tego banku.
I chwała Wam za to! Dziękuję
I super, dzięki wielkie!
no w końcu normalna możliwośc płacania 🙂 dzięki.
pytanko czy jakieś informacje o BOŚ banku ?
Ale czy do podjęcia tak prostej decyzji jak nie usuwanie popularnego banku z szybkich płatności potrzeba wiele wiadomości plus "reklama o nowym feature-normalnych przelewach zamiast szybkich płatności" na wykopie? Dobrze, że wkracza konkurencja bo monopol jest zły.
Witam, znów brak Nestbanku na liście. Zrobiłem sobie zakupy, a tu mi krzyczy, że blikiem mam płacić? Czy to jakaś kara za to, że kupiłem smarta na kolejny rok?
Czy znów ktoś sobie jaja z klientów robi, czy to tylko jakieś chwilowe?
Pozdrawiam fidziu23
Jak są prace w banku to on znika z listy.😁