anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak odpowiedzi sprzedającego przed zakupem

pp0404
#8 Zapaleniec#

Od 3 lutego zadaję sprzedającemu pytanie przed zakupem. Wykorzystałem czat, e mail, telefon. Nie dostaję odpowiedzi pomimo tego iż sprzedający nie ogłosił urlopu i loguje się każdego dnia do systemu. Ponawiałem prośby kilkukrotnie, niestety bez żadnego odzewu. Czy jest jakiś sposób aby pomóc w tym temacie? _ odpowiedzi są istotne do podjęcia decyzji o zakupie

nr oferty 17197531982

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

br.
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek  Ale ja nie biorę kasy za  udostępnianie gotowych rozwiązań.   Od tego ma Allegro własnych "expertów"  ba nawet pracują oni w "odpowiednich zespołach"

Czy to my mamy za nich myśleć ?

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@pp0404 gwarancja sprzedawcy ^^ 

oznacz moderatorów

c-mos
#8 Zapaleniec#

"Jesteśmy komisem GSM, dlatego faktury, które wystawiamy zależą w dużej mierze od pochodzenia towaru. Dla części produktów wystawiamy fakturę VAT 23% (np. do towarów nabytych bezpośrednio od dystrybutora lub innych firm), natomiast dla części produktów wystawiamy fakturę VAT marża (komisową) - gdy towar został nabyty od osoby prywatnej. Jesteśmy polską firmą i rozliczamy podatek wg przepisów polskiego prawa. Rodzaj wystawianej przez nas faktury wynika z odrębnych przepisów prawa polskiego. Wskazane informacje umieszczamy tutaj, gdyż regulamin serwisu zabrania umieszczania informacji o fakturze jak i o sprzedawcy w opisie przedmiotu. W przypadku chęci uzyskania dodatkowych informacji, prosimy o zadawanie pytań, jesteśmy do Państwa dyspozycji."

I co z tego że 9 lat na Allegro jak jedynie 9 pozytywów , 1 negatyw i 3 usunięte opinie w ciągu roku... w/g mnie szybciej wyegzekwuje się reklamacje na aliex... niż takiego sprzedawcy 😉

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@c-mos ma więcej kont 😉 

@br. Od tego ma Allegro własnych "expertów"  ba nawet pracują oni w "odpowiednich zespołach"

Wiesz moje pytanie powstało z obawy, że jeśli coś takiego stworzą ich eksperci to ... Dla tych od autorespondera nic się nie zmieni a połowa odpowiedzi napisanych przez sprzedawców zostanie uznana za automat xD 

oznacz moderatorów

Xzae
#7 Wielbiciel#

Witaj. Czy dobrze mi wyskoczyło że aukcja dotyczyła samsung z fold?
Rok temu kupiłem telefon od tego allegrowicza tylko że z jego innego konta... Telefon został zablokowany pod koniec marca, po weryfikacji wyszło że jest to własność orange. Po założeniu sporu,za namową allegro odesłałem i się zaczęło, chłop podał dane do wysyłki - paczka widnieje jako dostarczona a on upiera się że takiej paczki nie dostał,nie jest w stanie jej odebrać - chyba gra na zwłokę bo z tego co wyczytałem paczka powinna wrócić po 7dniach. Znalazłem jeszcze jego stornę [edycja] więc ostrzegam każdego kto chce kupić jakiś telefon od tego krętacza.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Xzae nie widzę na Twoim koncie zakupu od tego sprzedającego. Podaj mi nr zamówienia, chętnie zweryfikuję sprawę.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Xzae
#7 Wielbiciel#

Witaj. Nie widnieje ponieważ sprzedawca ma drugie konto pod nickiem UdaneZakupy45 a raczej miał bo po próbie wejścia na profil wyskakuje "

Nie znaleźliśmy sprzedawcy: UdaneZakupy45

Sprawdź czy nie zrobiłeś literówki lub przejdź na stronę główną."

40447020-f816-11ee-9042-99425d5760c8

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Xzae widze, że złożyłeś wniosek Allegro Protect - rozpatrzymy go. Proszę o cierpliwość. Wspomnę również, że podejliśmy działania wobec sprzedającego.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Xzae
#7 Wielbiciel#

Jak na razie jestem niemiło zaskoczony "działaniami" jakie podejmuje allegro. Za każdym razem  inna osoba reaguje, wydaje mi się że niektóre nawet nie zapoznają się z wcześniejszą treścią i załącznikami.
Coś czuję że zostałem strzelony na kasę i telefon.
Sprzedający każe odsyłać do punktu gdzie w sumie może sobie taka przesyłka bimbać tydzień,miesiąc a pewnie i rok - o ile tak sobie leży bo nie da się uzyskać żadnego potwierdzenia poza dostarczeniem na podany adres, ba może nawet już telefon ruszył do kolejnego frajera...
Jedynie żałuje że nie zablokowałem telefonu hasłem po przywróceniu ustawień fabrycznych, ale pewnie i na to jest jakiś sposób więc by to wiele nie dało.

oznacz moderatorów