anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 990 ODPOWIEDZI 1 990

utherpendragon
#8 Zapaleniec#

proste 2 pytania:

kiedy skończą się te testy i użytkownicy będą mogli przeglądać oferty tak jak im wygodnie?

czy ktoś w końcu powie **piiip**ie, który wymyślił usunięcie przycisku rozgrupowania, co ludzie myślą o tym poronionym pomyśle?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ayo80 ,, z czasem ,, to odejdą sfrustrowani klienci , a za nimi sprzedawcy , zyska tylko Wasza konkurencja .

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#
  • @ayo80  zdanie klientów nie jest dla was ważne macie je gdzieś taka jest prawda  , i tak robicie swoje , po co piszesz nieprawdę ,do was nigdy nie dotrze użytkownicy chcą mieć możliwość rozłączenia ofert a wy wszystko robicie na siłę żeby uszczęśliwić użytkowników nie tędy droga ,prowadzicie jakieś durne testy z których nikt nie jest zadowolony . 
  • Rozumiem że już tak pozostanie na stałe , 
oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

@ayo80 "To test, z którego nie można się wypisać" - przecież pisaliście w innym wątku że test potrwa do końca maja czy czerwca. Dlaczego więc trwa nadal? No i czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego skoro tak wielu użytkowników NIE CHCE łączenia ofert, usunęliście nawet przycisk który  pozwalał na ich rozłączenie? Komu ten przycisk przeszkadzał? Przecież jeśli znajdzie się ktoś komu zależy na łączeniu ofert to je sobie połączy, a ci co nie chcą łączenia to mogą sobie rozłączyć. Czy ten przycisk zajmował aż tyle miejsca na ekranie że nie można było go zostawić????

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@resistdj to prawda, ale test wypadł pozytywnie. Dlatego od 1 lipca zwiększyliśmy % w teście, w którym kupującym domyślnie wyświetlamy listę produktów, również w wersji, w której nie wyświetlamy przycisku [rozłącz te same oferty]. Mówiąc wprost: zwiększamy grupę kupujących korzystających z elementów produktyzacji, które obecnie wyświetlamy na Allegro.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

@ayo80  "test wypadł pozytywnie" - któż to Pani takich bajek naopowiadał? Sądząc po ilości wręcz oburzonych użytkowników, można śmiało twierdzić, że zdecydowana większość jest niezadowolona.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Pozytywnie? Bareja by ze śmiechu zdefektował przecież. Jak ignorancko trzeba podchodzić do tematu żeby tak stwierdzić? Ile pozytywów Pan/Pani naliczyła w tym 33-stronicowym wątku?

MKOCISZE
#8 Zapaleniec#

Jak została przez Państwa zmierzona ta "pozytywność"

oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

@ayo80  Proszę pierwszy z brzegu przykład, pokazujący łatwość i czytelność w znalezieniu tego co się szuka po przymusowym włączeniu łączenia ofert. Takich przykładów są tysiące albo i więcej. Ten system po prostu nie działa i nie będzie działał. Znalezienie czegokolwiek wiąże się obecnie z mozolnym przeszukiwaniem mnóstwa syfu, który nijak ma się do tego co ma być w danej ofercie. Kolejny przykład, szukałem gniazdek ściennych, po znalezieniu tego co mnie interesuje klikam PORÓWNAJ xxxxx ofert, po wejściu w te oferty może 1/4 to było to co miało być, pozostałe 3/4 to zupełnie inne, często nie związane w ogóle z tym produktem oferty. Jaki jest więc sens przymuszania użytkowników do czegoś czego ewidentnie nie chcą bo to po prostu nie działa????DJM.png

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@resistdj to jest akurat inny test. Tutaj chcemy sprawdzić, czy klienci, którzy wyszukali już przedmiot, będą zainteresowani ofertami do niego podobnymi niekoniecznie należącymi do siebie. Zależy nam, by pokazać klientowi szeroki asortyment dostępny na Allegro, tak aby mógł w łatwy sposób, znaleźć najlepszą dla siebie ofertę,  z takimi warunkami, które są dla niego optymalne np. cena, dostawa.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

@ayo80 Czy to, że produkt który jest błędnie przypisany do oferty uważacie jako test? Wg mnie i pewnie wszystkich innych, jeśli przycisk "PORÓWNAJ xxx OFERT TEGO PRODUKTU" twierdzi że po jego kliknięciu znajdę TE SAME produkty, to tam powinny się znaleźć, a nie stos błędnie połączonych zupełnie innych towarów. 

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@resistdj Jeśli zauważysz, że którykolwiek z produktów zawiera nieaktualne lub błędne dane, to zgłoś błąd w produkcie, zgodnie z tą instrukcją.  Dziękuję za Twoje zaangażowanie.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

resistdj
#10 Popularyzator#

@ayo80  1. Zgłaszałem wielokrotnie ofertę błędnie połączoną z katalogiem. 

2. Takich ofert są tysiące jak nie miliony więc musiałbym spędzić kilka lat by wskazać wam wszystkie oferty, pod warunkiem że przestałyby pojawiać się kolejne, co jest nierealne. 

3. Mimo że wielokrotnie wskazywałem wam gdzie są oferty błędnie połączone z katalogiem, ani razu nie zostało to poprawione, a oferty nadal widnieją pod błędnymi produktami, co świadczy o tym, że nikt się tym specjalnie w Allegro nie przejmuje. 

4. Pojawianie się ofert pod złymi kategoriami również zgłaszałem wam wielokrotnie, do dnia dzisiejszego można znaleźć te same produkty które wam wskazywałem kilka miesięcy temu, w tych samych błędnych kategoriach.

Wasz brak reakcji na zgłoszenia, pozwala sądzić że macie gdzieś to że jest bałagan a przycisk "zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem" jest tylko po to by był, tak dla jaj, bo nie widać żadnych zmian od miesięcy. Rozumiem, że Allegro to obszerny serwis i macie z pewnością mnóstwo różnego rodzaju zgłoszeń, ale skoro kilka miesięcy temu zgłosiłem coś co ewidentnie nie jest we właściwej kategorii, bądź jest ofertą źle powiązanyą z danym produktem, a widnieje nadal bez zmian, to ktoś jest odpowiedzialny za olewanie "pomocy" użytkowników. To że zdanie użytkowników macie gdzieś to już wiemy, jednak coraz bardziej odnoszę wrażenie, że Allegro Gadane nie powstało po to by użytkownicy współtworzyli Allegro i kierunek jego rozwoju, a jedynie po to, by we w miarę łagodny sposób przyswajać użytkownikom wizję artystyczną kogoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia i realizuje pomysły kompletnie nie przemyślane, tylko po to, by było widać jakiekolwiek efekty jego pracy, nie ważne że bezsensowne i irracjonalne, ważne by cokolwiek się zmieniało, kierunek zmian nie ważny. 

oznacz moderatorów

witus31
#8 Zapaleniec#

Allegro Gadane stworzyli tylko po to by stwarzać pozory że słuchają i biorą pod uwagę opinię użytkowników allegro.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

Jeśli ktoś nie zrozumiał to tłumaczę słowa @ayo80 : nie radzimy sobie z ilością błędów dlatego waszym obowiązkiem jest ich raportowanie ( wykonywanie pracy za nas)....  No chyba że to nie jest wasz katalog za który odpowiadacie?🤔

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

MKOCISZE
#8 Zapaleniec#

Dobre....tylko ja jako wieloletni użytkownik i dość już dorosły chciałbym być traktowany poważnie i co ważne żeby szanowano mój czas tj. jeżeli chcę kupić np. gniazdko to szukam tylko gniazdka i nie mam czasu ani chęci na oglądanie szerokiego asortymentu dostępnego na Allegro.

oznacz moderatorów

pattymatheson
#9 Pomysłodawca#

Co oznacza "wyszukali już przedmiot"? Przecież w obecnej sytuacji nie ma czegoś takiego, bo jak ktoś raz zauważy, że bzdury są w tym katalogu, to będzie klikać wszystkie "produkty" aż znajdzie, albo odpuści, a jak ktoś nierozgarnięty, to nie zauważy, że go w konia robicie i kliknie pierwsze lepsze. Wprowadzacie tornado na wysypisko śmieci i liczycie, że samo się stworzy cokolwiek.

oznacz moderatorów

altsystem
#7 Wielbiciel#

Jak grupowanie wejdzie na stałe, to ja się wypisuję - już i tak zaczynam więcej kupować u konkurencji właśnie przez ten szczegół. Jeszcze do niedawna tylko na koncie prywatnym miałem grupowanie a teraz i na fimowym jest aktywne! Tragedia i dodatkowe nerwy, których i tak wszyscy mamy pod dostatkiem!  Niech grupowanie jest na prywatnych kontach a na firmowych niech zostanie możliwość wyboru!

oznacz moderatorów

JohnnyKnoxville
#9 Pomysłodawca#

Wszystko wskazuje na to, że i ja się z tego wypiszę, bo zaczyna mnie wkurzać i to bardzo. Bo uważam, że każdy z Nas, powinien mieć wybór. I mam nadzieję, że spadniecie w końcu z rowerka.

BTW - już zrezygnowałem z allegro pay. Spłacę do końca i definitywnie usuwam konto

oznacz moderatorów

MKOCISZE
#8 Zapaleniec#

dlaczego w tym "teście" są faworyzowane sklepy i często z drogimi ofertami i one wyświetlane w pierwszym oknie? a może taki "test" w którym będą wyświetlane najtańsze oferty (po prostu tj. wszystkich sprzedających) i sprawdzicie Państwo reakcję klientów.....

oznacz moderatorów