anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 996 ODPOWIEDZI 1 996

JohnnyKnoxville
#9 Pomysłodawca#

I jeszcze szczytem głupoty, jest to, że po rezygnacj ze smarta, mrożą zwrot pieniędzy (nieco ponad 50 złotych) na dwa tygodnie! Ta kasa, powinna zostać zwrócona bezzwłocznie!

oznacz moderatorów

Ciastofarsz
#9 Pomysłodawca#

Gdzie mogę rozłączyć produkty podczas wyszukiwania? Czy allegro już permanentnie zmieniło tę opcję? Wiem, że ostatnio coś kombinowało bez mojej zgody i jakieś testy robili (gdybym nie zapytał to bym nie wiedział, brawo allegro...) nie korzystałem wtedy z allegro bo bardzo mi nie leżała ta zmiana. Niedawno wróciłem do zakupów tutaj ale widzę, że za przedmioty cyfrowe nie można już płacić kuponem xddd teraz znowuż to.. chyba zostanę na **piiip** na dłużej. Czekam na odpowiedź za którą z góry dziękuję bo już nie wiem czy palić wroty z allegro na stałe? Btw. Allegro jest zalane chińszczyzną. Wchodzimy w oferty, wyniki wyszukiwania to kilka tysięcy, zaznaczamy  dostawą za 3 dni i ofert robi się kilkaset. Allegro! Serio? Perma ban się u mnie szykuję... A benefity zacznę wydawać na basen a nie tutaj. Bardzo szkoda baaaaardzo

oznacz moderatorów

Ciastofarsz
#9 Pomysłodawca#

To co wykropkowali to Ee b a y

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Sądząc po spadku zamówień na części samochodowe u mnie, inni też poszli kupować gdzieś indziej. Nie tylko kupujący palą wroty. Sprzedający lada chwila też. Tu już się nie chce handlować.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

JohnnyKnoxville
#9 Pomysłodawca#

Ciastofarsz - olej lollegro ciepłym moczem. Ja rezygnuję z konta z dniem 19.08. Wtedy dostanę kasę, pospłacam lollegro pay i bajo, bo skoro ini mają gdzieś Użytkowników i nieliczą się z Ich zdaniem, to ja też mam ich gdzieś. Zarobi konkurencja, bo lollegro też pewnie ma jakąś prowizję od sprzedaży.

oznacz moderatorów

Jarekp148
#7 Wielbiciel#

jestem zalogowany i oglądam właśnie oferty w zakładce magnetofony szpulowe, licznik pokazuje 546 ofert a ja mogę obejrzeć tylko 120 na dwóch stronach jak się wyloguje i przeglądam anonimowo to widzę jedenaście stron i wszystkie oferty. O co chodzi czy to ja robię coś nie tak?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To efekt "rozłącz oferty".

oznacz moderatorów

Jarekp148
#7 Wielbiciel#

czy da się to jakoś naprawić czy to już tak będzie zawsze?

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Jarekp148 testujemy różne opcje wyświetlania listy wyszukiwania. Nie jest to błąd czy wina aktualizacji. Jest to test, z którego nie można się wypisać. Po jego zakończeniu będziemy wyciągać wnioski przed ewentualnymi dalszymi wdrożeniami w tym zakresie.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WAMPIREZ
#9 Pomysłodawca#

Aaa czyli kit że kupujący i sprzedający się wściekają , dodanie opcji rozłącz lub jej pozostawienie jest nie do ogarnięcia przez informatyków allegro. I tak już od miesięcy test sobie trwa a problem jest coraz większy. U mnie dzisiaj też opcja rozłącz zniknęła , znalezienie interesującego przedmiotu to mordęga , trzeba się wylogować żeby to wyglądało normalnie i dąło się korzystac . Ale fajnie jest tak mieć użytkowników w d....

oznacz moderatorów

PaniBeata
#10 Popularyzator#

Aby to ominąć trzeba zaznaczyć "szukaj też w opisach ofert", wtedy wyszukiwarka nie grupuje ofert i wyświetla jak dawniej, nawet gdy jest się zalogowanym. Ale coś za coś, w wynikach wychodzą też inne "niechciane" ofery i trzeba to odsiewać. Mimo tego, jak dla mnie, to i tak lepsze niż te pogrupowane wyniki.

oznacz moderatorów

Jarekp148
#7 Wielbiciel#

Jeśli można podpowiedź gdzie jest to  "szukaj też w opisach ofert"

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Jak zaczniesz pisać w szukajcie na apce, to na samym dole jest takie coś gdzie jest napisane "wszystkie kategorie", "tytuły ofert". Rozwiń to i tam jest opcja szukania w tytułach i opisach.

To na desktopie. Na przeglądarce mobilnej i apce instrukcje poniżej:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/sposob-na-uposledzona-wyszukiwarke/td-p/8...

Jarekp148
#7 Wielbiciel#

Dzięki ale to też mi chyba ukradli.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Kurde, sorry, wkleiłem instrukcję do apki. xD

Na desktopie zacznij coś pisać w szukajce i tam się pojawi ptaszek do zaznaczenia "szukaj też w opisach ofert".

Jarekp148
#7 Wielbiciel#

Dzięki Ci o Zbawco, znów jestem w domu. Żona znowu będzie zła że kupuje sprzęt.

oznacz moderatorów

PaniBeata
#10 Popularyzator#

a.jpg

oznacz moderatorów

Tasiorsa
#9 Pomysłodawca#

@ayo80 Czy testy zakończą się dla wszystkich w tym samym czasie czy nie koniecznie? Pytam bo odliczam do tego dnia. Z moich obserwacji - jak znasz konkretny model sprzętu który chcesz kupić to się przemęczysz i znajdziesz, ale jak np szukasz perfum na prezent w kwocie do 200 PLN i nie wiesz co byś chciał to jest dramat żeby znaleźć cokolwiek i żeby móc sobie porównywać. Ostatnio szukałem herbaty - takiej którą okresowo kupuje. W wyszukiwarce nie znajdywało wcale - przez historię zakupów była dostępna. Generalnie to niedopracowane i kulawe rozwiązanie i jak musi to powinno zostać jedynie w formie opcji.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Tasiorsa nie znam dokładnego terminu zakończenia tego testu. Na pewno będziemy z niego wyciągać wnioski.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PresidentJackson
#9 Pomysłodawca#

Jedyne co potraficie, to wyciągać błędne wnioski. Bo to, co można o Was powiedzieć, to to, że nie liczycie się ze zdaniem - zarówno oferentów zamieszczających ogłoszenia na platformie, jak i osób kupujących.

Gdybyście wsłuchiwali się w głosy WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW, zauważylibyście już na samym początku wprowadzenia "testów tego udogodnienia" ostry sprzeciw. A tak to macie w głębokim poważaniu Użytkowników, pisząc tylko "słodki korporacyjny bełkot", który sami kupujecie. Nie zauważacie, że większość Użytkowników już dawno nie kupuje tej Waszej "oklepanej bajeczki".

Staczacie się po równi pochyłej. Z kolei Wasze tłumaczenia są mętne i pokrętne.

oznacz moderatorów