anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 058 ODPOWIEDZI 2 058

petinek_pl
#12 Orędownik#

@w_kiwi Jest to opisane niedokładnie? Przy wyszukiwaniu oferty- wyświetlacie tylko 1 ofertę od sprzedającego którego wybraliście a resztę można zoabczyć tylko jeśli się kliknie "Porównaj oferty". To jest faworyzowanie wbrew zasadom rynkowym. Wszystkie oferty powinny byc widoczne. Wbrew pozorom jest wielu ludzi którzy tam nawet nie wejdą.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@petinek_pl W widoku produktowym wyświetlony zostaje wyłącznie reprezentant produktu, czyli top oferta. 

Podczas wybierania top oferty bierzemy pod uwagę czynniki, o których piszemy tutaj: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/jak-wybieramy-top-oferte-czyli-reprezentanta-produktu-MRM6ak7GW... 

Jeśli nie chcesz korzystać z widoku produktowego, to kliknij "rozłącz te same oferty": 

ko_alka_0-1706605077308.png

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

nawet nie wiecie jakie to napędzanie bata samemu sobie - dowiecie się z czasem dlaczego 🙂

Walka cenowa zawsze kończy się destrukcję sprzedających 🙂 

Także patrzyłem na mój produkt - oczywiście nie jest widoczny - a top oferta oczywiście jest ta z najniższa ceną 🙂 

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

fajny przykład jak to działa bo właśnie szukałem do domu :

https://allegro.pl/oferta/kapsulki-prania-bialego-ariel-mountain-spring-72s-14061889076 

TOP : Gwarancja Najniższej Ceny ! - PORÓWNAJ 62 OFERTY TEGO PRODUKTU   - i masa tańszych

To jak to to działa ? 🙂 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

Jak zawsze nie jest to odpowiedź na to co napisałam standard allegro. Bez komentarza. Promujecie wybranego sprzedawce i tyle, wbrew zasadom rynkowym.

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

tak w ogóle od kiedy ten "system" łączenia funkcjonuje na Allegro +- ? 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Butiktalulla Od jakichś 3 lat 

oznacz moderatorów

tactical_2005
#7 Wielbiciel#

Nie to jest nie prawda, do tej porry była możliwość na belce na górze teraz jej nie ma , oferty są polączone w jakieś dziwne zbiory, po kilka. To jest do **piiip**, i nie mów że od 3 lat bo komu ty to mówisz ?

oznacz moderatorów

witus31
#8 Zapaleniec#

Niestety prawda. Od około 3 lat była możliwość łączenia tych samych ofert ale był też przycisk rozłącz. Teraz nie ma tego przycisku i go nie będzie - w tym problem.

oznacz moderatorów

Tom030786
#7 Wielbiciel#

właśnie w tym problem że tego przycisku ''rozłącz oferty'' nie ma

oznacz moderatorów

czajan101
#7 Wielbiciel#

przeciez tego przycisko rozłącz >>>NIE MA<<<< u zwykłych użytkowników, i tu jest cały problem.

Nie możemy tego rozłączyć, to jest problem wszytkich ktorzy tu pisza. Przez to robi się młyn.

alle.jpg

oznacz moderatorów

Client:45824277
#8 Zapaleniec#

Nie da się rozłączyć ofert - allegro testuje nowy wygląd - i bezczelnie nas zwykłych użytkowników oszukuje.

Jeśli tylko kupujesz musisz założyć nowe konto i liczyć że szybko nie włączą Ci na siłę tego widoku.

Jeśli sprzedajesz - to zacznij szukać innej platformy.

Z tym nowym widokiem szukam płyt głównych do komputera - tylko licytacje około 307 wyników - a uwaga wyświetla się tylko około 30. Co z resztą muszę szukać z innego konta i z innego kupować ale beż opcji smart - bezczelne złodziejstwo.

Walka z allegro to walka z wiatrakami - o co mam ich pozwać smart kosztuje około 50 zł szkoda się o to sądzić a jak nie podoba mi się wygląd serwisu - zawsze można wybrać konkurencje.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:45824277 1 października 2024 r. będą to mieli wszyscy obowiązkowo 🙂

kliknij to nie będzie połączone 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

JohnnyKnoxville
#9 Pomysłodawca#

Client - ze smarta można zrezygnować. Zwracają kasę. Trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość, bo trwa to 2 tygodnie. Co jest dla mnie kolejnym szczytem głupoty (ja ze smarta, zrezygnowałem 8 sierpnia. Jutro pospłacam co mam pospłacać i zamykam definitywnie konto). 

oznacz moderatorów

toMCioPP
#12 Orędownik#

Jestem na tej samej drodze. W zasadzie sprzedaż umiera niezależnie od serwisu handlowego, w stosunku do poprzedniego roku dziadostwo i katastrofa, a kupuję na tyle rzadko, że bez problemu dostanę te rzeczy w podobnej cenie stacjonarnie, ewentualnie u Azjatów, bez pośredników, bez uszczęśliwiania mnie na siłę na różnorakie sposoby.

oznacz moderatorów

PresidentJackson
#9 Pomysłodawca#

Mam takie spostrzeżenie: czy i u Was też zmienił się sposób wyświetlania konkretnej oferty? Mam na myśli sytuację, w której opis nie mieści się na stronie i trzeba kliknąć w opcję "Rozwiń opis". Ostatnio zauważyłem, że opis nie rozwija się do dołu, tylko wyskakuje okno z boku. O co to chodzi, co to za kolejne kretyńskie "udogodnienie" ze strony Allegro?

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Tak, to kolejne "udoskonalenie". Aktualnie, to się nawet przycisk do rozwinięcia opisu nie ukazuje u mnie. Mogę se obrazki pooglądać jeszcze.

Spece, geniusze, tytani Polskiego e-commerce! xD

Coraz mniej przycisków! Usuńmy wszystkie!

A z innej beczki, szybko zaczęło być widać spadek ilości ofert w mailingu z moich subskrybowanych sprzedawców (przynajmniej u mnie). Z jednej strony martwi, z drugiej cieszy. 🙂

JohnnyKnoxville
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Lollegro pay spłacone, zamykajcie konto. Decyzja nieodwołalna.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@JohnnyKnoxville to już nie dasz panu szefowi allegro zarabiać na sobie?

No nie ładnie !!

"36 mln zł (31,2 mln zł w 2022 roku) - tyle zarobił w minionym roku zarząd Allegro. Roy Perticucci, prezes firmy, otrzymał 10,26 mln zł i było to wynagrodzenie wyższe aż o 325 proc. względem ubiegłego roku (2,42 mln zł od września do grudnia 2022)"

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Dodamy, że ten ekspert utopił A z USA jako zarzadzający w Europie Środkowej i Wschodniej (wielki sukces ostatnie miejsce wśród marketplace), wcześniej zarządzał siecią hipermarketów i supermaketów TE z UK w naszej części Europy, tak tej samej którą tylko najstarsi górale pamiętają, bo z hukiem padła. Więc "ekspert" dostaje kasę na wykończenie Allegro.  

oznacz moderatorów