Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Aaaa czyli już nie ,,cenimy wasze zdanie'' tylko DECYZJA BIZNESOWA . Ok miło że szanujecie swoich użytkowników. Bardzo.
Kolejny dzień na minusie - trafna ta "decyzja biznesowa". Wasz zarząd nawet sklep z wodą na Saharze doprowadziłby do bankructwa
Dziś hit klient dzwoni, że prosi o szybką wysyłkę towaru. Jak się okazało klient kupił u innego sprzedawcy, a był pewny, że dokonał zakupu w naszej firmie. Sugerował się "miniaturkami" bo kupuje u nas regularnie. Niestety dosyć , że mamy katalog to jeszcze inni sprzedający kopiują całe opisy słowo w słowo. Na to własnie pozwala allegro.
Pomijam już fakt, że produkty, które u nas bardzo dobrze się sprzedawały, nagle po prostu przestały rotować. W "starej" wyszukiwarce są bardzo wysoko pozycjonowane w nowej natomiast sam nie mogę znaleźć własnych ofert. Dodatkowo większość produktów o róznych parametrach jest wrzucane w jeden katalog. To jest niewyobrażalne. Czasami przedrostki i przyrostki mają znaczenie szanowne allegro, wy wje.....e wszystko w jedno. Klienci dzwonia, gubią się, nic nie mogą znaleźć. Sprzedaż siada, bo Wasza nowa wyszukiwarka sortuje po Bóg jeden wie jakich kryteriach. Najtańsza oferta, z szybszym czasem realizacji potrafi być niżej pozycjonowana. Nic z tego nie rozumiem. 2 miesiące temu spławiliśmy marketingowca z innej konkurencyjnej platformy handlowej, ale dziś postanowiliśmy, że wrzucamy tam nasz asortyment, a w zasadzie to pracownicy tej platformy to zrobią. Dla nas żadny koszt, a jak zdecyduję się na taki krok więcej sprzedawców i chociaż minimalnie zysk Wam zacznie uciekać, może pójdziecie po rozum do głowy. Nie znam osobiście nikogo kto z tej zmiany jest zadowolony. Nawet promowanie ofert traci sens , bo to przepalanie pieniędzy, i tak widoczne jest to co algorytm sobie wybierze. Jestem ciekawy tych dodatkowych 6 mln transakcji. Jeżeli wg. Waszych wyliczeń 70% klientów jest zadowolonych to super. Mam nadzieję, że zwiększą koszyki zakupowe na tyle, aby się Wam cofnęło za te 30% podirytowanych. Ja już zrezygnowałem z zakupów tutaj, nie będę tracić pół godziny aby cokolwiek znaleźć. Wolę dorobić Waszą konkurencję czy to tą polską czy też zagraniczną. Wysyłkę też mam darmową i to bez wykupowania jakichkolwiek dodatkowych abonamentów. Ceny są również niższe średnio 10% . Nie można kruczowo trzymać się jednego, jeżeli druga strona ma Cię w pupie 🙂
Nowy widok (łączenie po EAN), katalog (który daje im prawo przejąć zdjęcia i opisy, ale za niego nie chcą odpowiadać - setki tysięcy kretyńskich zapisów) oraz domyślne sortowanie (na dole listy ofertowej) którego działanie polega na wywalaniu na tył listy wszystkich małych i niechcianych. TO JEST **piiip**ERKA, a nie portal.
A kto zatrudnia człowieka, którego "decyzje biznesowe" powodują falę negatywu i bunt klientów:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.allegro&hl=pl&pli=1
Ten "ktoś" czyj biznes reprezentuje? Bo na pewno nie Allegro
Do meritum wciskam sobie szukaj po popularności i nie widzę kiedy oferta się kończy i ile osób licytuje(dopóki nie kliknę w oferte). Fatalna zmiana ?? Czy może ja przeoczyłem funkcję która pozwoli przełączyć na normalny widok ??
a to drugi widok 🙂
To wynik działań Allegro, dla naszego dobra- tak ma być.
Świetnie to będę jednym z tych który na razie odpuści sobie allegro bo czas wyszukiwania ofert które mnie interesują wydłuża się znacznie. Brawo Allegro !!
🤗
ja podobnie, kase mogę wydać wszędzie a smart mi sie kończy wiec jest ok 🙂
Zacznij się przyzwyczajać, albo odejdź. Taka jest polityka allegro i mają cie w dupie, mnie też i każdego kto uważa to za nieczytelne beznadziejne itd.
Ja już to napisałem na linkedin. Trzymam kciuki za ogromny spadek przychodów, zwolnienie kilku managerów, co wymyślili/zaakceptowali ten pomysł i powrót do starej wyszukiwarki.
Nowa traci sens przy wyszukiwaniu najtańszych ofert przy sortowania najniższa cena za sztukę, przy szukaniu okazji ze zwrotów z **piiip**a, przy szukaniu jakiś niestandardowych produktów, gdzie pod tym samym numerem ean mamy mydło i powidło (typu małe panele fotowoltaiczne). Ja zamiast szukać na allegro zaczynam szukać na **piiip**ie i **piiip**s, bo pomimo iż ich wyszukiwarki ssą, to są lepsze od tej nowej allegro.
Dodałbym jeszcze, czy nie warto zwrócić uwagi Uokik, bo według mnie przy bardzo mocnej pozycji allegro (nie wiem czy formalnie można to nazwać monopolem) taka polityka nie ogranicza praw konsumenta, ze względu na utrudnienia w znajdowaniu najbardziej atrakcyjnych ofert. Czy ktoś już składał zawiadomienie?
Nikt Ci nie odpowie czy składał czy nie, jeżeli czujesz tak zrób to od tego są te organy. Przychody nie spadną, bo tak jak ktoś pisał 15 stron wcześniej, teraz żeby być w czołówce trzeba pakować pieniądz w Adsy + Promowanie + Wyróżnienia, koszty przenieść na klientów. A przy mniejszej konkurencji (bo ktoś przecież odpadnie), większa sprzedaż z "dopalaczami", tutaj wszystko będzie się zgadzać.
Ale jest sukces Allegro: gorszej wyszukiwarki na pewno nie znajdziesz. Hasło reklamowe: mamy miliony produktów, ukrytych lub niedostępnych, ale podsuniemy klika które chętnie kupisz! Wow to jest decyzja biznesowa. Co za menager, co za zmysł i intuicja. Spadki giełdowe, artykuły negatywne na mediach, gigantyczny przyrost negatywnych ocen aplikacji itd. itp. Geniusz, Panie Geniusz!
Są już blisko swoich minimum w 5-latce, ale trzeba przyznać wytrwale dążą do podłogi;) Geniusz Panie, Geniusz
Gigant, monopolista, wielka firma...18 spółka giełdowa🙈🙉🙊 (parę dni temu 15).
Najmocniej przepraszam Football-stock nie wiem jak tutaj odpowiadać. Ej dzwońce z allegro, przewróćcie stary widok chociaż w kategorii przemysł bo obecne wyszukiwanie powystawowych sprzętów przemysłowych lub elektrod, wierteł, tarcz do cięcia to jakaś totalna porażka. To grupowanie albo pomija istotne dla mnie wyniki wyszukiwania albo sprzedawcy uciekli z platformy...