Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
On trwa do dzis. Tysiące niezadowolonych Sprzedawców, Kupujących a Wy głowy w piasek bo tak jak Unia, wiecie lepiej co dla nas jest dobre 🙂
Macie wy może jakiegoś programistę w zespole? Bo z twojej sugestii wynika, że same dzieci, bezradne jak przedszkolaki tam pracują. Nie wiem ilu tzw. programistów liczy wasz korpo-zespół, ale jeden Yahoo na początku całe allegro ogarniał i działało jak marzenie.
No na pewno mają, ale troche to im współczuje, przychodzisz do roboty i codziennie dowadujesz się że jest inna decyzja i co innego na 1 miejscu xD
I jak udał się eksperyment? 😄
Korzystajcie dopóki działa:
Aby automatycznie dodać tekst &description=1 do każdego adresu URL strony Allegro w przeglądarce Firefox, można użyć rozszerzenia przeglądarki o nazwie „Tampermonkey” lub „Greasemonkey”. Te rozszerzenia pozwalają na tworzenie i instalowanie skryptów, które mogą modyfikować strony internetowe.
Kroki instalacji i konfiguracji:
Zainstaluj Tampermonkey:
Otwórz sklep z dodatkami Firefoksa i wyszukaj "Tampermonkey" lub "Greasemonkey".
Zainstaluj wybrane rozszerzenie.
Napisz skrypt: Po zainstalowaniu Tampermonkey pojawi się ikona w pasku narzędzi przeglądarki. Kliknij ją i wybierz "Utwórz nowy skrypt".
Dodaj kod skryptu: W nowo otwartym oknie wklej poniższy skrypt:
javascript
// ==UserScript==
// @name Allegro URL Modifier
// @namespace http://tampermonkey.net/
// @version 1.0
// @description Dodaje &description=1 do URL na Allegro
// @author Your Name
// @match *://allegro.pl/*
// @grant none
// ==/UserScript==
(function() {
'use strict';
const url = new URL(window.location.href);
if (!url.searchParams.has('description')) {
url.searchParams.set('description', '1');
window.location.replace(url);
}
})();
Zapisz i uruchom:
Zapisz skrypt klikając "Plik" > "Zapisz".
Teraz, przy każdym wejściu na stronę Allegro, do adresu zostanie automatycznie dodany parametr &description=1, jeśli nie jest on już obecny.
Skrypt działa, sprawdzając, czy parametr jest obecny w URL. Jeśli nie, dodaje go i przekierowuje do nowego adresu.
Co z tego że testujecie? Nikt tego nie chce. Wystarczy chyba ilość komentarzy tutaj by się dowiedzieć jaki to był strzał w stopę.
To że oferty sponsorowane zawsze były na górze ludzie wiedzą od dawna. Szukacie innych sposobów żeby mniej doświadczeni użytkownicy wybierali mniej korzystne oferty? Wszystkie zakupy z ostatnich dni kosztowały mnie nieporównywalnie więcej czasu niż zwykle. Ludzie korzystają z allegro bo miało dokładne wyszukiwanie i pozwalało kupić to co się chce a nie to co wy chcecie żeby ktoś kupił. Stosując tak agresywne zmiany godzące w dobro klientów nie dziwcie się jak ludzie będą odchodzić do konkurencji gdzie wyszukiwanie jest podobnie chore ale chociaż co jakiś czas mają świetne promocje. Już teraz prime jest tańszy i ma wiele innych dodatków względem smarta.
To jest Polska, tu każdy chce kupić tanio, szybko i móc samemu decydować. To jedyne powody dla których macie nadal czołowe miejsce na rynku. Bojąc się zachodniego konkurenta sami odpychacie klientów w jego stronę stając się podróbką z gorszymi warunkami.
Allegro "wybiło sie" na małych, prywatnych aukcjach, ponad 20 lat temu. Było przejrzyste, proste, prowizje normalne. "Madrzy ludzie" zaczęli wprowadzać zmiany, na "lepsze bardziej przejrzyste" . Teraz w ogóle jest do 4 liter. Powinny wrócić komentarze NEGATYWNE, wystawiane przez sprzedających- kupi, nie płaci i zero info. Nic nie odpisuje. Powinna wrócić tez czarna lista. Kupujący powinien decydować o tym a nie **piiip**. Tu tyczy się prowizji np w modelarstwie ponad 12 %, rozbój w biały dzień, białe kołnierzyki mało maja pieniędzy? Połączyć allegro z allegro lokalne, teraz trzeba przeglądać dziesiatki stron, czas tracić i nic nie znaleźć. Wrócić do wyglądu z września, gdzie było przejrzysto.
Pap "Wśród spółek o największej kapitalizacji najmocniej zniżkuje Allegro. Spółka już w czwartek straciła ponad 11 proc., a obecnie jej kurs idzie w dół o ponad 3 proc. i znajduje się na poziomie najniższym od połowy kwietnia 2024 r." lepiej nie będzie. Mnie też już się nie chce ofert przeglądać a uwielbiałem Wasz serwis.
Jak obecnie wyłączyć łączenie ofert? Kiedyś było do góry nad ofertami rozłącz podobne oferty, teraz tego nie widzę a jest to mocno irytujące w wyszukiwaniu.
To są testy nowej wyszukiwarki, na które allegro zapisało Cię bez Twojej zgody i wiedzy. Potrwają do 30 kwietnia i serwis nie zamierza nikogo z nich wykluczać.
Musisz wypisać się sam prostą sztuczką:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/czy-to-kolejna-awaria-wyszukiwarki-allegro...
Od około 2 tygodni zaobserwowałem wadliwe działanie wyszukiwarki Allegro. Zgłosiłem to do obsługi Allegro ale jak zawsze odpowiadają że wina nie leży po ich stronie lub w ostatnich odpowiedziach tłumaczą że tak ma działać. No 10 lat tak działała jak teraz i ja tego nie zauważyłem 🙂 Czasami bywa że cała jedna strona odpowiedzi to całkiem inne przedmioty.
Zalecają żebym wpisywał frazę w cudzysłowie. Ok. Tylko jak ja to mam ogłosić kupującym, żeby szukali nazwy przedmiotu w cudzysłowie? Może jakieś ogłoszenie na 1 stronie Allegro dam?
Pytanie do innych sprzedawców:
1. Czy wasz asortyment jest wyszukiwany poprawnie? Proszę zadajcie pytanie o wasz przedmiot i wyfiltrujcie od najtańszego. Czy to taki przedmiot jak pytacie?
2. czy Allegro może ograniczyć funkcjonalność konta sprzedawcy, blokując mu możliwość poprawnego wyszukiwania i filtrowania listy? Pytam bo dzisiaj zauważyłem jakieś zmiany w wyszukiwanym przedmiocie. Zniknęło kilka niewłaściwych przedmiotów które pokazywały mi się od 14 dni. Wygląda jakby było mniej niewłaściwych przedmiotów.
Bardzo proszę sprzedawców o opinię bo dokładam niepotrzebnej pracy, a Allegro tłumaczy mi że tak ma być . Matrix normalnie...... Tylko że tak nie było !!!
@eland24 Twoje wyszukanie, niekoniecznie musi się pokrywać z wyszukiwaniem kupującego, często różne algorytmy, ustawienia czy dopasowania inaczej pokazują 😞
Wielu ma w kwietniu testy gdzie takie same oferty są połączone na stałe więc na dziś jest taki bałagan że pewnie samo allegro nie wie co i jak się wyświetla 🙂
A kliknąłeś na dole ?
Tak kliknąłem "sortuj bez dopasowania". Niestety cała strona to przedmioty z innej bajki. Jest taki bałagan że ta wyszukiwarka jest bezużyteczna. W najbliższych dniach postaram się sprawdzić jak to wygląda na innych kompach, nawet tych spoza mojej firmy.
Najgorsze jest to że nikt z obsługi Allegro nie powiedział o jakiś problemach tylko tłumaczą mi ze to ja mam zwidy. No prawie już do lekarza po psychotropy się wybierałem.
Właśnie zauważyłem, że włączył mi się widok produktów w wyszukiwarce i nie mogę go przełączyć z powrotem na widok ofert - zniknął stosowny przycisk.
Co jest grane?
@ogryz7 jesteś szczęśliwcem i załapałeś się na testy do 30 kwietnia musisz się pomęczyć 😄
Nie chcę żadnych testów, chcę widok ofert, jak do tej pory. Nikt nie pytał mnie o zdanie.
Dżizas, co tu się znów odstawia?
Instrukcja dla Chrome, jak wypisać się z testów (UWAGA - nastąpi automatyczne wylogowanie):
Klikamy w przycisk przy pasku adresu i postępujemy zgodnie z obrazkami. W ostatnim kroku klikamy na ikony kosza na śmieci przy allegro. U mnie zadziałało, mogę przeglądać oferty zamiast produktów. Nie wiem, czy zadziała u wszystkich.
Dzięki, działa. Dziwne że żaden z moderatorów nie podzielił się tą informacją, zmuszając nieświadomych użytkowników do buszowania po upośledzonym interfejsie.
@eland24 większość moich klientów znajduje moje oferty przez Google 😅
Sam ostatnio szukałem pewnej lampy samochodowej, oczywiście w wyszukiwarce Allegro nie znalazłem, znalazłem dopiero na Google że takie lampy są na serwisie wystawione 🤣
Tak jak pisałem w poprzednim temacie.
Niestety jest jakiś problem z wyszukiwarką, zauważyłem to już kilka razy gdy nie mogłem odnaleźć swojego produktu w wyszukiwarce, nie zgłaszam tego jako sprzedający.
Niestety jako kupujący także jestem zaniepokojony wyszukiwarką. Ostatnio szukałem dla córki słuchawek bezprzewodowych, wybór padł na Haylou S35 ANC.
Wyszukiwarka Allegro
Na screenie nr. 2 są mi rekomendowane. Pod nieudanym wyszukiwaniu. Bez dopisku "ANC" nie wyświetla już w rekomendacji
Wyszukanie tych słuchawek na Google
Widoczność tych słuchawek na Alllegro
https://allegro.pl/oferta/sluchawki-bezprzewodowe-nauszne-haylou-s35-anc-15381143260