anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 058 ODPOWIEDZI 2 058

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@robcio646 opłaty w Allegro są na poziomie średniej rynkowej. Dokładnie to analizujemy i weryfikujemy. Wysokość prowizji możesz razem z żoną sprawdzić jeszcze przed sprzedażą w naszym kalkulatorze: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat. Kalkulator nie dotyczy Allegro Lokalnie i jest dla kont firmowych

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

Nie mamy kont firmowych. Ale pomimo to uważam że wasze prowizje to złodziejstwo... 

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

No to musicie sobie odświeżyć działania konkurencji, bo jesteście głęboko w lesie. Oto ebaaaaaaj  Po osiągnięciu progu prowizja jak 20 lat temu u was. Progi w niektórych kategoriach absurdalnie niskie dla tych co prowadzą działalności. Sam dopiero niedawno to zauważyłem i no cóż... nie będę wystawiał tylko u was. Zobaczymy co będzie. Wystarczy że sprzedam 1szt sprzętu i już wchodzę na 2 sprzedaż w próg 2%. U was jest to obecnie 9% po dodaniu dodatków. Niestety najbardziej tragiczne jest to, że nieważne ile ktoś wam wygeneruje, to zawsze łoicie tyle samo. Staż nieważny, opinie, jakość nieważna. Nigdy, przenigdy nie daliście nawet 1% promocji na mniejszą prowizję bez dodatkowych ukrytych kosztów. Zawsze w każdej akcji są dodatki, że nawet gdybym chciał zwiększyć sprzedaż ilościowo poprzez obniżkę ceny w okresach np black friday, to wam muszę zapłacić jeszcze więcej. Wy po prostu ani razu w swojej historii nie daliście sprzedawcom zarobić więcej procentowo. Nigdy!! Po prostu nigdy nie dbaliście o to, aby sprzedawca został u was, bo uważacie, że bez was nic nigdzie nie sprzeda. Przez 20 lat nie było czegoś takiego "Panie Elektron5, Dziękujemy że jest pan z nami kolejny rok! Z tego względu mamy dla pana niespodziankę. W następnym miesiącu nie pobierzemy od pana ani 1zł prowizji. Pozdrawiamy i życzymy rekordów w sprzedaży". Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak taki gest wpłynąłby na sprzedawcę i przywiązanie. W sumie może już wkrótce będziecie zmuszeni do takich akcji. Liczę na to. 

IMG_20240901_195313.jpg

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To akurat jest norma nie tylko na allegro. Biorą przykład z banków. Stare konto nawet po 15 latach  nie dostaje promocji, chyba że na lokatę, bo potrzebują kasę na pożyczki.  Zamknij konto, idź do konkurencji, wróć za 2 lata jako nowy klient, zgarniesz w sumie z 1000ka od obu banków... Liczy się tylko nowy klient, stary może spadać. Będzie się znów liczył jak wróci jako "nowy". Tu tak samo. Promocje dla nowych kont. Piękne reklamy. A jak już jesteś to...

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

Promocje dla nowych kont? Czy o czymś nie wiem? Czy nowe konta mają mniejszą prowizję? No chyba nie 🙂 Doskonale wiem jak to wygląda w rzeczywistości, ale dla takiego molocha co to jest np tydzień promocji na rok dla użytkownika? Nic, a PRowo i marketingowo strzał w setkę.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Mniejszej to może nie. Ale przez 3 miesiące nowa firma nie płaci prowizji do 10 000 max + darmowe wyróżnienia.

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

Nawet nie wiedziałem, że dali taki Pakiet Powitalny. A dla tych już byli oczywiście była tylko podwyżka 😁

oznacz moderatorów

ScrixU
#7 Wielbiciel#

Gadałem z SUPER SPRZEDAWCĄ z Allegro prywatnie w wiadomościach,(wcześniej mnie oszukał) złodziej za**bany, na kazdej grupie hejtowany za zle wysłane zwierzęta, typowy złodziej, i podczas rozmowy opowiadał, że zablokowali go na allegro bo dużo skarg było i komuś czegoś nie wysłał, z beki pytam go czy allegro nic z tym nie robi bo stwierdził ze za 3 dni go odbanują i tu strzał mistrz, napisał że allegro interesuje tylko $$, zapłaci im fakture i go odbanują, nie interesują ich firmy, a co dopiero prywata. Czekam aż usuniecie ten syf...

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

To że Allegro zmierzało tylko i wyłącznie w kierunku zwiększenia zysków kosztem jakości było widać po jednej decyzji: USUNIĘCIU 20 LETNIEJ HISTORII KOMENTARZY SPRZEDAWCÓW. Miało się sprzedawać więcej i miało być jak najwięcej ofert. Teraz jeszcze doszło ukrywanie i wykluczanie komentarzy, bo ktoś np napisał jak tutaj "pier@do@@ła", co jest traktowane jako słowo zabronione XD. 

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

ayo80 Algorytm przyznający oznaczenie TOP OFERTA jest tak przeraźliwie prymitywny, że wierzyć mi się po prostu nie chce, że takie badziewie przeforsowaliście jako w chwili obecnej przewodnią metodę prezentacji produktów! - wystarczy, że w jakieś grupie produkt ma status Nowy, a może być nawet 20 razy droższy - i tak jest to TOP OFERTA jeżeli pozostałych 200 produktów z tej samej grupy ma status Używany; jeżeli wszystkie są Używane - TOP OFERTĘ ma najtańszy, choćby, dajmy na to, miał wysyłkę 3 razy droższą niż inne w tej samej grupie. TO JEST PO PROSTU ŻAŁOSNE! - 

A teraz pytanie: nie chce mi się też wierzyć, że ktoś kto decydował o wprowadzeniu tej tandety, nie pomyślał o sprzedawcach, którzy używane przedmioty oznaczą sobie jako Nowe, zyskując w ten sposób darmowe wyróżnienie względem innych produktów (jeżeli pozostałe są Używane). Jest to banalny trick - a przychodzi mi do głowy jeszcze inny, trochę bardziej złożony, ale dużo skuteczniejszy - zatem! - BARDZO PROSZĘ O POINFORMOWANIE NAS CO ZAMIERZACIE ZROBIĆ W TEJ KWESTII - tylko proszę bardzo nie odpowiadać w stylu: "Niech Pan poda numer aukcji itd.". Bo nie zamierzam spędzać swoich dniówek na raportowanie oszustw, którym otworzyliście drogę - inny kolega już pisał o tym, a propos telefonów - więc proszę nas oświecić: jak zamierzacie ten problem rozwiązać (będę wdzięczny za KONKRETNE INFORMACJE). 

oznacz moderatorów

martingo1
#8 Zapaleniec#

Ode mnie zmniejszyli zyski bo  od tej ich nowej wyszukiwarki ode chciało mi się robić i szukać kilku zakupów więc kupiłem w jednym z wielu sklepów internetowych.

oznacz moderatorów

assasin_zlotow
#12 Orędownik#

piszcie gdzie robicie zakupy, jakie alternatywy dla allegro
ja polecam olks i ali ekspress+zakupy łączone

oznacz moderatorów

martingo1
#8 Zapaleniec#

Sklep, który wystawia na allegro, szukam ich strony internetowej i o dziwo nawet z przesyłką na ich stronie wyszło mnie taniej. Dużo jest takich przykładów.

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

Nic dziwnego że wyszło dużo taniej bo sklepy na swojej stronie nie ponoszą opłat z tytułu kosmicznie wysokich prowizji serwisu alle.d.rogo. Pisałem o tym kilkanaście postów wcześniej. Za sprzedaż laptopa liczą sobie 142 zł - 4.9% ceny sprzedaży - za taką kwotę na olks mam 5 miesięcy promowania i żadnych kosztów po sprzedażowych. Inny przykład totalnie z du.py wziętej prowizji - sprzedaż kremu eucerin Urea Repair 5% - krem warty różnie od 70-170 zł zależnie od sprzedawcy a prowizja za sprzedaż jednej sztuki to 20.9% przecież to już totalne złodziejstwo... 

oznacz moderatorów

Gasmin_pl
#12 Orędownik#

To samo! Szukałam frytkownice i po 30 minut beznadziejnego wyszukiwania, bo połączone oferty do jednego produktu tragicznie róźnią się parametramy, zmęczyło mnie klikanie w Porównaj oferty i po 30 minutach zrobiłam zakupy w innym sklepie internetowym. A ostanie dużo lat kupowałam wyłącznie na Allegro. Teraz oferty nie są przejżyste, kupowanie zrobiło się zbyt uciążliwym.

oznacz moderatorów

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

Wczoraj szukałem używanej matrycy dla swojego laptopa. To jest po prostu CHORE 😄 Do 1 laptopa pasuje 200 różnych modeli, musiałbym 200 razy wchodzić w "Porównaj x ofert" zeby znaleźć dla siebie najlepszą ofertę 😄 

Życzę, żeby prezes Roy Perticucci do końca życia żarł pizzę z ananasem.  

oznacz moderatorów

lukasz3050
#7 Wielbiciel#

Witam. 

Dlaczego wpisując na swoim telefonie w aplikacji allegro frazę " zderzak przód 3x f25" dostaje zaledwie 50 wyszukanych aukcji, natomiast gdy wpisze tę samą frazę w telefonie żony to u niej wyskakuje prawie 1500 wyszukiwań. O co tu chodzi??! Na **piiip** jest to sami.

Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca#

Poczytaj poniższy temat. Allegro sukcesywnie kolejnym użytkownikom zabiera możliwość wyszukiwania ofert, a jedynie pozwala na wyszukiwanie produktów. Od 1 października wszystkich przymusowo zmigrują.

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/brak-opcji-roz%C5%82%C4%85cz-te-same-ofer...

oznacz moderatorów

Grzesiekj23
#9 Pomysłodawca#

Ja zaczynam migrację na E R L I, wczoraj pierwsze zakupy. Takie wczesne Allegro, ofert mniej, ale przynajmniej można coś znaleźć i jak na razie nie mają mnie gdzieś.

oznacz moderatorów

JanSkl
#9 Pomysłodawca#

I powoli trafia w niebyt. Poszukiwacze skarbów(atrakcyjnych ofert - zwłaszcza z drugiej reki) sie wyniosa. Z Lokalnie juz nie wyszukuje (czyli powstały dwa byty). Zalew chińszczyzny.

oznacz moderatorów