anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 990 ODPOWIEDZI 1 990

fox_paws
#13 Ambasador#

Nie ma. Tak już zostanie. Dla Twojej wygody...

oznacz moderatorów

xMicholx
#7 Wielbiciel#

Ja **piiip**ziele co za tragiczna zmiana. Kolejna w ostatnim czasie. Ledwo co juz mozna kupic na tym portalu. Dzieki za takie uszczesliwianie mnie :D. No coz, pozostaje zbojkotowac ten portal i te resztki zakupow ktore tu robie, robic gdzie indziej. Pewnie kiedys sie obudza z reka w nocniku jak nagle hajsy sie przestana zgadzac. Tylko czy ludzie beda w stanie zapomniec? : >. Niesmak pozostanie na dlugo. Pozdro!

oznacz moderatorów

Xander3
#8 Zapaleniec#

no ja smarta nie wykupie poki mam to gowno wlaczone, to jest chore! zmuszac klientow to uzwania czegos czego nikt nie chce, ktos sie z wackiem tam na mozgi pozamienial

oznacz moderatorów

blazej_korczak
#7 Wielbiciel#

Potwierdzam, beznadziejna zmiana

oznacz moderatorów

VegeTronic
#8 Zapaleniec#

Co najlepsze jako sprzedawca chciałem uzyskać 50 zamówień żeby odzyskać super sprzedawce po tych ich zmianach i teraz uwaga!

Jak wystawię nowy przedmiot za parę złoty i dam wyróżnienie oraz najniższą cenę to go nie widać w ogóle w wyszukiwarce. Widać tylko oferty sprzedawcy który ma je drożej i sprzedał ileś tam sztuk miesięcznie. Gdy jestem nie zalogowany to dopiero te moje nowe oferty widać. Tylko kto używa allegro bez zalogowania. Oni faktycznie chcą wyrzucić małe firmy a zostawić największe jak pisowcy itp

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

Doskonale Cię rozumiem. 

Pisałem już w tym temacie nie jeden post. Kpina z kupujących i sprzedających. 

Aktualnie szukam opaski sportowej. Model Mi Band 8. Wpisuję bez logowania zaznaczam UWAGA same urządzenia i co? Pierwsze 2 strony to chińskie paski do tego modelu z dostawą do 14 dni u ciebie. To ma być to katalogowanie i porządkowanie ku.r.wa ofert? Jawne jaja i promowanie pie.r.d.o.l.onych chińczyków...  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

VegeTronic
#8 Zapaleniec#

Jednak po zmianie gwarancji na 24 miesiące oferty się pojawiły. Co najlepsze moje są wyświetlane jako pierwsze w połączonym produkcie, ponieważ cena jest najniższa mimo że inny sprzedawca ma większą sprzedaż i super sprzedawcę. Jednak nie zmienia to faktu że ta zmiana wpłynęła na moją sprzedaż i straciłem ss. Teraz muszę go odzyskąc bo inaczej sprzedaż będzie o połowę mniejsza.

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Kup spokojnie na Аliexpress... szybciej przyjdzie niż znajdziesz na Аlleśmietniku.

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów

RobsX
#7 Wielbiciel#

W przyszłości wyłączenie możliwości przeglądania produktów bez grupowania będzie wskazywane jako punkt przegięcia i  przyczyna upadku Allegro. Sprzedaję akcje i spadam na chińskie serwisy.

oznacz moderatorów

RobsX
#7 Wielbiciel#

Widzę, że jeszcze można rozłączyć oferty w trybie prywatnym bez zalogowania. Jedyna możliwość normalnego korzystania z Allegro jak dla mnie.

oznacz moderatorów

wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Ale od 1 października ta możliwość zniknie.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@wojtkow 

Eeee, nie. Będzie nadal. Ogólnie listing ofertowy chyba nigdy nie zniknie. Musi być chociażby do przeglądania ofert konkretnego sprzedawcy.

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Właśnie że ma zniknąć, Allegro co chwilę to powtarza że od 1.10 będzie amba po starym wyszukiwaniu nawet w trybie prywatnym.

oznacz moderatorów

wojtkow
#9 Pomysłodawca#

To jest oficjalne stanowisko Allegro wyrażone po wielokroć. Wyniki wyszukiwań i listy kategorii (zauważ, że nawet zmienili tytuły z "oferty promowane" i "oferty" na "produkty promowane" i "produkty") będą zawsze grupowane. Lista sprzedawcy nie będzie grupowana tylko dlatego, że sprzedawca na ogół ma jeden produkt danego typu, ale pewnie jak będzie miał wiele to też się zgrupuje.

A całe gadanie allegro o testach to zwykła ściema, skoro już podali datę ostatecznego wdrożenia.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@wojtkow  @AkcesoriaIT 

1 października włączą to 100 % użytkownikom listing produktowy. Nie zalogowany i w opisie nadal będzie Tworzyć listing ofertowy. Tłumaczyłem Wam czemu listing ofertowy nie zniknie sensu stricte. Pogadamy za 15 dni.

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Niestety allegro twierdzi inaczej, nie znajdę tego wpisu bo jest tego za dużo ale bodajże właśnie w tym wątki jednak z moderatorek pisze że nawet nie zalogowany będzie miał nowy widok. W każdym razie masz rację, pogadamy za dwa tygodnie.

oznacz moderatorów

aussie_2007
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry. Fatalna zmiana, jak dla mnie i duże utrudnienie w korzystaniu z serwisu, na szczęście ja tu już tylko kupuję. 
Tak tylko spytam przy okazji, bo coś mi mówi, że problem może byż powiązany z tematem wątku: czy tylko ja odnoszę wrażenie, że od czasu zmiany strony (korzystam z kompa) stały się "ołowiane" i ładują się całe wieki?

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Potwierdzam że Allegro działa teraz zdecydowanie wolniej 

oznacz moderatorów

qubick
#9 Pomysłodawca#

Ja również zostałem pozbawiony tej funkcjonalności, kiedy napisałem reklamację do allegro, zostałem poinformowany że zostałem włączony (bez mojej wiedzy, czy zgody) do "testów", a kiedy napisałem kolejną reklamację, informując że nie chce brać udziału w testach i proszę o przywrócenie mi normalnej możliwości wyszukiwania, tj. używania widoku "rozłącz te same oferty". 

W odpowiedzi pańcia konsultantatka, napisała mi takie coś:

"Nasze stanowisko pozostanie niezmienne. 

Oczywiście może Pan zgłosic sprawę do odpowiednich ogranów.

Dodam, że Pana nowe wiadomości, niewnoszące nowego wątku do sprawy pozostaną bez odpowiedzi."

Więc takie podejście do klienta ma teraz międzynarodowa korporacja funkcjonującą w Polsce pod marką "allegro", która jest de facto monopolistą. Komuna pełną gębą.

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

To mam wrażenie że nie pozostało nic innego jak zgłosić sprawę do UOKiK ale nie jednostkowo a globalnie, nie mam pojęcia czy istnieje jakaś platforma do zbierania podpisów pod jakąkolwiek petycją? 

oznacz moderatorów