anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 966 ODPOWIEDZI 1 966

bethke
#9 Pomysłodawca#

Leszek, mam szukać zewnętrznego programu do wyszukiwania ofert na allegro??? Żartujesz sobie? To jest wchodzenie do kogoś oknem, gdy mnie drzwiami wyrzucają. Trochę godności! Nie chcą sprzedawać, to niech nie sprzedają. Handel z tej platformy, rozwalonej głupimi decyzjami jakiegoś „ambitnego” kolesia z ama**na - musi się po prostu przenieść do konkurencji. Prezes allegro ma się w czerwcu 2025 roku zmienić, to może i porządek tu wróci, czas pokaże.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Dokładnie, mam to samo podejście. Skoro nie chcą bym kupił, to co chcę kupić, to mogę nic nie kupować. Proste.

oznacz moderatorów

bethke
#9 Pomysłodawca#

Leszek, mam szukać zewnętrznego programu do wyszukiwania ofert na allegro??? Żartujesz sobie? To jest wchodzenie do kogoś oknem, gdy mnie drzwiami wyrzucają. Trochę godności! Nie chcą sprzedawać, to niech nie sprzedają. Handel z tej platformy, rozwalonej głupimi decyzjami jakiegoś „ambitnego” kolesia z ama**na - musi się po prostu przenieść do konkurencji. Prezes ma się w przyszłym roku zmienić, to może i porządek na allegro wróci, czas pokaże.

oznacz moderatorów

K0LP
#7 Wielbiciel#

Kto to wprowadzał? Teraz szukanie przedmiotów używanych/uszkodzonych a szczególnie licytacji jest upierdliwe i trwa dłużej.  

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Wg nowego allegro masz kupować nowe, pachnące, promowane, takie z wyświetlonego na pół ekranu banera reklamowego w które tak obecnie inwestują. Oni nie chcą rynku wtórnego, jak coś uszkodzone i niepotrzebne to do śmieci, ale pamiętaj - bądź eko i używaj papierowych słomek bo planeta nam "umrzy". 

Allegro R.I.P. 01.10.2024

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@bodziobodzio4738 zwlaszcza używaj papierowych słomek pakowanych jednostkowo w plastikowe opakowanie 🙂  Marza mi sie w kazdym miescie punkty naprawy uszkodzonych wszelakich sprzetow.... dla mas. 

Dla mnie niestety tez RiP..

256-bit limit
oznacz moderatorów

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

No i masz babo placek – znowu ci malkontenci! - ludzie, zamiast zrzędzić przeczytajcie sobie te parędziesiąt stron – bo od razu można poznać, że nie jesteście w temacie; gdybyście czytali, to byście też wiedzieli, że, po pierwsze, te zmiany były testowane a testy zakończyły się pozytywnie; i, po drugie, że taka jest ich decyzja biznesowa.

Dowiedzielibyście się także, że mimo spektakularnego sukcesu nowej wyszukiwarki prezes Allegro, który nadzorował wprowadzanie ulepszeń, nie jest już prezesem; chcecie wiedzieć dlaczego? - otóż w chwili euforii nacisnął taki mały czerwony przycisk, który miał przy swoim prezesowym fotelu i - bęęęęęęęęęc! - wystrzeliło go w przestrzeń; bo to była katapulta do prezesów; na szczęście dla niego, testy katapulty zakończyły się pozytywnie. (Żegnaj, Roy! Będziemy tęsknić!)

I przestańcie się odgrażać, że się rozpierzchniecie po rozmaitych e-bajbajach i innych ama-mrzonkach! - bo Allegro jest pierwszym na świecie serwisem sprzedażowym, w którym gdy klientów jest mniej, to jest właśnie więcej; i gdy im sprzedaż spada – to rośnie. Jak to możliwe? - pytacie. Po prostu – taka jest ich decyzja biznesowa!

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Polacy narzekają ale i tak tu kupują.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Być może niektórzy nadal tu kupują, ja od października już nie 🙂 Co najwyżej może kupię coś, jeśli nie będzie tego nigdzie indziej, ale i nawet wtedy planuję raczej zasugerować sprzedawcy co by zaoferował to w innym miejscu 😉

oznacz moderatorów

bethke
#9 Pomysłodawca#

To jest bardzo dobry pomysł z tym sugerowaniem sprzedawcom wystawienia tego, co mnie interesuje na konkurencyjny portal. Też tak robię. Na (e) (r) (l) (i) znajduję prawie wszystko, czego potrzebuję.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Tak, właściwie tam już teraz jest jak dotychczas to czego potrzebuję 🙂 Jasne, na ten moment jest tam o wiele mniej ofert ale biorąc pod uwagę ile wszystkiego na Allegro się powtarza... to szczerze mówiąc tam też to wszystko jest tylko w mniejszej liczbie powtórzeń 😄 I wcale nie drożej, a może nawet i taniej (na pewno było taniej lub w tej samej cenie to czego szukałem ostatnio).

oznacz moderatorów

ogryz7
#11 Animator#

E.rli ma prowizje na podobnym poziomie, co tutaj (niższe o ok 0,5 pkt %), więc ceny towarów będą porównywalne. Ich przewagą, są tańsze opcje dostawy i brak wszystkich udziwnień i utrudnień, z których słynie - szczególnie ostatnio - allegro. 

oznacz moderatorów

Elektrobosek
#7 Wielbiciel#

Zależy od kategorii. 

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Tak, wiem że tam prowizje też nie są dużo niższe ale właśnie ta przewaga mniejszego bałaganu i mniejszych utrudnień, to już jak dla mnie duża przewaga. No i "ceny porównywalne" a jednak nie takie same 😉

oznacz moderatorów

bethke
#9 Pomysłodawca#

O, przepraszam! Ja już się przeniosłam z zakupami na mniejszy portal eerrllii.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Roy Perticucci zostaje przy Allegro jako doradca. Niestety.

Skopał **piiip**a, skopał Tesco, skopał Allegro, wydoi jeszcze trochę jako doradca i pójdzie dalej, wprowadzając wszędzie swoje pomysły, które się nie sprawdzają. Ciekawe, kto następny będzie tak naiwny jak poprzednicy. 🙂

bethke
#9 Pomysłodawca#

Bankier.pl donosi:

"Pensje pracowników Allegro wzrosły. Prezes spółki Roy Perticucci zarobił w 2023 roku ponad 10 mln zł".

oznacz moderatorów

bethke
#9 Pomysłodawca#

"Ciekawe, kto następny będzie tak naiwny jak poprzednicy."

Stawiam na InPost. Już jest duży - a jeszcze jest dobrze. Czas najwyższy go popsuć.

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

przecież u nas to standard jest, VAT na paliwo do góry a ceny paliwa w dół...

oznacz moderatorów

komquter
#1 Nowicjusz#

Odechciewa się szukanie czegokolwiek po tym łączeniu ofert. Współczuję też sprzedającym. 

oznacz moderatorów