anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 215 ODPOWIEDZI 2 215

Adam_E11
#8 Zapaleniec#

Brawo - e-comerce, które spowalnia sprzedaż na własnej platformie.

Dzisiaj, aby coś wyszukać trzeba się przedrzeć przez kilka grup na Allegro i dodatkowo przez całe Allegro Lokalnie to jest "mission impossible". Nie służy to ani Sprzedającym ani Kupującym i tym samym Allegro.

Zamiast tworzyć platformę e-commerce gdzie Kupujący łatwo coś znajdzie, a Sprzedający sprzeda, to tworzy się coś odwrotnego. Ilość utrudnień, zagmatwań, problemów z wyszukiwaniem jest ogromna. To jest niepojęte co się tu odstawia.

Wiem co mówię, piszę to z doświadczenia kupującego (od 19 lat) i sprzedającego, obecnie jest totalny burdel, wszyscy łącznie ze sprzedającymi gubią się na rynku.

Użytkownicy Allegro to wiedzą, zwracam się więc do pracowników Allegro aby informowali o tej sprawie przełożonych, zarząd, radę nadzorczą i wszystkich świętych o działaniu na szkodę klientów, ich klientów i spółki.

Proszę sprawdzić cenę akcji Allegro, w ciągu 6-ciu miesięcy spadek z 40 pln do 26 pln. Nic wam to nie mówi? A jeszcze nie ma wyników za IV kw. gdzie cały ten cyrk zaczął się na dobre.

Jakby ktoś miał wątpliwości to proszę proszę przeczytać wątki "brak opcji rozłącz te same oferty" i "brak opcji szukania w opisach".

Pozdrawiam wszystkich Allegrowiczów.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Świetnie napisane.

Ciekawe jak na sprawę patrzą tacy "zwykli" pracownicy Allegro. Może, tak jak piszesz, to od nich powinna się zacząć jakaś rewolucja, bo jeszcze chwila i staną się zbędni. Po prostu ruch tak zmaleje, że nie będzie potrzeba tylu moderatorów itp. A jak nie będzie ruchu, to i koszty trzeba będzie ciąć, więc zaczną się zwolnienia. Warte zastanowienia z perspektywy pracownika.

Pasiek90
#9 Pomysłodawca#

Ciekawe jak to się stało, że średnia ocen aplikacji na Google Play wynosi 4,9? Jeszcze niedawno było chyba 4,6. Tyle negatywnych zmian, wk*****nych ludzi, ciągle aktywne wątki na forum po 100+ stron i średnia ocen rośnie? Magia? Może ktoś już to zauważył też, ale jakiś czas nie śledziłem forum

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

pewnie poszedł jakiś pakiet lajków żeby naprawić szkodę w średniej i dalej będą udawać że klikanie x ofert ułatwia wszystkim szukanie. A tak na poważnie to ciekaw jestem jak oni zamierzają ten b-urdel w ofertach który jest obecnie doprowadzić kiedyś do porządku 🫠😂

oznacz moderatorów

mmjjbb
#2 Obserwator#

Gorzkie żale... Był serwis, nie ma serwisu. Najwyżej za rok, dwa **piiip** do spółki z **piiip** zmiotą ich z planszy.

oznacz moderatorów

mmjjbb
#2 Obserwator#

Cwaniakowanie jeszcze 😄

01X i 3B@y i piip

oznacz moderatorów

Ede-Kom
#8 Zapaleniec#

Allegro w tej chwili to jedna wielka tragedia.

przez te listy wszystko się strasznie zepsuło. Ja odchodzę z allegro po kilku latach bo sprzedaż spadła bardzo mocno . Promowanie i kampanie  Ads nic nie dają bo i tak wygra osoba z najniższą ceną 

oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Jest tragedia. Wyróżnienia nic nie dają. Prawie zerowe zainteresowanie.

oznacz moderatorów

Ede-Kom
#8 Zapaleniec#

Ani wyróżnienia ani kampanię szkoda kasy 🙂 

oznacz moderatorów

Wiceadmiral
#9 Pomysłodawca#

Dziś przyszedł mail o zmianach w allegro, to oceniłem na 1 (nie na 0 jak ktoś sugerował) z opisem, że brak info o zmianach w rozłączaniu ofert i szukaniu w opisach.

Ale nie oszukujmy się - tu się nic nie zmieni,

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Wczoraj też był, z tego co widzę dzisiaj jest to okrojona wersja tego co było wczoraj. Podwyżka smart jest straszna, nawet przy zwrocie środków za przesyłkę zwrotną.

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

Bo dzisiejsza wersja nadchodzących zmian - jest dla kupujących. Wczoraj była dla sprzedawców.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@Ede-Kom  napisał(a):

Promowanie i kampanie  Ads nic nie dają bo i tak wygra osoba z najniższą ceną 

Tak powinno być ale nie masz racji - teraz jest strasznie trudno znaleźć to co naprawdę jest najtańsze.

A promowanie itp. nic nie daje, bo może kupujący się stąd wynieśli 😉 o tym piszemy...

oznacz moderatorów

frulik
#9 Pomysłodawca#

Dla mnie jako kupującego zmiany są beznadziejne. "Jeśli oceniasz sprzedających - Z oceny sprzedającego usuniemy zgodność z opisem i obsługę kupującego, czyli obszary oceniane gwiazdkami.

Dla mnie to było podstawą przy wyborze oferty (najpierw popularność, a następnie eliminacja sprzedawców , którzy mają kiepską ocenę, a następnie tych, którzy są krótko na allegro (czyli nie można mieć wniosków po opiniach). Sprzedawcy (ci dobrzy) długo pracowali na swoje opinie, aby teraz znaleźć się w jednym worku z oszustami. To kolejny gwóźdź do trumny i wcale nie mniejszy niż brak ofert 😞

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@frulik 

Nie zgodzę się z Tobą.

1. Po wprowadzeniu produktyzacji – czytasz ocenę Produktu a nie przedmiotu danej oferty. Tak naprawdę, nawet nie wiesz – ocenę czego i kogo czytasz.
  2. Oceny Sprzedawcy starsze niż rok - są usuwane i licznik bije od nowa. Więc o jakimś „dorobku Sprzedawcy” nie ma mowy.
  3. Najczęściej Kupujący klepią w gwiazdki „na oślep”, nie zdają sobie sprawy ze znaczenia oceny. Niemiarodajny i często bardzo krzywdzący Sprzedawców gadżet. Dobrze, że usunięto gwiazdki.
  4. Młodzi stażem Sprzedawcy często starają się i są uważniejsi dużo bardziej niż ci starsi, którzy jadą na trybie rutyny.

Trochę refleksji przy ocenianiu Sprzedawców i czytaniu o nich opinii - proszę.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@bethke  napisał(a):

@frulik 

Nie zgodzę się z Tobą.

1. Po wprowadzeniu produktyzacji – czytasz ocenę Produktu a nie przedmiotu danej oferty. Tak naprawdę, nawet nie wiesz – ocenę czego i kogo czytasz.

Ale przecież ocenę sprzedawcy też można zobaczyć, więc nie tylko produktu.

@bethke  napisał(a):

Najczęściej Kupujący klepią w gwiazdki „na oślep”, nie zdają sobie sprawy ze znaczenia oceny.

W życiu nic nie klikam na ślep, chyba trochę przesadzasz, może tak robi jakiś odsetek ale na pewno nie najczęściej. I chociaż zgadzam się co do tego, że nowi mogą starać się bardziej, to i tak uważam te zmiany za złe. Nawet mimo że ja za bardzo na oceny sprzedawców w dzisiejszych czasach już nie zwracam uwagi (i tak mała szansa na oszusta, a reszta jest mniej ważna), to jednak oceniam ostatnie zmiany na również złe, choć nieporównywalne to jest z niemożnością rozłączenia ofert. Bez ocen sprzedawców mógłbym tu kupować, ale dopóki nie mogę w prosty sposób znaleźć najtańszych ofert to nie zamierzam.

oznacz moderatorów